Ehk leidub Eestis firma, mis sedasorti kraamiga tegeleb. Olen veidi otsinud, kuid tulemusteta. Konkreetsemalt pakuks just huvi see toode: http://www.via.com.tw/en/products/ma...erboard_id=361, NL10000G. Euroopast saaks kätte u. 300-320 EUR'iga, hea oleks siiski kohaliku firma poolt pakutav garantii.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
VIA Embedded plated EPIA Mini-ITX ja Nano-ITX
Collapse
X
-
Vs: VIA Embedded plated EPIA Mini-ITX ja Nano-ITX
Sorry, tuleb tunnistada, et olen IT valdkonnas suhteliselt ignorantne. Oskab ehk keegi soovitada mõnd teist platvormi? Ehk siis sarnased mõõtmed, jõudlus, energiatarve ning oleks olulisel määral odavam? Või siis sarnase raha eest parem.
Point on selles, et näiteks Nano-ITX (NL10000G) plate mõõdud on 12x12cm, kõrgus ilma jahutuseta ca. 3cm. Kõik vajalik integreeritud, kaasa arvatud prose (1GHz). Lisada tuleb ainult mälu ja HDD. soovi korral ka mingi optiline lugeja/kirjutaja. Kõik see on võimalik suruda kesta mõõtudega ca. 15x15x20cm, juhul kui kasutada välist toidet. Kogu kupatus ei vaja aktiivjahutust, kui korpus vastavalt konstrueerida.
Tulemuseks on miniatuurne PC, mis on täiesti vaikne, mida võib kasutada netis kolamiseks, ehk kasvõi muusika kuulamiseks, kui keegi peaks soovima.
Ps. Arvuti, millega SPICE simusi jooksutada on mul olemas enivei.
Ainult et suur kast, suure monitori-jurakaga. Hääletu ei ole kah.21st Century Fox
Comment
-
Miniatuursuse eest VIA küsibki. Samas nende protsessorid (endine Cyrix) on suhteliselt... mannetud. Näiteks see minu käes olev M1000 (1GHz prose) on võrreldav umbes 700 MHz Celeroniga.
Mis puutub 15x15x20cm kesta, siis kardetavasti ei lähe läbi. See et tal ventilaatorit seljas pole, ei tähenda et ta ei soojeneks. Siili seljast on vaja kuumus ikka minema juhtida. Kõvaketas eraldab ka soojust. Kuigi VIA protsessorid kannatavad ka spetsifikatsioonide järgi üsna kõva temperatuuri (kui mälu ei peta, siis peaks asi paberite järgi isegi 80-90 kraadi juures töötama), hakkasid näiteks
trükkplaadil olevad elektrolüütkondensaatorid massiliselt otsi andma (viimases oli küll süüdi mingi firma GSC odavad kondensaatorid, mida VIA kasutas). Jälle selle enda M1000 eksemplari näitel võin öelda, et protsessori radika lähedal on kondekad "punnis". Siiani pole masin küll veel lollusi hakanud tegema. M1000 on ventilaatoriga.
Hush teeb ventilaatorita korpuseid neile, vaata millised need välja näevad.
Alternatiiv? Võibolla integreeritud kraamiga (video, audio, lan, firewire) laud ja Celeron M protsessor. Odavam tuleks ka. Väiksem paraku küll mitte, aga saad ka vaikse.WW
Comment
-
Hmm... sellise korpuse valmistamine on iseenesest suhteliselt lihtne. Ütleme, et on olemas 2 jahutusradikat mõõtmetega 200x150x25mm. Näiteks: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=75-659-48
Sellest saagu karbi küljed. Minimaalse laiuse määraks ära optiline seade. See oleks u. 150mm, sisemõõt. HDD laius on väiksem, seega võib kasutada sobivaid lisatükke, näit. 20x20mm alumiiniumlatti + u. 2-2,5mm alumiiniumit sobiva paksuse saavutamiseks. Kõik asjad paikneksid siis ülestikku, kahe nimetatud jahutusradika vadel. Soojusenergia transportimiseks proselt radikatele (mis peaks üldjuhul jääma u. 10W piiridesse) saaks kasutada mugavuse ja praktilisuse huvides heatpipe-tehnoloogiat.
Sorry, minu viga. 15x15x20cm ei tule jah kuidagi. Pigem 20x15x20cm.
Ma ei ole kindel, kas ma viitsin või leian aega sellise korpuse valmistamiseks, kuid keegi teeks seda kindlasti.
Miniatuursuse eest VIA küsibki.
