Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ketas kutu-kas saaks info sealt kätte?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ketas kutu-kas saaks info sealt kätte?

Niisiis, põhiarvutis slave´ks olnud 20 GB Fujitsu MPG3204AT otsustas ära kärvata. Peal oli sellel Ubuntu 7.04 ja 10 GB NTFS pula hoidmiseks. Mingit pauku jms efekte sellega ei kaasnenud. Ainult kaks korda jooksis masin kokku-üks kord Linuxis mässates ja teine kord Windowsi all, ja kui peale teist korda restardi tegin, hakkas kamm pihta. Masin ei tundnud seda ketast ära, venis nagu tatt, GRUB oli hävinud ja kui ma siis Supergrubdiskiga Windoosa üles äratada suutsin (Linux enam endast elumärki ei andnud), ei näinud Windows seda 20 GB vinti enam. Polnud seda ei My Computeris ega Device Manageris.
    Olgu, masin seisma, Windowsi ketas välja, jätsin vaid 20 GB ketta ja hakkasin katsetama. Selgus, et isegi kui ketas masterisse panna, ei tunne masin teda ära. Siis ajasin ketta teisele masinale (Pentium 2) külge ja seal oli nii, et slaves ei tundnud ära, aga masteris tundis. Edasi üritasin läheneda live CDdega, mis aga selle ketta pealt midagi välja lugeda ei suutnud. Näiteks Puppy Linuxi partitsioonimanager nägi seda ketast, aga näitas seda üheainsa kettana, mitte 2 partitsioonina. Partition Magic nägi sellel ilusasti kaht partitsiooni, kuid kui üritasin Linuxi parti kustutada (oletasin, et äkki siis saab NTFSile ligi), keeldus ta seda toimingut läbi viimast.

Mis võis kettal peeti minna ja kas annaks veel midagi ette võtta, et uurida ketast ja võimalusel info päästa?

Põhimasin hakkas peale selle ketta äravõtmist taas normaalselt tööle.

Vs: Ketas kutu-kas saaks info sealt kätte?

Oli vist ka Fujitsu MPGxxx tüüpi ketas ainult 40G, töötas circa 5 minutit (kui sedagi), peale seda arvuti vajus kooma. Ju seal midagi ülekuumenes, googlis oli sel teemal inffi küllaga. Müstilisel kombel töötab ilusti Maxtori USB boxis.
    Kolakoguja

Comment

Tavaliselt oleks kõige õigem mingi programmiga vigaselt kettalt info 1:1 kopeerida teisele kettale ja hiljem siis millegagi seda infot taastada proovida.

Endal läks läpparil läbi hiljuti FS Amilo K7600 30GB Toshiba ketas, õnnestus tähtsaimad asjad päästa, tuli asemele 120GB Samsung.

Comment

Teema algataja ilmselt ei saa enam tavavahenditega 1:1 koopiat teha. Oli juttu et masin ei võta enam ketast külge. On erivahendeid ja ka lihtsaid võtteid kuid need võivad toimida siis, kui ketast pole enne mingite utiliitidega näpitud.
        Kui inff on eriti oluline, tean soovitada spetsi (endine töökaaaslane, daata recovery tõeline fänn), kes daata suure tõenäosusega kätte saab. Ilmselt see maksab midagi...
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
          Teema algataja ilmselt ei saa enam tavavahenditega 1:1 koopiat teha. Oli juttu et masin ei võta enam ketast külge. On erivahendeid ja ka lihtsaid võtteid kuid need võivad toimida siis, kui ketast pole enne mingite utiliitidega näpitud.
          Kui inff on eriti oluline, tean soovitada spetsi (endine töökaaaslane, daata recovery tõeline fänn), kes daata suure tõenäosusega kätte saab. Ilmselt see maksab midagi...
          Njah... õnneks see info pole väga oluline-kõigest mõned uusimad poolikud muusikaprojektid, mida ma ei jõudnud veel mälupulgale kopida. Nendega on aga nii, et teen niiehknaa uued ja veel paremad Aga, jah, alguses olin küll pabinas, et "kurat, paljulubavad katsetused nulliti ära"...

