Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Neti jagamine kahe PC vahel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Neti jagamine kahe PC vahel

Oleks siis hädasti vaja head õpetust ja nõuannet, et kuidas jagada internetti kahe arvuti vahel. Vanem arvuti, millel on nett asub ühes toas ja teine, uuem arvuti asub teises toas. Vanemal ja ka uuemal arvutil on peal XP Pro. Ma eriti ei jaga seda interneti jagamist, kuid väidan ma õigesti, et netti on võimalik jagada peale ruuteri ka nii, et peaarvutisse lisada olemasolevale võrgukaardile veel üks kaart, mille kaudu siis toimub neti jagamine ? Või on veel mingeid võimalusi neti jagamisex ? Muidugi oleks kõige lihtsam ruuter vahele osta ja asi mutt, kuid antud hetkel pole sellist vaba raha a la 600.- et see maha visata neti jagamise peale. Ootan mõistvat suhtumist ja abi, et mille järgi hakata tegutsema. Kui on vaja võrgukaarti osta, siis öelge täpselt millist ?
    Tänud!

Vs: Neti jagamine kahe PC vahel

Osta 1 lisa võrgukaart. Selle jätan sinu valida millise, võib ka kõige odavam olla mida leiad, aga küsi poest küll nad näitavad sulle seda õiget. Siis paned selle kaardi sinna arvutisse mis hakkab siis netti jagama. Siis pead veel teise kaabli ka muretsema et esimene arvuti ja teine oma vahel ühendada. Kui need kõik on valmis.
    Siis hakkad Os-i seadistama. Osta alguses kaart ja kaabel ära, siis on lihtsam aidata. Saad realselt asja kohe tööle panna ja vastu kaja on ka kiirem, ei pea ootama et kas õpetus oli õige või mitte.
    Kui huvitab msn-i kaudu suhtlemine siis võid mind listi panna, annan hiljem PS-ga oma msn kui oled huvitatud.

NB: ostetud kaabel peab olema PÖÖRATUD ehk siis Pöördkaabel. St et seal ses olevad juhtmed on otstes vastupidi keeratud. Ma täpselt ei tea peast järjekorda aga ma arvan et poest saad õige asja kui küsid pöördkaablit.

Comment

served, tänud abi eest! Nii pea, kui töö kõrvalt saan, siis lähen hüppan mõnest poest läbi ja küsin vastavaid tooteid, siis räägime edasi

Comment

Parem on ruuter (odavam) http://epood.ordi.ee/EPood/Product.a...emID=4810-1003
        Või mõni teine ruuter, sest siis ei sõltu teine arvuti 1. arvutist. Ideaalis töötab see süsteem ka, et 1 arvuti jagab 2. võrgukaardiga. Praktika: 1. arvutiga juhtub midagi: ntx jookseb kokku, samalajal 2. arvuti tirib mõnda tähtsat faili....

Comment

Esmalt postitatud yllsel poolt
          Parem on ruuter (odavam) http://epood.ordi.ee/EPood/Product.a...emID=4810-1003
          Või mõni teine ruuter, sest siis ei sõltu teine arvuti 1. arvutist. Ideaalis töötab see süsteem ka, et 1 arvuti jagab 2. võrgukaardiga. Praktika: 1. arvutiga juhtub midagi: ntx jookseb kokku, samalajal 2. arvuti tirib mõnda tähtsat faili....
          seda küll, aga kuna on vaja koduseks tarbimiseks sellist võrku, siis ma arvan et ei juhtu ka midagi kui sul 1 programmike jääb saamata, samas kui pole ressursse et investeerida. Mina pooldan seda varianti, et alguses osta see mis on käepärane ja kui tõesti on suur vajadus ruuteri järele, siis saab juba hakata raha kombineerima ja ringi vaatama.

Comment

kahe arvuti vahel on tõesti ruuter suht raiskamine, üks võrkar tuleb odavam ja erilist vahet ei märkagi.
            tel 53729764

Comment

Mina sain ühe töökorras, kus juures wifiruuter (DI-524), 250 eegu eest, kuhugi firmasse. Ei ütleks, et ruuter oleks raiskamine sellise raha eest. Tuleb ainult veidi otsida. Ja pealegi see esimene arvuti peab koguaeg töötama, kui teine arvuti netti tahab. Öösel läheb uni ära: jookse, lülita esimene arvuti sisse ja siis tagasi. Tirid faili 4,3Gb mingist X aeglasest serverist puudu ainult mõned %. jookseb esimene arvuti kokku. hakka jälle seda failikest 8-9tundi tirima. Et kodukasutajad nii suuri faile ei tiri, seda ma küll ei usu...

