Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kas saab lisada RAM mälu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kas saab lisada RAM mälu

ma sain sõbra käest ühe vana arvuti ja tahaks selle kallal veidi putitada. ta andis ka plaadina win Xp kuid mälu jääb installeerimiseks väheks. peal on mälu 16 MB.
    võtsin siis arvutil kaane maha ja nägin 4 SIMM mälupesa (2 kinni 2 vaba) ja 2 vaba DIMM mälupesa. tahaksin lisada sinna niipalju mälu kui saab, ja samas mitte ka ülekiirendada. protsessor on pentium MMX 166 MHz. kas on võimalik sinna ka kiirem protsessor asetada?
    aidake, kes oskab aidata.

Vs: kas saab lisada RAM mälu

Kui sa vähegi väärtustad oma aega ja närve, siis soovitan kiirem masin osta Aga mul peaks noid vanu mälusi olema küll, kui siiski soov tegeleda sellega.

Comment

mul on plaan osta uus arvuti, aga mitte kohe. puht huvist prooviks vana peal kõik ära. ma just vaatasin hinnavaatluses.ee, ja leidsin kõige vingema DIMM-i:
      Kingston DDR2 SO-DIMM PC2-6400 800MHz 1GB NON-ECC CL5
      maksab üle 1000 eeku, aga ei julge ära osta, sest äkki ei sobi pessa või ei klapi protsessori või millega iganes, siis on raha raisus.
      aga mis mälud sul on?

Comment

kui dimm pesadesse leiad 32mb mälud...kas arvuti compaq mmx? kui jah siis saab kuni 333Mhz prose panna või 266Mhz klokkida 300 peale....

Comment

Ma väga kahtlen, kas sul 1GB DDR2 seal arvutis tööle hakkab. See ju hoopis teist tüüpi älu mu arust. Ma hetkel ei saa öelda mälude kohta täpsemalt aga igatahes vanemat tüüpi ja 32 MB ringis.

Comment

aga kas Kingston SO-DIMM PC-3200 400MHz 1GB CL3 võib sobida?

Comment

Esmalt postitatud painkilled poolt
              kui dimm pesadesse leiad 32mb mälud...kas arvuti compaq mmx? kui jah siis saab kuni 333Mhz prose panna või 266Mhz klokkida 300 peale....
              compaq ei ole, aga ma ei teagi, kuidas seda teada saab. arvuti kesta peal kirjas pole.

Comment

Tahaks halvasti öelda aga ei ütle...
                Selle aparaadile on paras OS Win95, uued mälud seal tööle ei hakka.
                Protsessori vahetus 2x kiirema vastu, oleks nagu maanteel 20km/h asemel sõita 40km/h - on küll parem kuid siiski masendavalt aeglane.
                Kokkuvõtteks - et seda kolakat liikuma saada, otsi parem vanemad programmid peale, mis ressurssidega nii hooletult ümber ei käi, nagu tänased (hetkel taskmanageri all näitab: IE - 30M ja mingi mõttetu Samsungi monitorireguleerimisprogramm 27M). Sedatüüpi arvutiga meenub Quake1...
                -

Comment

poest sa uusi mälusi sa sinna küll ei leia..vaata osta.ee -sse ehk seal ja sul on vaja sdram kiirusega 100Mhz (endal 32 mb lutte peoga üle)....need sdramid mis poes veel mõned müügis on kiirusega 133Mhz ja need ei lähe

kui mälu saad kokku 64MB ja rohkem ja prose üle 200Mhz (neid samuti mul peoga)....siis võid op-iks võtta Tiny Xp see tiksub seal ära küll tavalist xp-d panna oleks sellele kastile surm

Comment

Tegemist sul tõesti vana raaliga siis, nii umbes aastast 1997. Tegelesin ka kunagi ca 6 aastat tagasi sellises võimsusklassis "saanidega" ja mäletan üpris kindlalt, et tolle ajastu P1 oli socket 7 ning mäludeks enamasti 66Mhz SIMMid, mida toodeti isegi 64Mb`ni välja. Selliseljuhul saaksid MB 256Mb füüsilistmälu peale panna. Prose üle 200MHz seal kasutada ei saa kuna uuematel CPU`del tulid uued socketid. Osa hiina P1 MB kasutati ka üleminekuperioodi ajal sdrammi, kuid seda väga lühikest aega, edasi tuli juba P2 ja kõik eelnenu oli juba minevik. Mul vedeleb metsaääres arvutisurnuaias siiani nii umbes sadakond Pentium 1(2,3), mis enamjaolt on komplektsed, aga kuna naad lageda taeva all juba aastaid virnades seisnud on, võivad ülemised kihid tugevalt ilmastiku poolt kahjustatud olla ning sealt seest terveid komponente leida ehk enam ei õnnestu. Aga kui mingi osa kohta eriline huvi peaks tärkama, eks anna siis teada.