Näiteks see minu käes olev M1000 (1GHz prose) on võrreldav umbes 700 MHz Celeroniga.21st Century Fox
Comment
-
Miniatuursus - ma mõtlen, mitte hind
Millistes rakendustes Sa nende jõudlust võrdlesid?
Igatahes võid Beestingust uurida, kunagi nad müüsid, võibolla on neil varustuskanalid säilinud. Miks nad nende müügi paistavad olema praeguseks lõpetanud, ei tea, kuid võibolla põlati tarbijate poolt hinna/jõudluse suhe liiga nutuseks.
Mulle ka meeldis selle ITX-i miniatuursus ja igasugu perifeeria rohkus (TV-Out, 6 kanal audio, IDE, USB, Firewire jne), kuid enam uut ei ostaks. Muuseas, kui Firewire (IEEE-1394) liides jutuks tuli, siis ... jälle koht, kus asi tundub natuke sea selga sadula istutamisena. Capture (videokaamerast 720x576 25 kaadrit sekundis) video suramine kõvakettale on viimase piiri peal. Kui midagi muud samal ajal üritad teha (kasvõi Delfi lehte pidi kolistades), tekivad möödalastud kaadrid (skipped frames). Pudelikaelaks suure tõenäosusega just protsessori võimekus.WW
Comment
-
Mnjah. Muidu see Nano-ITX tundub olevat veidi teistsugune loom. Tal on vähe uuem ja moodsam prose (VIA Luke CoreFusion), tollel siis integreeritud S3 UniChrome Pro video. Sel omakorda riistvaraline MPEG-2 dekooder ning MPEG-4 tugi. Nii et filmi vaatamine peaks väheke valutumaks muutuma? Chipset on samuti uus. Õigemini on ainult lõunasild, kõik muu on prose sees. Kui suure vahe see reaalselt annab, ei oska öelda. Netist mingeid asjalikke arvustusi pole leidnud kah.
Ega enne vist teada ei saa, kui ühe sellise ära tellin (mida võib-olla siiski ei juhtu).
Ps. Beestingu hinnakirjas ning väidetavalt ka laos on SP13000 olemas, 3490.-.viimati muutis kasutaja VT-25; 12 m 2006, 11:19.21st Century Fox
Comment
-
No proovi ära. Natuke võid lugeda inimeste kogemusi
http://forums.viaarena.com
Seal on Mini-ITX foorum (allpool). Samuti on küllaltki palju juttu neist väikestest plaatidest samas asuvas Linux-i foorumis.
Loe seda ka. VIA järjekordne turundusidiootsus:
http://www.mini-itx.com/2006/09/15/v...free-processorviimati muutis kasutaja Werewolf; 12 m 2006, 12:34.WW
Comment
-
Esmalt postitatud Werewolf poolt
Loe seda ka. VIA järjekordne turundusidiootsus:
http://www.mini-itx.com/2006/09/15/v...free-processorThis is how it works: For ever C7-D sold VIA calculates the electricity that it will use over an assumed usage of 3 years. They then calculate the amount of C02 released into the atmosphere from burning fossil fuels to make this electricity. VIA then works with local agencies to "offset" this amount of C02 by a) Planting enough trees to absorb this amount of C02 b) Promoting alternative energy sources or energy conservation to reduce the amount of C02 released.21st Century Fox
Comment
-
Rumal on mu arust nimetada sellist asja "carbon free processor" ja siis hakata põhjendama seda mingi absoluutse ilaga. Elektroonikaga kokkupuutunud inimestele peaks tunduma see pläma eriliselt haige ja otsituna.
To further underscore the importance of the environmental impact of computing, VIA is also introducing a new benchmark, TreeMark™, intended as a useful tool for organizations looking to balance environmental impact in their computing purchase decisions. TreeMark™ looks at the power consumed by a given computing product, calculates the CO2 emissions produced by that product, and then calculates the number of trees it would take to remove that CO2 over the products lifetime. This provides an easy to understand benchmark enabling people to clearly understand the environmental impact of their computing solutions.viimati muutis kasutaja Werewolf; 12 m 2006, 12:56.WW
Comment
-
Ma ei hakkaks siinkohal hindama antud turunduskampaania efektiivsust ega ka selle käigus välja toodud argumentide vastavust reaalsusele. Võrreldes näiteks valimiskampaaniate ja üldise poliitilise demagoogiaga on see minumeelest vägagi süütu.21st Century Fox
Comment
-
See turunduskampaania on tegelikult lihtsalt asi mis silma jäi, kui üle pika aja mini-itx lehel käisin. Millele tegelikult tahtsin tähelepanu juhtida, on see, et VIA reklaamides näevad asjad paremad välja kui tegelikkuses. Mainid et CN700 chipset on parem, moodsam, sisseehitatud MPEG2 dekoodriga. Võimalik. Miskipärast aga räägitakse foorumis, et on ainult üks rakendus - PowerDVD, mis seda oskab kasutada.
