lugu selline,et mul on kaks arvutit kodus võrgus ja selle kaudu netiga varustatud jne.Nimelt aga olen kuulnud programmist,millega saab nn vaadata teise arvuti ekraanil toimuvat ja ka hiirekursorit liigutada jms.Ehk keegi teab nimetada sellist programmi.Lampi ei oska kuskilt otsida.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
progre teise arvuti kontrollimiseks läbi võrgu.
Collapse
X
-
Vs: progre teise arvuti kontrollimiseks läbi võrgu.
windowsil muidu oma remote desktop client teema ka olemas. Kuid sellega ei saa kahest kohast korraga - võrgu kaudu ühendudes blokeeritakse lokaalne desktop niikauaks kuni võrgust lahti ühendada. Samas sellega käib kogu side palju madalamal tasemel ja on kohati kiirem. Samuti saab suunata ümber teise masinasse porte ja kettaid.
VNC on ka tore asi. Sellega saab võtta teise masina pildi üle. Üle interneti kohati natuke aeglane, sest pilti tuleb striimida graafikana. Samas VNC servereid on ka linuxi ja macile (kliendid on ka RDP'le linuxis olemas)
Comment
-
Olen katsetanud palju VNC kliente-servereid kuid ikkagi on selliste asjade tarbeks kõige parem ja mugavam olnud windowsi enda remote desktop. Olemas on ka patch, et korraga saaks mitu kasutajat ühte masinasse sisse logida. vt sala.pri.ee
Hea on see, et windows rdp klientprogramme on nii linuxile kui ka vanematele windowsi versioonidele, nii on hea teha üks müravaba terminal millega suuremaid võimsusi käsutada.Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!
Comment
-
Winni enda oma on start menüü lõpus, Remote assistance. Kunagi proovisin üle neti, mttte üle LAN-i, ja ei saanud tööle. Samas see on ainult Xp all[ka vista?] ja üks osapool peab olema XP pro (mina sain vähemalt nii aru).
Miks seda remote anythingi ei taha proovida? Lased arvutis progra käima, teise lased selle teise programmijupi ja...toksid teise arvuti kohaliku IP/Nime ja saad ka tema arvuti üle võimu. Hakka või kaklema hiire pärast.
Comment
-
vnc on krüpteerimata versioon tasuta (nii pead kohalikku (tulemüüriga kaitstud) võrku jääma. Samas võid kasutada ssh serverit ja putty nimelist programmi, siis kõik võimalused avatud.
krüpteeritud tasuline.
remote anything tundub tasulie olevat, tasuta testperioodiga..
Win-ni remotet pole veel suutnud käima saada, ehk keegi jagab nõu...
Comment
-
vnc osas võin nõu jagada. Installid ära ja siis tekib alla paremale kella kõrvale vnc server (kui ei, siis start menüüst registreerid ja/või start vnc service mode server). Siis kella kõrval vnc serverile topeltklõps, authentication, configure, password. Sinna paned parooli, sama parooli pead teadma siis ühendust luues.
Nüüd teine arvuti (mis peab "nägema" esimest, esimene ei tohi olla tulemüüri taga) samuti vnc install, siis käivitad start menüüst vnc viewer, server nimi = esimese arvuti nimi või ip aadress, ok, parool (mille eelnevalt sisestasid esimesse arvutisse) ja pilt peaks ette tulema.
Tulemüüri taga olevatega pead rohkem võrku tundma, seal ssh serverid abiks (kindlasti võimalusi palju), kuid see teine teema.
Comment
-
prooviks võid ka korraks välja lülitada, kuid kui käib, siis lüli ikka sisse tagasi, tulemüüri exceptions alla võid lisada pordi TCP 5900, see on vnc port. Siis lubab seda porti kasutada.
Seda veel, et tulemüüri probleem võib tekkida serveril, s.t. selles arvutis, mille pilti tahad vaadata. Teises arvutis, millest tahad juhtida, pole 5900 porti vaja seebitada.
Comment
-
isiklikult olen kasutanud tinyVNC-d.
vaata järgmist linki, kerge ülevaade RDC-dest.
VNC puhul hea see, et ühilduvad ükskõik millise teise vnc-ga (nt ultraVNc ja realVNC).
wini enda rdc on jah proleeme, win xp peab heas korras olema, ja hunnik serviceid töös... mis ehk extreem-tuunijatele paljuks(nagu mina :P). muidu asja polegi keeruline tööle saada.
xp-l on tugi olemas, teistele tuleb see lihtsalt alla laadida, asi käib ip-de kaudu.. ja üle neti peavad olema pordid lahti ja ruuterites jne suunatud/lubatud.tel 53729764
Comment
Comment