Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mure LPT pordiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mure LPT pordiga

Sai valmisnikerdatud programmaator, mis kasutab lpt porti, aga ei taha toimida. Programmaatoril on 2 ledi, mida siis läbi transside põlema pannakse. Ma ei tea täpselt skeemis oleva SN7406N eesmärki ja töötamist (kui keegi viitsib, siis võiks paari sõnaga seletada), aga suhtlus arvutiga käib läbi selle ning sedakaudu ka transside juhtimine. Kui programmaatori kaablit lptga ühenduses ei ole, siis ledid põlevad, kui kaabel ühendada arvutiga, siis ledid kustuvad ja põlevad ainult sel ajal, kui toimub PICi progemine. Programmaatoris ei tohiks viga olla, sest sõbra raali taga toimis kõik õlitatult. Minu masinaga ühendades ledid ei kustu ja ei õnnestu midagi picile kirjutada ega ka lugemine. Arvasin, et emaplaadile integreeritud port ehk viga saanud kuidagi ja ostsin PCI siinile LPT kaardi, aga probleem ei kadunud. Progemis programm näitab kenasti kõigi lpt portide olemasolu ja device manageris pole ka ühtegi errorit. Biosis on ka asjad defauldis, so. lpt bi-directional.
    Ma ise arvan, et probleem on Winis, sest arvuti käivitamisel ledid kustuvad, vilguvad korra ja windowsi laadimisel süttivad ja jäävadki põlema. Kas on mõni windowsi setingute menüü kust saab lpt porte keelata/lubada vms?
    Link programmaatori skeemile: http://www.semis.demon.co.uk/Pics/ppwincct.bmp
    viimati muutis kasutaja Marko238; 04 m 2007, 21:19.

Vs: Mure LPT pordiga

BIOS'ist saad keerata pordi tüüpi. Uuematel masinatel tahab see tihti EPP või ECP olla ja kehvemad programmid ei oska seda ise paika keerata. Kõige lihtsamad asjakesed kasutavad LPT porti lihtsalt paraleelse GPIO pordina ja sel juhul peaks olema pordi tüüp SPP.

Comment

Biosis andis valida EPP, SPP puudus. Olen sealt kõik variandid läbiproovinud. Katsetasin ka safe modes, siis progr. programm (IC-Prog1.05c) ei näidanud üldse LPT olemasolu.

Comment

Sul on XP/2k? Mingeid LPT pordi IO draivereid oled proovinud?

PS! Mul ise ka XP ja IC prog. Versiooni ei viitsi vaadata, miski uuem. Sul seal seadete alt see "Enable NT/XP/200 driver enabled" kastis linnuke on ees?

Comment

Esmalt postitatud Marko238 poolt
          Ma ei tea täpselt skeemis oleva SN7406N eesmärki ja töötamist
          SN7406N:http://www.alldatasheet.com/datashee...I/SN7406N.html
          http://en.wikipedia.org/wiki/Inverter_%28logic_gate%29
          http://www.acroname.com/robotics/inf.../opn_clct.html

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt
            Sul on XP/2k? Mingeid LPT pordi IO draivereid oled proovinud?

PS! Mul ise ka XP ja IC prog. Versiooni ei viitsi vaadata, miski uuem. Sul seal seadete alt see "Enable NT/XP/200 driver enabled" kastis linnuke on ees?
            On XP SP2. draivereid olen ikka otsind. 1 otsingutulemustest viis selleni: http://www.writelog.com/support/lpt_...windows_nt.htm - ei olnud abi.

See linnuke on sinna tehtu küll. Mul on põhjust arvata, et lpt ei tööta sõltumata sellest kas programm käib või mitte.

Comment

Winni buutimise ajal on LED-ide vilkumine tavaline, minu puhul igatahes. Mingid ledid st mõndadele otstest 2-8 jäävad pinged peale.Sul midagi muud ei ole seal pordis võimalik testida? Printerit näiteks. Proovida võid ju ka nalja pärast pordi eemaldamist device managerist, ehk siis leiab selle paremini üles.

Comment

Nad mul ka algul vilguvad, aga wini laadimise lõpufaasis jäävadki põlema. Olen lpt device managerist kaotanud ja installinud, keelanud ja lubanud. Lisaks veel uus LPT kaart PCI siinil ja ikka ei midagi. Kas on mõnd .sys faili vms, mis lpt-d juhib, mille ma saaksin väljavahetada.

