Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Linux S-video support

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Linux S-video support

Tervitused

Oleks vaja saada arvuti tööle, aga pole tavalist VGA pistikuga monitori. Küll aga on S-Video input telekal ja mõtlesin seda kasutada (pildi kvaliteeti pole vaja). Igatahes ühendasin ära, installisin ubuntu ilusti ära (selle televusseriga) ja kõik oli Okidoki.

Seda niikaua, kui rebootisin, ootasin ära, mil Ubuntu end ära loadib ja siis, kui oleks pidanud tekkima LOGIN ekraani peale, läks tõmbas pildi tasku, e. S-VIDEO support kadus ära. Oskab äkki keegi öelda, kas saab kusagilt selle S-Video defaultiks.

Pole ühtegi monitori, mida selle karbi külge ühendada ja vaja on ka suht harva seda (aegajalt programmeerin teist arvutit selle kaudu, millel pole isegi graafika kaarti. läbi ssh ja muude taoliste programmidega). Pole linuxi endaga väga kursis.

peal on ubuntu 6.06 (oli CD juhuslikult olemas, tõmbasin peale).

On mõningaid ideid?

Graafika kaart on
    NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (64 MB)

Vs: Linux S-video support

Kui masinale ligi saad läbi ssh vms, siis tuleb tõenäoliselt /etc/X11/xorg.conf failis mõningaid muudatusi teha. Võib-olla on resolutsioon ebasobiv vms.

Comment

ma ei tea, kas ubuntu default installis installitakse ssh server... sellega mõtlesin connectima hakata micro PC'sse, mis teises toas asub.

Comment

Esmalt postitatud bloody-orc poolt
        ma ei tea, kas ubuntu default installis installitakse ssh server... sellega mõtlesin connectima hakata micro PC'sse, mis teises toas asub.
        Desktop versiooni installeris minuteada defauldis teda pole. Samas.. . S-video, telekas ja terminal... kas see liigne silmade rikkumine pole? Mõne läpakaga ja putty või mõne muu SSH cliendiga lihtsam pole? Kui tihti sa toda ikka konfid...

Comment

Re: Vs: Linux S-video support

ei ei konfi ma midagi. kirjutan programmi. robotile läheb see pisike mobo.
          vaja seda GUI'ga linuxit selleks, et saaks graafilist "ssh"-d. e siis webcam minu ekraanile. aegajalt ikka on vaja. Telekaks on läpaka monitor TV kaardi läbi

Muidu tavaliselt kasutan ja putty't progremiseks ja seal sees surfamiseks. lihtsalt see programm, mida ma vajan ei ole win supordiga

Ei mäleta enam sedagi, kas kusagile vajutada katuleb, et ubuntusisse logima hakkaks, või võib kohe login nime kirjutada, enter, parool, enter ja olen sees, et terminali ronida...

Comment

graafilist ssh'd? Sa X forwarding'ust ssh'le oled kuulnud? Installi oma läpakasse mingi X server kui windowsi peal oled ja logi üle ssh sisse koos ssh forwardinguga(putty'l on ka selline optsioon olemas). Saad panna teises masinas käima kõiki graafilisi programme käsurealt niiviisi, et programmi aken tekib üle ssh kanali hoopis sinu masinasse. Pole teise masinasse X serverit ega midagi muud graafikat vaja.
            Windowsi jaoks üks parimaid X servereid on xming.

Ahjaa... Tundub, et sul kuni graafiliseni näidatakse pilti ka s-videosse biossi poolt, kuid edasi videokaardi draiver ei näita. Kuna x serverit pole niikuinii vaja, siis pane ta seisma ja kasuta hoopis x serverit üle võrgu. Natukeseks konfiks piisab ka mittegraafilisest shellist, mille saad näiteks ctrl+alt+f1 kombinatsiooniga tagasi lülitada (või kui ikka ei aita, siis buudi näiteks single-user mode'sse või proovi buutida käsurealt init=/bin/bash parameetriga kõigest mööda otse shelli ja konfi sealt ära; siis on küll vist juurikas veel read-only ja see tuleb kõigepealt rw-ks remountida).
            Service'i käivituste muutmiseks peaks olema käsk update-rc.d, tõenäoliselt vaja jooksutada sudo kaudu.

Comment

Serial konsool võib ka vahel kasulikuks osutuda.

Comment

ahjaa, jäigi mainimata. Kirjuta bootloaderis kerneli command line'le juurde console=ttyS0 ja kasuta nullmodemkaabliga serial pordist ühendust, et võrgud-värgid paika seadistada.

Comment

Working...
                X