Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Ma eeldan,e tjutt käib 80386 prosega, aga mis see AMD seal juures teeb? Kas Intel ja AMD pole mitte erinevad? Samas prose margi järgi ei ütle ema plaadi kohta küll eriti midagi, aga...386 prosega emaplaatidel olid ISA siinid ainult(minu mälu järgi) ja sinna tavaline ISA siinile käiv VGA videokaart ja pista tänapäevane monitor järgi. Kui ma muidugi "amd 386"-st õigesti aru sain
ma loodan, et sa ei püüa sellest tänapäeva mõistes arvutit teha, sest 486 alates on arvutimaailm natuke liiga palju muutunud...
ketas paeks minema olenevalt plaadi modifikatsioonist kuni 8GB, reaalselt ilmselt mitte üle 2GB.
video saab sinna pista ca 256k...1MB
mälud lähevad sinna lühikesed simmid. max suurus pulga kohta oli vist 2MB
hea õnne korral saad peale panna win 98. 95 on tõenäolisem. 3.1 vms on kohane. tegemist on siiski DOS baasi jaoks sobiva masinaga. mingid Linuxi jupid ilmselt jooksevad ka seal käima.
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
Minu mäletamise järgi pole sellel isendil matemaatika proset kah pääl, paljas pesa vaatab vastu, muidugi kui on 386sx. Nendel oli vist niimoodi ka et üle 500 mb ei võlu ketast ka taha.
8 giga ja 2 giga...
Sellisel on piirang mõnisada mega (kui keegi kavalpea pole biost üle fläshind).
Dosi ja nostalgilisi mänge ajab käima ilusti. Doom 1 ja 2 jooksevad kah.
Üle 16 mega pole mõtet mälu peale panna (kui Sa seda leiad). Kasutada seda ei oska miski. Reaalne oleks 4 mega mälu , 400mega ketast ja 256kilo videomälu (rohkem pole mõtet,peale spetssofti ei oska seda miski kasutada.
Helikaardiks kuskilt originaal SB pro (mitte kloon). Win kah 3.1, miski kompatiibel võrgukaart kah, vanem Netscape ja nett kah olemas.
Oli kunagi teemaalgataja poolt pakutud komplektist veidi vingem (noh 486). Kõik mängud said mängitud.
Aitaks ka materiaalselt aga seoses kolimisega rändasid kõik mu isased kaardid ülele noorel elektroonikahakatisele.
Peaks kah uuesti mõne nostalgiakomlekti kokku ajama ..
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment