Mul on vana AST Ascentia A laptop, millel IBM-i kõvaketas. Ostsin selle kasutatult. Siis ühel päeval juhtusin apsaka tegema ja Win95 teatas, et ei leia faile, mida käivitumiseks vaja. (win.com?) Avastasin, et cd-seade ei tööta. Lasin oma isal (mainigem siinkohal eriliste pilkamiste vältimiseks ära ka mu vanuse, 12) asja uurida, tema inuke soovitus oli kõvaketas IDE kaudu lauaarvutisse ühendada ja siis sinna Win98 installiks vajalikud failid kanda. Tegin mina juhiste järgi, kuni avastasin, et kõvaketas on kompressitud Drivespace 3 abiga. Üritasin Virtual PC kaudu asja korda seada, aga ei õnnestunud. Ei aidanud muud, kui ketta format. Siis tõstsin (isa nõuandel, loomulikult) Win98 installikettalt kataloogi "Win98" kõvakettale. Igaks juhuks tõstsin sinna ka Norton Commanderi kataloogi "norton". Siis tõstsin kõvaketta sülearvutisse tagasi, sättisin BIOSist esimeseks buutijaks kõvaketta. Luges tema kokku, mis raud mul masinas on, ja edasi andis mu rüperaal huvitava teate:
Remove disks or other media.
Press any key to restart
Remuuvisin kõik diskid, mis ette sattusid (cd-romi kasutu seadme) ja katse korras ka kõvaketta (Millele järgnes teade "No operating system found"). No ja kasu ei mingit.
Milles teade seisneb ja mida ma pean ette võtma? Absoluutne mõttepuudus.
Remove disks or other media.
Press any key to restart
Remuuvisin kõik diskid, mis ette sattusid (cd-romi kasutu seadme) ja katse korras ka kõvaketta (Millele järgnes teade "No operating system found"). No ja kasu ei mingit.
Milles teade seisneb ja mida ma pean ette võtma? Absoluutne mõttepuudus.
Comment