Comment

imelik arutlus on.kui on poolteist tuhat krooni mälu jaoks,siis milleks mälu?selle eest saab juba korraliku pentium 3 arvuti http://www.arvutiait.ee/?p=products&cat::id=12
                      veel natukene juurde,ja saab veel vägevama.
                      praegune tegevus tundub sandile elevandiluust kunstjala tegemisena

Comment

Ma sain 3k eest athlon 3500+ + emaplaat ja videokaat. Mälud, korpus ja toide olid muidugi varem olemas. Sellise vana romuga on nii, et kas rikud närve win95 käima saades või XP-ga töötades.

Comment

hehe
                          soovitan lugeda pisut arvutialast kirjandust.
                          dimm on üldine nimetus. ddr2 mälu ei sobita sa mingil juhul sinna.
                          olen üsna kindel et tegu on sdram mäludega (pikem must pesa, kahe võtmekohaga) sdram mälusid on muidugi kak 256 mb-seid... aga isiklikult ühel p1 hübriidil (asuse oma) peal 2x 128 mb 133mhz ja veel simm (4x edo 33mhz ram 128mb kokku). ja töötas... muidugi seisab. kõige parem oleks otsida netist mudelile vastav datasheet (infoleht) oma socket 7-sse toppisin 500 mhz amd k-2 töötas kuskil 390 mhz peal kui kui erinevate jumperitega mängida (pinge, fsb jne), enne oli peal 75 mhz pentium 1. arvesta et üsna kindlalt on tegu 66 mhz siiniga. xp töötab peal... aga aeglaseks jääb... karmi tuunimisega saad kuskil ~50 mb mälu kasutusega tööle (oma rekord 41 mb ram-i)... netiks ehk piisab... ja Win 98se on täiesti sobiv sellele min 16 mb mälu ja 133 mhz proset vaja, xp puhul aga min 64 mb ja 333 mhz prose.
                          see kast on sul väärt max 100-150 aaku... midagi juurde osta on mõttetu.

EDIT: installimiseks on vaja min 64.. muidu edasi ei lähe xp.
                          aga mõned tüübid panid xp tööle ka (peale installi) 16 mb ram ja 8 mhz protsessoriga
                          tel 53729764

Comment

kui 2 pulka sees ja 16MB, siis peaks tegemist olema simmidega(ka EDO), sest SDRAM vist üleüldse hakkas 16MB pihta. need töötavad paarikaupa ja pulga kohta max suurus, mis plaadile läheb peaks olema 32MB. EDO on ka 64MB pulgad olemas, aga need vist sobisid ainult serveritele. need 32MB pulgad leiad ehk kuskilt foorumist ja võimalik, et saad ka tasuta(isegi siin keegi jagas neid)
                            INTELi toodang soc7 plaatidele lõppes 233MHz isenditega. AMD tegi sellesse pessa kuni 550MHz isendeid, aga nende käitamiseks olid juba supersoc7 plaadid. tavaplaatel jooksis normaalse kiiruseni K6-3, aga need vist kõik kuskil kolleksionääride käes. K6-2 on levinum ja kiirema taktiga, aga paraku nende puhul ón tavalisel soc7 plaadil kiiruselimiidiks vist 300MHz. sellisele masinale ei maksa üle 2k peale panna. XP ei ole enam opsüsteem, vaid kompott igasugusest tränist, millest 60% tuleks minema visata. 98 saad käima(roomama) ka praeguse konfi juures. linuxi käeharjutuseks vb isegi see masin sobiks, aga netimasinaks kuluta mingi 500 raha ja saad ca 500MHz 128MB mälu ja paar giga ketast. isegi filme saad sellise konfiga vaadata
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Xp(eldik) töötab ilusti/rahuldavalt p2 233mhz + 192MB mälu+gf4.
                              Variandid oleks- kaks 16 MB dimmi - 32MB oli kunagi standard win98 jaoks.
                              Need peaks saama väga odavalt. Üle 64mB dimme pole mõtet otsida, need kallimad kui ddr2 ja kasutusel viimastes võimsamates dimm mäludega arvuteis
                              Üldiselt simmid ja dimmid koos ei tööta.
                              Maailm oleks puhas ja süüta
                              kui poleks õllejogurtit
                              - Õ.Õ.

Comment

Working...
                              X