VIA reklaamib, et antud plaat on ideaalne kodukino (HTPC) tegemiseks. Targu vaikitakse maha, et Windowsi draiver ei suutvat kasutataval TV-koodri kivil tekitada 16:9 suhtega väljundsignaali (kuigi kivi ise on selleks võimeline). VIA kisab, et ta teeb koostööd open-source tarkvarategelastega ja annab oma draiverite lähtetekstid vabalt tõmmatavaks. Tegelikkuses vaata Openchrome projekti põhitegelase Luc Verhaegeni kommentaare antud teemadel, viimane neist 6. novembrist. VIA reklaamis Epia N platvormi aastal 2003. Kohe-kohe tuleb. Tehti mõned katseeksemplarid, näitustel näidati, kilgati, et kohe-kohe.... kujunes juba üldiseks naljanumbriks. Probleemid olid asja töökindlusega, masstootmist lihtsalt ei saanud käima, ilma ventilaatorita NL-id kuumenesid üle ja surid. Need mis käima saadi, müüdi eraldi sametiga vooderdatud puust kastikestes kui "Limited Edition". Jutt käib mitte töötavast arvutist, vaid _emaplaadist_ lakitud puukastis. Sellel aastal lõpuks hakati neid müüma, kusagil kevadel. 3 aastat aga peksti trummi.
Üks viit ka (märts 2004), vaata lehekülje keskele umbes:
http://www.trustedreviews.com/articl...age=788&head=0
Muidugi nagu ennegi ütlesin, siis vaba valik, võta ja proovi ära. Mina proovisin ja pettusin. Peale miniatuursuse ei näe ma ühtegi plussi asjal.viimati muutis kasutaja Werewolf; 12 m 2006, 13:29.WW
Comment
-
Millele tegelikult tahtsin tähelepanu juhtida, on see, et VIA reklaamides näevad asjad paremad välja kui tegelikkuses.
Mainid et CN700 chipset on parem, moodsam, sisseehitatud MPEG2 dekoodriga.21st Century Fox
Comment
-
Kahjuks ei saa väita, et oleksin kohanud ühtki reklaami, mille puhul asi vastupidi oleks.
Mis puutub siiski VIA reklaamidesse, siis need on kõik alati _liiga_ suurte mööndustega. Kasvõi see näitena toodus 16:9 suhte jutt:
http://forums.viaarena.com/messagevi...&enterthread=y
Selliseid "mittemõistmisi" on VIA puhul kahjuks ridamisi. Jah, plaadi gabariitide osas nad ei aja pada.
Veel üks näide: EPIA-M plaatidel on 2 COM porti. Üks tagapaneelile välja toodud, teine plaadil asuva pistiku "nõelte" peal, tüüpiline 10 otsaga siilike. Ilus, hea, kena, aga ei tööta. Mitte kellelgi. Tagapaneelile väljatoodu (COM1) töötas, plaadil asuv COM2 mitte. Foorumis õiendati, VIA peale pahandati, VIA vaikis. Vaata Epia M kirjeldust VIA kodukal: 2 COM porti. Veel üks asi - Epia M välja tuli, siis oli seal sõnaselgelt kirjas Hardware MPEG-2 decoder. Ei ole dekooder, mingi aktseleraator on, mis pole tegelikult MPEG2-ga otseselt üldse seotud. Hiljem võeti see eksitav info maha, tehti usutavamaks. Nüüd on MPEG-2 Accelerator. Inimesed olid pettunud, kisa läks liiga suureks.
Intelil on ka Mini-ITX plaadid muide, aga ma ei tea kes neid siinmail müüks. Erilist reklaami ka neile ei ole tehtud.WW
Comment
-
Intelil on ka Mini-ITX plaadid muide, aga ma ei tea kes neid siinmail müüks. Erilist reklaami ka neile ei ole tehtud.
http://www.mini-itx.com/store/?c=29
Pole just eriti odav, aga ega DFI plated pole seda ka kunagi olnud, minuteada vähemalt. Peab veel uurima.21st Century Fox
Comment
Comment