Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas arvutit kinni jooksutada

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas arvutit kinni jooksutada

Järelkasv on üle pea kasvanud ja majandab arvutiga kuidas pähe tuleb. Põhiliselt klõbistatakse öösel ja pikalt.
    Thaks teha nii, et arvuti toimiks paar tundi ja siis peaks pool päeva "jahtuma".
    Varem olen proovinud arvutikasutust ohjeldada mingite programmsete vahenditega aga sellest tuli nagu mingi võidujooks, et kes kiiremini masina uuesti käima saab ja seelleks läks tunduvalt vähem aega kui minul lukustamiseks kulus.
    Olen mõelnud, et kõige lihtsam oleks vist ventikatel labasid kärpida. Kas alustada prose või emaplaadi proppellerist? Kuidas teha nii, et BIOS ventika viga ei märkaks?
    Teine valik oleks käivitusnupu ja emaplaadi vahele mingi aegrelee sokutada. Et kui arvuti on paar tundi sees olnud siis hoiaks käivitusnuppu pool päeva koos.
    Kolmandaks olen plaaninud elektrikilppi programmkella panna. See oleks ilmselt ka kõige tõhusam sest siis ei saaks keegi ka öösel telekat vaadata.
    Ehk on kellelgi paremaid ideid ja kogemusi kuidas noori "arvutispetse" ohjeldada.

Vs: Kuidas arvutit kinni jooksutada

Kasvatusega.
    Kassi-hiire mäng ei ole lahenduseks, nii jäätegi kemplema.

Comment

Re: Vs: Kuidas arvutit kinni jooksutada

biosi parool. või siis ise magama minnes, võtad biossi kaasa...

Aga tegelikult muu ei aita, kui karm käsk.

Comment

Vii siis raal lihtsalt minema kodust ja ütle, et kui te pojad raali kasutada ei taha ja sõna ei kuula, siis ma kõnnin sellega minema, iis vii kuhugi sõbra poole või keldri ja asi valmis.
        Condemn the hive.

Comment

Tõenäoliselt on põhiline tegevuskoht internet. Mina piirasin interneti "aktiivsena" olekut. Minu juhtumi puhul on järelkasv rüperaali kasutaja ja seda üle wifi. Seadistasin wifi purgi nii, et kella 23-08 on Radio "OFF". Sain igatahes kontrolli alla...

Comment

ehee

varsti saavad ruuterisse sisse ja võtavad paha seadistuse maha

muidu ruuterist saab rõvedad kohad nagu rate ,flirt ja mängukoobas ära blokeerida
            ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

Tänud megale hea soovituse eest aga minu Trendneti purgil ei paista mingeid ajalisi seadistusi olevat. Vahel olen magama minnes kasutanud "antenn padja all" piirangut. Varem proovisin ka biossi välja kangutada aga jõud ei käinud üle.
              Täitsa ära lõhkuda või midagi lõplikult kinni keerata ju ka ei taha. Karmi sõna ja veenmisega saab küll korraks asjad jonksu aga kogu aeg seda siiski teha ei saa.

Comment

digitali nõuanne oli parim. Tegelikkuses tegin kunagi töökaaslase palvel ühe windows service, mis omamoodi käitus, kui troojakas. Ei lasknud ennast uninstallida tegi muid trikke.

Aga ta saigi tehtud laste korrale kutsumiseks, lapsevanemal oli adminn liides, kus ta nö reeglid ära kirjeldas.

Kella ajaliselt olid asjad paigas ja reziimid:
                * kas tehtid arvutile shutdown
                * keerati aktiivseks uus (zero)desktop, kus nö tühjus
                * aeti tarkvaraliselt klaviatuuril nupud segaseks, a=s jne jne juhuslikus järjestuses.
                * või kui IE's oli kindel url, suunati see kohe ümber, ala about:blank või about isa reeglid

Kui see programm töötas mul NT peal, kui veel lapsevanematel oleks soovi, võiksin koodid üles otsida ja igaval talvel asja taaselustada.

Omal ajal ei julgenud asja netti downloaditavaks panna, sest ta ikkagi kvalifitseerub omamoodi troojakaks

Ingmar
                http://tingmarprog.wordpress.com/

Comment

Küsisin ka oma kaabliotsalt ajalise väljalülituse võimalust aga vastus oli, et ei ole võimalik.

