Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

HD44780 kontrolleriga LCD pinout

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HD44780 kontrolleriga LCD pinout

Tere. Natuke naljaks küsida ja enne pildi vaatamist tahaks paljud mind ka maa alla tampida, sest see nii läbi nämmutatud teema. Aga eks mul oli siispisike põhjus kah. Sain ühe printeri sees selle ja...välja tuleb LCD küljes 10 juhet. Pildil need pisemad ja koledamad. Ju on siis 4bitist daata siini kasutatud. Ja siis on veel miskid suured, mis on pistiku all peidus. Minu arvamise järgi võiks need olla siis D0-D3. Imelik veel see, et mõlema "pistiku" pad-ide juures on nummerdamisi märke, st mõlemal on ühes otsas nr 1. Ei mina suuda 10-st otsast 9-t välja lugeda. Samas kui see pole 2+ kihiline trükkplaat, siis pad nr 1 ei olegi kuhugi ühendatud. Eh..peab siis tõesti otsima kivi daatasheedi välja üritama selle järgi otsad paika ajada?

pilt

Vs: HD44780 kontrolleriga LCD pinout

Esmalt postitatud Eggy poolt
    .... Ju on siis 4bitist daata siini kasutatud. .... Ei mina suuda 10-st otsast 9-t välja lugeda.
    Mulle on ka HD44780-ga LCD ette juhtunud, kus osa viike puudu,
    nendega ongi algselt juba 4-bitise andmesiini lugu...
    Nüüd jah HD44780 datasheet appi ja olemasolevaid viike tähistama...
    See "9" võib hoopis "6" (tagurpidi) olla...
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Kuue olemasolu ma ei usuks, sest ülejäänud kahe number 1-e suhtes on see ikkagi 9. Aga eks ma siis sukeldun pisikeste jalakeste maailma.

Comment

Re: Vs: HD44780 kontrolleriga LCD pinout

Tavaliselt olen kõik LCD'd niimoodi tuvastanud. Mõni on küll eelmisega sarnane (või sama) aga parem karta, kui kahetseda Ei taha sellist asja läbi lasta eriti või siis pärast kolm nädalat oma softist viga leida, et miks ei tööta, omal data siinid tagurpidi nt...

Igatahes Edu

PS ära hakka radu näpuga taga ajama, võta parem ohmumeeter ja lase sellega. Saad kiiremini ja täpsemalt teada.

Comment

Radu näpuga taha ajama....päris hull idee, ise poleks selle peael tulnudki . Tegelikult teginjuba tuvastuse ära ja mis ma siis avastasin. Üks pad-idest ei olegi ühendatud..st enable ots on kohe maha joodetud ja seda polegi klemmidesse välja toodud. Mina vähemalt ei leidnud. Siis need neli üksikut ongi D0-D3...ehk siis 8bitilise juhtimise jaoks...täpsemat infot ei hakka siia kirjutama, keeruline. Pildi võiks teha, aga kui kellelgi vaja, siis küsigu.

Comment

Kui tüli ei tee, võiksid pildi ikka lisada

Comment

En-signaal ei peaks olema maha tõmmatud, pigem on seda R/W ots. En -i on vaja daata displeisse strobeerimiseks. R/W=0 aga tähendab et kirjutame pidevalt. Tavaliselt ongi see otc seatud ainult kirjutamise režiimi. Vahet pole, pead vaid piisavalt kaua ootama enne järjekordse baidi saatmist. Vähemasti 60 uS.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
                En-signaal ei peaks olema maha tõmmatud, pigem on seda R/W ots. En -i on vaja daata displeisse strobeerimiseks. R/W=0 aga tähendab et kirjutame pidevalt. Tavaliselt ongi see otc seatud ainult kirjutamise režiimi. Vahet pole, pead vaid piisavalt kaua ootama enne järjekordse baidi saatmist. Vähemasti 60 uS.
                Õigus jah, väike näpukas tuli sisse. Hiljem tuleb siis ka see pinoudi pilt, pole hetkel kodus ja peast ei julge otsi märkida...Enable ja R/S otsad võivad vahetusse minna.

Comment

Esmalt postitatud Hans poolt
                  Kui tüli ei tee, võiksid pildi ikka lisada
                  palun. R/W ots on siis LCDsiseselt maha ühendatud.

Comment

Working...
                  X