Comment

aga äkki on teine arvuti lastele mängimiseks ja koolitööks, milleks muidu 2 avutit majja? Kui tegeled tõsisema asjaga ja tõmbad midagi vajalikku siis teed seda arvutitaga mis on Host. Kuna on öeldud et esimene on vanem siis vanem on üldiselt teisejärguline. Uue arvuti paned otse ja vanale jagad.

Comment

ikkagi sellel pole vahet, Lapsed arenevad ja mitte aeglaselt. Uue arvutiga on vaheti nii, et mõned firmad ei luba kasti lahti kiskuda, et panna sinna võrgukaart. Kaob garantii, kui teed seda. Ning, kui lased neil panna, on hind üle 200.-
                  Aitab vaidlusest. Arvan, et Miga'l on probleem juba lahendatud võrgukaardi näol. Ruuter on soovitus, mitte, et nii peab olema.
                  Võrgukaardi saab kätte isegi 25.- eest. kehvema (made XXX) ruuteri 100.- eest.
                  Enda kogemustest: on tehtud süsteeme selle sama Xp baasil, küll Wingate'ga (4a tagasi). lõpplahendus on olnud ikkagi ruuter. ka kodulahenduses
                  Edit: Järgmistel kommentaaridel pole mõtet, et mul töötab juba mitu a. jne.
                  See 2. kaardivärk toimib aga vahetuseni (ruuterini) viivad pisiasjad..(mugavus)
                  viimati muutis kasutaja yllsel; 11 October 2006, 06:25.

Comment

oleneb ka netiühendusest.. nt adsl puhul ei ole adsl-st kasu, kuna sisse saad ikkagi logida vaid ühes masinas.siis oleks jäklle mingid nn login serverit ruuteri ette vaja (486/pentium 1 nt.. kuna need on vaiksed,passiivjahutus)
                    tel 53729764

Comment

Hmm...ma kaldun arvama, et peaks siiski muretsema ruuteri. Kui siin räägiti, et ruuteri saab 270.- eest, siis selle papi ehk isegi venitab välja. Lasen sugulasel uurida, et kas tal on tuttaval mingit seisvat ruuterit, mida ta ei kasuta, et laenax või ostax isegi symboolse hinna eest ära. Mulle on tähtis, et netiühendus oleks stabiilne koguaeg, et ma ei peax sõltuma teisest arvutist, mis võib käru panna.

EDIT: Selline dummy nagu ma ruuterite kohapealt olen, avastasin, et mul on endine modem, mida ma peale Elioniga lahtiytlemist olen tolmu jätnud koguma, et kas see pole mitte modem/ruuter yheskoos ? Jutt käib siis Nokia modemist
                      viimati muutis kasutaja miga; 13 October 2006, 16:36.

Comment

Esmalt postitatud miga poolt
                        ...mul on endine modem, mida ma peale Elioniga lahtiytlemist olen tolmu jätnud koguma, et kas see pole mitte modem/ruuter yheskoos ? Jutt käib siis Nokia modemist
                        Mul on ka pealtnäha samasugune ADSL karp ("bridge", ei ole ruuter) seinal töötamas, aga samasugusesse kesta tehti ka ruutereid (olen vastavat kasutusjuhendit näinud).
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

On see ikka ADSL, mida sa jagada soovid?
                          Kui jah, siis Nokia MP5121 modemist saab suht kerge vaevaga Zyxel Prestige 642R ruuteri teha:
                          http://www.hot.ee/muff/nokia/
                          100EEK suurusjärgus võiks praegu asja hind olla. Lisaks on ka hubi vaja. HV foorum abx.

Comment

Esmalt postitatud qt poolt
                            ....Nokia MP5121 modemist saab suht kerge vaevaga Zyxel Prestige 642R ruuteri teha.....Lisaks on ka hubi vaja.....
                            Minu oma (sama väliskujuga) on näiteks Nokia M5122, aga pole uurinud kas sellest samuti kerge vaevaga ruuteri saaks (mõte on liikunud et peaks ka ruuteri ostma). Hub on tal sees olemas, 4 arvutit saab sinna külge ühendada kusjuures üks (mis peab sel juhul töötama) toimetab siis neti jagamist kõigi (max 4) nende vahel.
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kui keegi soovib ADSL modemit ja ruuterit siis ma müün. Mõlemad seadmed töötavad aga need jäid meil seisma seoses DTV soetamisega, kel huvi helitagu 58 100 189 või msn: crazyfrog@biker.ee. kirjutada pole mõtet sest külastan foorumit üliharva

Comment

Working...
                              X