Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Failide paiknevus clusterites

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Failide paiknevus clusterites

Arvatavasti ei valda ma ingliskeelt piisavalt hästi, kuid googlist abi ei leidnud.. teab keegi mõnda programmi millega saab muuta millises clusteris fail või faili jupp asub? (defrag tegi natuke totakalt ning pani olulised asjad ketta serva)
    <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Vs: Failide paiknevus clusterites

On igasugu kataloogi/FATi toimetamise proged, kasvõi Runtime software oma. Aga need nõuavad oma teadmisi ja muutused teed ise, käsitsi....
    Miks on vaja faili clustereid ringi tõsta? Pöördumise kiirus on suurim, kui ühe faili clusterid on järjest. Selle eest defrag hoolitsebki.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
      Miks on vaja faili clustereid ringi tõsta? Pöördumise kiirus on suurim, kui ühe faili clusterid on järjest. Selle eest defrag hoolitsebki.
      Mulle on jäänud mulje et mida keskme poole antud fail jääb seda kiiremini saab sealt andmed kätte. Hetkel on ketta keskmes mingid filmid kuid tahaks need teisaldada natuke eemale ning asendada ühe andmebaasiga

Comment

mina olen just vastupidi aru saanud et &#228;&#228;res asuvatele saab kiiremini ligi. mingis linuxi &#245;petuses isegi soovitati swap part v&#245;imalikult &#228;&#228;rde teha et kiirem oleks.

Comment

vastupidi jah. ketta keskel on rada l&#252;hem, &#228;&#228;re peal pikem ja ketta ja pea vaheline kiirus suurem. Siiski, see, mida pea loeb on &#252;ks asi, mida kettaelektroonika, kaabel ja kontroller l&#228;bi lasevad, suht teine.
          aitab kiirem ketas .... v&#245;i teine ketas (mirroriks)

loe n&#228;iteks :http://www.pcguide.com/ref/hdd/perf/...rans_Media.htm

Comment

K&#245;vaketta platterite kiirus (p/min v&#245;i rpm) on alati &#252;hesugugune seep&#228;rast ongi serva pool joonkiirus suurem. CD v&#245;i DVD plaatidel on teisiti, seal j&#228;&#228;b lugemiskiirus tavaliselt samaks, sest plaadi p&#246;&#246;rlemiskiirus muutub.
            &#213;ige defragmentija (smart defragmenting) asetab tihemini kasutatavad failid ketta servale l&#228;hemale. XP enda defragmenting minu teada lihtsalt &#252;hendab failijupid ja t&#228;idab "augud' &#228;ra.
            Smart defragmenting on tavaliselt ka aeglasem.

Comment

Siis on h&#228;sti muidu kasutasin o&o defragi complete access meetodit
              EDIT: kui n&#252;&#252;d j&#228;rele m&#245;elda.. tegelikult ju ei tea ma kumb skaala ots s&#252;mboliseerib serva ja kumb tuuma ning loogiliselt v&#245;ttes miks peaks k&#245;ige kiirema pinna loovutama vabale ruumile mis seal hetkel paikneb..?

Comment

Minu teada Win defragmenteril t&#228;histab "vasakpoolne" osa ikka ketaste servi, sinna need failid kokku monteeritakse. M&#245;nel progel (PerfectDisc) t&#228;histab "&#252;lemine pool" seda osa.
                Kiirema pinnaga on asi suhteline, pole ju teada kas soovitakse kiiremat ligip&#228;&#228;su juba salvestatud failidele/programmidele v&#245;i just sellele mida momendil salvestatakse + kiirem salvestus.
                N&#228;iteks video capture jaoks v&#245;ib teatud osa kettast "broneerida" (Allocate Disc Space), defragmenter seda justkui ei puutu (v&#245;in muidugi eksida!) ja samas ka n&#228;itab, et free space on selle v&#245;rra v&#228;iksem.
                Peaks olema ka selliseid defragmentijaid, mis koguvad failid just sinna ketta(platterite-) ossa kuhu kasutaja soovib.
                Kindlalt k&#252;ll ei v&#228;ida.

Comment

nüüd tuleb veel pähe... et paar aastat tagasi ise sarnaste asjadega kemiseerides järeldasin, et ketta füüsiline ehitus on elektroonika taha üsna hästi ära peidetud, st "ketast organiseeriv" soft usub seda, mis kettabios talle ette ütleb, nt 4 plaati... kuigi tegelikult võib rauas vaid üks olla.
                  jne. vaevalt, et tänapäevalgi iga partmagic teab kõigi uute turuleilmuvate ketaste geomeetriat.
                  selles valguses on on faili mööda ketast loksutamine üsna mõttetu... võib juhuslikult ka tulemuse saada

Comment

Working...
                  X