Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Probleem helikaardiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Probleem helikaardiga

Mul on selline kummaline probleem, et kui ma enda toas või koridoris või köögis tule põlema panen või ära lasen, kaob helikaart arvuti järelt ära. Üldiselt saab küll kaardi jälle tööle kui ta korraks välja lülitada, aga see on suhteliselt tülikas ja ma ei tea kas selline pidev plõksimine talle head teeb, samuti ei mängi ka programmid (reason, cool edit) peale sellist jamamist tihti edasi, vaid vajavad samuti uuesti käivitamist.

Helikaart on M-audio audiopihle usp ja arvutiks hp pavilion 6000. maja on selline põhiline nõukaaegne viiekordne karp annelinnas

Ehk oskab keegi midagi soovitada?

Vs: Probleem helikaardiga

Probleem on iseenesest vägagi omapärane, ilmselt tekkivad lülitamisel mingid raadiohäired, mis helikaardi tööd mõjutavad. Kas see väline M-Audio helikaart saab ainult toite USB kaudu või on tal eraldi võrgutoite adapter ka olemas? Kui on, siis adapteril võrgu mürafiltri osa kas puudub või on algeline. Kas see helikaart koos aelle arvutiga käitub ka näiteks mujal linna korterites või eramus samamoodi? Nähtus vajab lausa teaduslikku sekkumist!

Comment

Sul on vist kuuemeetrine kaabel võimu ja arvuti vahel ? Pane algatuseks võim, arvuti ja asjad mis veel võimu küljes (raadio vms) kõik ühest pikendusjuhtmest tööle (europesad). Kui võimul pole europistik (maandusega) siis ühenda võimu maandusots arvuti korpusega.

Comment

Nii, võimu mul ei olegi, helikaart läheb arvutisse usbga ja toidet saab adapterist, helikaarti taga on ainult pult koos kondekas mikrofoni ja klappidega. sel erilist vahet pole, kas see pult on taga või ei, käitub ikka samamoodi (kaart kaob ära kui tulesid ära lasta ja kui külmkapp tööle läheb köögis).
        ma seda teiste korterite asja pole proovinud.
        samas mõtlesin, et äkki lahendaks ups probleemi?

Comment

Kas tekib ka pinge langus seoses teiste seadmete töölehakkamisega?
          Olen näinud meest kes elas "metsas" ja lähim alajaam jube kaugel.
          Nii kui veepump tööle läks viskas PC pildi üldse tasku.

Comment

Pakun välja ühe lihtsa lahenduse - pööra toiteadapteri pistik seinakontaktis 180kraadi ümber. Vahel sellest abi. Kuigi jah, toiteadapter ja kohalik elektrivõrk on mõlemad ilmselt kehvavõitu
            ... siiski kogemustega spetsialist@71
            * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Ma olen ka vahepeal pinge kõikumisega jamanud, lugu oli siis selline et sõbra juures kippus miskipärast pinge kõikuma. kui kõikus, tegi pc resa kohe. Asi sai lahendatud ühe vana pingestabilisaatoriga, sellisega, mis vanasti TV ja võrgu vahel oli (selline raske must kast, trafo, kondekad sees). Undas küll päris hullusti aga töötas! Lõpuks tuli välja et probla oli peakaitsmes, mis vahetevahel särisema kippus halva ühenduse tõttu.
              Wtf?

Comment

Nii, olen siin nüüd natuke jamanud, proovinud erinevatesse kohtadesse teda seina panna jne. asi vist ikka mingis pinges, täna näiteks terve päeva ilusasti käinud, kuigi olen igast lüliteid näppind jne.
                et ma ei teagi, oleks siis ups lahenduseks?

Minu meelest on ka selline asi, et kui ta pidevalt töös on, a la kasvõi winamp mängib või mõni helitöötlus programm, ei taha ta nii kergelt kaduda. a noh, samas võib see ka sellega seotud olla, et täna on lihtsalt parem päev vooluvõrgul
                viimati muutis kasutaja Gert P; 03 October 2007, 16:49.

Comment

Nagu Gert P sinu esimesest postitusest selgus, elad siis ilmselt Tartus Annelinnas viiekordses paneelmajas. Seega asub lähim alajaam kas lähiümbruses või suisa selles samas "karbis" kus elad, ning terve maja elektri tarbijaskond vaevalt normist madalama pinge käes vaevleb. Sellist tüüpi majas peaks asuma elektri jaotus- ja arvestikilp koridori püstaku seinasse süvendatuna. Kui sul on korteris elektrijuhtmestik välja vahetamata, siis võib pinge kõikumise põhjuseks olla oksüdeerunud ühendused harutoosides, pistikupeasdes või nt. veneaegsete kaitseautomaatlülitite juhtme kinnitustes el. kilbis. Seda et terves selles paneelmajas pinge suurtes piirides kõigub, ma eriti ei usu, kuna piisava võimsusega alajaam lähedal ja seega toitekaabel pole eriti pikk, et tekiksid märgatavad liinikaod. Soovitan mõõta testriga korteris pingeid senakontakdides ja soovitavalt siis koos koormusega. Tavalisest odavast offline UPS`st abi sellises olukorras eriti pole, kuna seade rakendub ainult siis tööle kui elekter kaob ülde või langeb pinge lubatud normist alla poole, muidu on ta lihtsalt ootereziimis ning UPSi väljundpistikusse jookseb läbi relee suletud kontaktide olemasolev võrgupinge. Kvaliteetset ja häireteta väljundpinget suudaks välja anda ainult online UPS aga need maksavd üpris palju. Soovitan alustada vea otsimist korteri elektrisüsteemist.

Comment

Working...
                  X