Tänud spordipoisile pakkumise eest.
                  See trooja oleks päris vahva. Kui asi töötaks võimalikult lihtsalt ja konkreetsete reeglitega. Näiteks kahe tunni kasutuse järel jääks masin väga aeglaseks, et saaks midagi kirjutada aga mängida ja uutuubitada poleks võimalik. Oluline oleks veel, et lihtsa restardiga asjast üle ei saaks. Trooja plussiks oleks veel see, et pole vaja mingite kasutajakontodega jamada nagu muu softi puhul.

Comment

selge, kui kaudne huvi on, siis esimese lumega (hetkel lihtsalt tööd palju) otsin lähtekoodid üles, proovin asja uuesti tööle saada.

Seda servist keskmine arvutikasutaja kahjutuks ei teinud.
                    Arvan, et toetan ainult w2k,winxp,win vista. W9x ei hakka enam mängima, mõtetu ajaraisk. Pakun, et panen selle oma kodukale üles mingi nov / dets kuus (http://web.starman.ee/tingmar/programmeerimine.htm)

eks pean lapsevanematele mingi normaalse adminn liidese tegema, eelmine ver oli registrys müttamine ka natukene.

Soovin seni pikka kannatust...kuna ma ka lapsevanem, siis tean seda tunnet ...rate...orkut...msn...jne jne

Ingmar
                    http://tingmarprog.wordpress.com/

Comment

Kõige paremini aitab jah rääkimine, aga kindluse mõttes, et keegi ei unustaks ennast arvuti taha, tegin ka paar skripti. Asi toimib ka minu enda vastu hästi, kuigi tean kuidas saaks välja lülitada.
                      Üks näiteks tapab kell 00:00 ja edasi iga 9 minuti tagant Firefoxi ja Gaimi (Msn/Icq) ära.
                      Teine kontrollib, et süsteemi seatud väärtusi ei oleks muudetud (puhkeaeg), muidu kohe logoff.
                      Antud juhul tegi asja lihtsaks see, et kasutusel Linux. Crontab'i skripti nimed ja aeg, skriptid ise 2-3 realised. Kuna tavakasutajale on igasugune "command line" liiga keeruline, siis vähe usutav, et kunagi crontab'i kallale mindaks.

Comment

Minu jaoks oleks kõige parem admin liides üks väike txt fail mõne parameetri reaga. Seda on siis lihtne muuta ning eriti silma ka ei hakka.

Siiski on plaanis ka mingi riistvara poolne võimalus leida arvutiaja piiramisks.

Comment

Juba valmis vidinaid võiks ka otsida.
                          Näiteks http://pcwin.com/Utilities/WatchDog/screen.htm
                          Väidetavalt saab hakkama kõigega mida teemaalgataja soovib.
                          Maksab küll teine väikse jupi kuid haara tasuta ja proovi ning siis
                          saad edasi vaadata.

Kindlasti on neid programmijuppe hiigelpalju, tuleb ringi nuuskida ainult.

Riistvaraline tõke on muidugi ägedam aga oleneb kui käest ära sul
                          järelkasv on, ei pruugi aidata seegi.

Omal ajal kuulasin ikka vanamehe karmi käsku, kui ei kuulanud siis...oioioi
                          Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
                          Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!

Comment

Esmalt postitatud ants303 poolt
                            Siiski on plaanis ka mingi riistvara poolne võimalus leida arvutiaja piiramisks.
                            Vanasti nimetati seda malakas. Tarvitati sõnakuulmatute laste puhul.

Mõne aja pärast tabatakse niikuinii jälle ära, et vanamees keerab käru. Ja loota sellele, et sind üle ei kavaldata, on kah pisut naiivne.
                            WW

Comment

Malakast poleks vist abi sest nagu algul juba vihjasin on järelkasv üle minu pea kasvanud ja teiseks on meil kodus prof.laste(aia)kasvataja.

See, käru keeramine ongi osaliselt taotluseks. Kui ikka masin tõrgub siis peab hakkama uurima mis seal sees on ja milleks. Et saaks tehnikast muud aimu kui vaid hiirega klikkimine.

Tänud jyrs-ile linkide eest aga see on juba läbikäidud etap ja ma ei jaksa selle XP confimisega enam tegeleda.

Comment

Working...
                              X