Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

IDE kaabel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

IDE kaabel

Teatavasti on IDE kaabli pikkus enamjaolt ~50cm, pikemat emaplaat lihtsalt ei toeta, kuna andmeid võib pikemal juhtmel kaduma minna.
    Siit ka minu küsimus. Kas mingi võimalus on, kuidas saada IDE kaablit pikendada, CAT5 kaabliga, kondeka, transistori vahele panemisega vms. Oleks vaja umbkaudu 7m DVD-romi pikendada. Ehk kellegil häid näpunäiteid. USB kaudu DVD-romi ei soovi.

Vs: IDE kaabel

ei ole.
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Siis on kahju. Aga tänan vastuse eest.

Comment

põhimõtteliselt peaks ju olema võimalik ka sellele mingisugune võimendi vahele ehitada aga see vist muutuks kodus põlve otsas tegemiseks liiga keeruliseks. kui su dvd-rom on juba 7 meetrit eemal, siis on sellele ilmselt vaja ka eraldi kasti ja toidet. saad panna selle seadme eraldi ühe vana pisikese arvuti sisse, mis omab võrgukaarti ja tarkvara dvd-romi jagamiseks üle lani. boonusena saad lisada selle aparaadi külge veel võimalusi näiteks filmide valimiseks ja vaatamiseks üle võrgu aga lisandub undav ja voolu õgiv kast. ka ei oska ma öelda, mis näitajatega peab arvuti olema, et andmeid piisava kiirusega suudaks üle võrgu teele saata. liiga hea arvuti ehitamine sellise vaid dvd seadme majutamiseks mõeldud kasti sisse osutub arvatavasti mõttetuks.

Comment

USB-IDE kaabel maksab alla 200 raha, sellele pistad pikenduse otsa ja siis omakorda USB hubi. USB enda pikkus saab olla maksimaalselt 5m aga hubi kasutamisega saad 5+5m, sellest peaks piisama. hubile eraldi toidet pole vaja, kuna see USB-IDE ei tarbi praktiliselt midagi. arvutis paistab selline ROM nagu tavaline ROM ikka.
          toite pead ilmselt ROM jaoks erali panema, sest ilmselt sellise vahemaa peale võib tekkida liig suur pingekadu. samas 12V ei pea olema kriitiliselt täpne ja 5V saad liini lõpus võtta hoopis 12V ahelast 7805 kiviga. vb töötab, garantiid 12V piisavuse kohta ei oska anda, aga 5V saad sedasi kindlasti korraliku
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Seda USB-IDE asja peab täitsa uurima... Tevalos müügil ei näinud. Hakkan neti.ee-d läbi kammima.

Edit: Leidsin sellise isendi: http://www.hinnavaatlus.ee/products/...ollerid/46311/
            viimati muutis kasutaja goodkiller; 25 m 2007, 22:28.

Comment

Põhimõtteliselt peaks olema võimalik, kuid selline seade maksaks vähemalt 3k.

Comment

beestingus oli ka mingi aeg müügil. osadel on nendel kaasas lisaks veel 2,5"-3,5" ketta adapter, kui juhuslikult oleks kunagi soovi läppari ketast lauaraali ühendada. väga mõnus jublakas
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Tuletan meelde, et HDD külge ei lähe, läheb ainult DVD-ROM.

Comment

Vähemalt need usb-ide adaptrid, mida mina kasutanud olen, on ka cd-rom'iga hakkama saanud. Üks IDE kõik. Siiski on tegu ainult andmekaabliga, toite jaoks oleks kõige lihtsam osta üks lisatoitekas ja panna see su draivi toitma. Piisab mingist pisikesest toitekast, mõne small-form-factor masina omast. Kunagi nägin westbaltis selliseid.

Comment

Toide on mul hetkel kõige väiksem probleem :P
                      Vaja see IDE-USB adapter odavalt kätte saada.

Comment

Esmalt postitatud goodkiller poolt
                        Toide on mul hetkel kõige väiksem probleem :P
                        Vaja see IDE-USB adapter odavalt kätte saada.
                        minu arust kasutaja kalleb müüs osta.ee's neid

Comment

Working...
                        X