Comment

Esmalt postitatud Marko238 poolt
                  Nad mul ka algul vilguvad, aga wini laadimise lõpufaasis jäävadki põlema.
                  Sama siin.
                  Küsiks veel korra pordi testimise kohta...ei saaks printeriga proovida näiteks? Samas, kui led-e on võid ka sellise asja teha ja testida mingi programmitükikesega(võin anda, kui ei leia)

PS! Ega sul äkki vale pordi aadress pole? Kusjuures mul oli nii, et ühe ja sama pordi aadress oli erinev winni ja dossi all.

Comment

Kahjuks pole ühtegi muud seadet lpt testimiseks. Seda aadressi asja uuriks küll, aga väga ei tea kust neid vaadata. Ma oleks väga tänulik õpetuse eest. See ledi süsteem läheb ka kohe käiku. IC progil oli endal ka vajaminevate pinnide testimiseks miski menüü, katsetan nende kaudu. Ledi takistite põhjal, kas võib arvata, et lpt pinnidel on kõrghetkel midagi 5 voldi kanti?

Comment

Jah, LPT pin'id on TTL loogika väljunditega, tõmbavad ainult +5 toitesse. Kui maha lülitada, võib ise toitesse tõmmata (sealt see bidirectional teema).
                      Kui arvuti ei võimalda automaatselt käivituda SPP moodis, ongi jama. Siis peab mingi programm enne pordi sinna moodi keerama ja jätma tagasi keeramata. Kunagi sai avastatud, et üks LPT pinnide plõksimise programm "Relais Timer" jätab just niimoodi pordi SPP moodi. Võid proovida, äkki ei ole nad seda ära muutnud.

Kui tehnilisemalt rääkida, on LPT pordil veel registreid peale standartsete 378-37F vahemiku. EPP, ECP täiendusi juhitakse 0x402 võrra kõrgemal olevate aadressitega registritest, neist oluline on 77A. Sinna tuleks 0 kirjutada, et port SPP moodi läheks.

Comment

Esmalt postitatud digital poolt
                        Kui arvuti ei võimalda automaatselt käivituda SPP moodis, ongi jama. Siis peab mingi programm enne pordi sinna moodi keerama ja jätma tagasi keeramata. Kunagi sai avastatud, et üks LPT pinnide plõksimise programm "Relais Timer" jätab just niimoodi pordi SPP moodi. Võid proovida, äkki ei ole nad seda ära muutnud.

Kui tehnilisemalt rääkida, on LPT pordil veel registreid peale standartsete 378-37F vahemiku. EPP, ECP täiendusi juhitakse 0x402 võrra kõrgemal olevate aadressitega registritest, neist oluline on 77A. Sinna tuleks 0 kirjutada, et port SPP moodi läheks.
                        Otsisin vähe ringi "Relais Timer" otsing annab peris mitmekeelseid vastuseid ja "Relays Timer" väga palju vastuseid. Kas oled kindel, et esimene variant just selles kirjapildis nime kandis, ma siis proovin edasi otsida ja kas seda aadressimuudatust saaks ka ilma selle programmita?

Comment

Minul oli kunagi kokkupuuteid sellega

Muidugi, suvaline programm võib selle registri ümber kirjutada... Aga ma peast küll ei oska ühtegi öelda, mis seda teeks. Üldiselt on hea komme, et kui mingi registri ümber kirjutad, siis programmist väljumisel kirjutad ta tagasi ka.

Comment

Seltsimees Eggy kaasabil sain relaistimeri programmi. Käivitamisel näitas olulistel otstel kõrget olekut. kustutasin need tulukesed ära ja kustusid ka programmaatori ledid ning alates sellest momendist toimub kõik nagu peab - saab progeda, saab lugeda. Peale arvuti rebooti peab sama tegevust kordama, aga eks söön selle tegevuse energiakatteks iga päev ühe võileiva lisaks. Kahju küll, et see 150 eeku lisa lpt kaardi eest nüüd kui niisama ära sai antud (kui keegi soovib siis 100 eegu eest saab endale). Nüüd võib töö igatahes jätkuda. Kui keegi teab kuidas seda lpt olekut alatiseks nii saaks jätta, siis mikrofon on vaba. Tänud Eggy´le ja digital´le
                            viimati muutis kasutaja Marko238; 05 m 2007, 01:42.

Comment

Äkki annad täisversiooni(st lingi) selle programmaatori skeemi jms kohta.Hea lihtne on ja vb prooviks isegi valmis klopsida selle.Tööle ta vist hakkab nagu aru sain.

E: Mõttetu post oli leidsin sealt miskit.
                              viimati muutis kasutaja otsija; 05 m 2007, 09:19.
                              otsija

Comment

Working...
                              X