Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti temperatuuride jälgimine reaalajas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti temperatuuride jälgimine reaalajas

Sai ette võetud mõned tööd arvuti kallal eesmärgiga muuta see vaiksemaks (ventilaatorid ja kettad teevad häält). Tehtud tööd: kettad asetasin lahtiselt poroloonpadjale (undamine ja klõbin on vaiksemad), ketaste juurde panin lisaventilaatori neid jahutama, kuid panin ta 7 voldi peale ja riputasin kummipaelte vahele (üksi on ta peaaegu kuulmatu nüüd) ja kõige lärmakama osa ehk protsessori ventilaatori juhtmesse panin 33 oomise takisti, mida saab rööbiti pandud lülitiga lühistada-see on prose vendi regulaator.

Nüüd aga soovin teada, mis programmi kasutada, et jälgida protsessori temperatuuri reaalajas? Praegu ei julge veel ööseks jätta arvutit nii, et prose vent on 1600 rpm peale lastud-tahaks pikemalt katsetada, kuidas see arvuti temperatuuridele mõjuda võib, samas iga mingi aja tagant restarti teha, et BIOSist kraade vaadata, pole just mugav. Ja ega ei usalda ka seda viisi eriti, kuigi BIOSis on shutdown temperature pandud 85 kraadi peale. Speedfan ei kõlba, ainus asi, mida ta õigesti näitab, on prose vendi pöörded, ülejäänu on puha Wismari kellaaeg BIOS pole protsessoril seni üle 40 kraadi sooja täheldanud, aga prose vent on ka kogu aeg täispööretel kedranud.

Speedfan´i näidud

Emaplaat on mul selline:

minu emaplaat

Võibolla siinsed arvutimehed oskavad midagi asjalikku soovitada? Hinnavaatluse foorumis pole keegi mulle infi andnud.

Vs: Arvuti temperatuuride jälgimine reaalajas

Speedfan on hea küll, pead lihtsalt kindlaks tegema, mis on mis näit ja vajalikud offsetid salvestama.
    Graafikud uurimistööl abiks.
    Vihjeks: koormuse andmisel tõuseb core hüppeliselt, prose all olev andur suht kiiresti, emaplaadi oma suht aeglaselt.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Aga pane riistvara juurde! Elektrooniline termomeeter sobivasse kohta, ja jälgi.
      Võid ju ehitada ka termostaadi. Termotakk+komparaator+sobiv transistor+relee. Netist kindlasti mõne skeemi leiad. Ühendad relee kontaktid paralleelselt selle vendiga jadamisi oleva takistiga/lülitiga ja teatava temperatuuri ületamisel lülitab normaalse jahutuse peale.

Comment

Osadel emaplaatidel on oma utiliit kaasas, mis istutab PlastAkende tegumiribale enda ikooni. Klikkimisel/mouseover'iga näitab siis erinevaid parameetreid. Saab seada alarme jne. Võib-olla enam selliseid ei tehta, kuid vähemalt ühel vanemal emmel oli olemas. Iseasi, kui stabiilselt ta töötab nt. prose ületemperatuuri puhul.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Motherboard monitor http://mbm.livewiredev.com/
          Everest http://www.lavalys.com/products/down...?ps=UE&lang=en

Comment

"Everest" - näitab pea kõike, mis arvutis on ja toimub.
            Ma panin kõvaketta CD sahtlisse kõlarkaablitele rippuma - suht stabiilne ja vägagi effektiivne lahendus.
            Kuid arvuti vaikseks muutmine algab tegelikult korpusest - õhuke korpuseplekk võimendab iga vibratsiooni.
            edit:Everesti soovitan osta, mitte cracki kasutada, mida näiteks emulest võib leida.
            viimati muutis kasutaja marcor1; 18 m 2007, 12:42.
            -

Comment

Everest Ultimate Editioni trial versiooni paluks mitte soovitada, kunagi mul oli ja peale lubatud aja möödumist pole ta enam mu kõvakettal käivitunud vaatamata peale- ja mahainstallimistele.

Comment

Esmalt postitatud paadikapten poolt
                Everest Ultimate Editioni trial versiooni paluks mitte soovitada, kunagi mul oli ja peale lubatud aja möödumist pole ta enam mu kõvakettal käivitunud vaatamata peale- ja mahainstallimistele.
                Kasuta beetat ja ära uuenda!
                Vanast saad lahti registrist.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
                  Kasuta beetat ja ära uuenda!
                  Vanast saad lahti registrist.
                  Järelikult tuleb registrit käsitsi mudida? Igasuguseid registri puhastajaid olen kasutanud, aga ikkagi Everest trial ei läinud enam tööle.

Comment

Sa võid ka prose vendi välja vahetada ja asemele näiteks Arctic Cooling-u jahutuse panna. Sellise siis, millel on termotakisti prose radiaatori küljes ja ta seab ise oma pöördeid.
                    Minu AMD-l on selline ja enamuse ajast käib ta ca 500 rpm ja häält ei tee üldse

Comment

Enda kogemusest soovitaks Nexust - vaiksem kui Artic Cooler.
                      -

Comment

Järelikult tuleb registrit käsitsi mudida? Igasuguseid registri puhastajaid olen kasutanud, aga ikkagi Everest trial ei läinud enam tööle.
                        Lahti tuleb saada sellest Program Files alamkaustast, kuhu algselt installiti. Uninstallil jäetakse sageli üht-teist alles nii kausta kui ka registrisse. Küllap panid installimisel tähele, kuhu kausta asi (vaikimisi) sai. Sealt leiad kõik, mida registrist käsitsi mahavõtmiseks vaja.

Comment

vaiksemaks muudaks ka passiivjahutuse kasutamine prose... kunagi nägin ühte nii paarikilost vaskradikat
                          muidugi võid tõmmata ka everesti pisut vanemaid home editione mis on ikka veel tasuta.
                          tel 53729764

Comment

Lahti tuleb saada sellest Program Files alamkaustast, kuhu algselt installiti. Uninstallil jäetakse sageli üht-teist alles nii kausta kui ka registrisse. Küllap panid installimisel tähele, kuhu kausta asi (vaikimisi) sai. Sealt leiad kõik, mida registrist käsitsi mahavõtmiseks vaja.
                            Easy Cleaner, mida kasutan, teeb vist selle töö ära küll? Igatahes mainitud kohast ma midagi kahtlast ei avastanud, ainult installitud asjade kirjed.

muidugi võid tõmmata ka everesti pisut vanemaid home editione mis on ikka veel tasuta.
                            Home editione ma otsinud olengi, aga pole kusagilt leidnud-isegi Emule ei anna midagi sellist.

Comment

Home editione ma otsinud olengi, aga pole kusagilt leidnud-isegi Emule ei anna midagi sellist.

Comment

Working...
                              X