Comment

mul oli kuu aega tagasi sarnane jama. läks partitsioonitabel. netis on tarkvara kuhjaga, aga kõik on tasuline. peale 2 ööd netis leidsin siiski mingi dos baasil softijupi, mis olulisemad partitsioonid ära taastas.
            kui füüsiliselt on ketas külge hakkav(bios näeb) siis getdataback ja finaldata on asjad, millega mińa asju taastanud olen. samuti tasulised asjad, aga netis on ka muid võimalusi...
            füüsiliselt kadunud ketta puhul vist plaadi vahetus. endal siiani üks ketas rohke(minu mälu järgi) muusikaga seda plaati ootamas, aga paraku ei ole vist eriti populaarne ketas olnud...
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kui arvuti ketta ära tunneb (näed BIOS-is), siis ürita mingi data recovery asjaga läheneda sellele kettale. Kui BIOS kah ketast ei näita, siis on asi muidugi kordades hullem, kui mitte võimatu.

Comment

Hinnavaatluses arenes sellest pikem teema juba... s.h. ka minu inf selle kohta, mida ma juba olen üritanud ja mida plaanitsen veel üritada.

http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=330283

Comment

kas sul BIOS näeb seda ketast mõlema ide otsas, kui ta on masteriks pandud? kui , siis pane esimese IDE otsa mingi mõttetu kettaloks ja lase sellele 98 peale. kui meelde tuleb siis ma annan lingi õhtu poole sellele softile, millega mina omal partitsioonid ära taastasin. see softijublakas jookseb dos baasil ja on vabavara. ma leidsin ka normaalse win keskonna tarkvara, mis on palju võimeksm, aga õnneks/kahjuks ei läinud see 40 USD saatmine üle töö arvuti korda ja seetõttu sain seda softi ainult katsetada(demo piirang: salvestada ei saa). see tasuline leidis kõik partitsioonid üles ja oli üldse päris asine jupp, aga nagu juba mainisin, mulle jäi mõttetuks. see dos baasil jupp leidis peamised NTFS(2k part) ja FAT32(andmearhiiv) partitsioonid üles ja taastas ära. ja kusjuures seda tegi ta USB 1.1 otsas, masinaks mu vanake 390E. pärast saad siis otse windowsi all failid suvalisse kohta kopeerida, minu poolest või USB pulgale

PS tegelikult saad 98 lasta ka teise IDE otsas olevale kettale, aga siis tahab ta mingid süsteemijupid ikkagi esimesele vindile kirjutada ja see ei ole antud olukorras eriti hea. muidugi, kui esimese IDE otsas on süsteem loetamatu/kirjutamatu, siis peaks ta need failikesed ka süsteemiga samale kettale panema

NTFS lugemiseks win98 all võin ka vihje anda, kui jälle oma raali taha satun. lugemiseks on täiesti olemas freeware, aga korralikum asi, mis ka kirjutada suudab, on tasuline

Comment

Aga kas on olemas mõni taastamisproge, mis jookseks otse CD või flopi pealt? CD rom vajab mu teisel masinal siiski vist väljavahetamist-tõrgub. Võibolla seetõttu ei saagi ma Knoppixit tööle (tahaks nagu buutida, aga hangub ja mingi aja pärast teatab, et "boot failed", seda on üksaeg juhtunud ka Linuxi pisidistrodega, mis tollel masinal muidu mönuga lippavad).

Comment

http://www.ultimatebootcd.com/
                      oleks kasuline üks koopia sellest alati varuks hoida.
                      tel 53729764

Comment

lubasin softi: http://cowscorpion.com/dl/TestDisk.html sealt siis testdisk-6.7.dos
                        partition doctor tundus oluliselt parem olema, aga demoga pole peale nägemise miskit enamat peale hakata.
                        pane see vigane ketas USB karpi ja mõnele töötavale masinale järgi. kui ketas vähegi elumärki annab, siis saad ka info kätte

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                          lubasin softi: http://cowscorpion.com/dl/TestDisk.html sealt siis testdisk-6.7.dos
                          partition doctor tundus oluliselt parem olema, aga demoga pole peale nägemise miskit enamat peale hakata.
                          pane see vigane ketas USB karpi ja mõnele töötavale masinale järgi. kui ketas vähegi elumärki annab, siis saad ka info kätte
                          On USB karp tingimata vajalik või saaksin seda kasutada ka oma teise masina (P2) peal? Tolle peal ju see ketas master-reziimil läheb käima.

Kui ei saa nii, siis on hea, kui keegi Tartus saaks mulle mingit välist kettakarpi kasvõi laenata.

Comment

saad oma pentiums kasutada küll, aga soovitavalt pane ta teise IDE otsa, sest siis see ei sega mingil moel süsteemi toimimist, kui peaksid mõne partitsiooni taastama. vb saab selle koos dos süsteemiga plaati panna ja siis otse jooksutada, sest see minu juhatatud failijupp ei taha installimist, jookseb otse.

Comment

Working...
                            X