Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Monitor ei võta pilti ette

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Monitor ei võta pilti ette

Probleem on järgmine. Sain uue filmi ja mõtlesin ,et võiks telekast vaadata. Panin siis juhtme teleka külge ja teise otsa videokaardi külge.
    (video kaart on umbes 2 kuud vana XFX GeForce 8800). päras seda läksin korra toas välja. Tagasi tulles oli screensaver ette tulnud. Liigutasin hiir ,et edasi tegutseda aga midgi ei juhtunud. vajutasin siis Num lock ,et tsekata kas klaviatuur töötab. Ei midagi , tegin siis restardi. ootasin ... paar minutit pilt ei tulnud ette. Kõik ventilaatorid töötavad, tulued pölevad, häälte järgi on nagu kõik korras ja mingeid üleliigseid lõhnasi pole tunda. Arvuti on töödanud 2 kuud ilma probleemideta. ma ise arvan, et viga on videokaardis. Kas keegi oskab aidata?

Vs: Monitor ei võta pilti ette

Probleem peaks olema videokaardis küll, õigemini öeldes selle draiveri seadistustes. Ise olen samuti juba palju aastaid Nvidia toodangut kasutanud ja mõnes asjas selgusele jõudnud. Nimelt kui arvuti panna tööle ilma monitori kaablit (DVI, AGP) ühendamata, siis automaatselt need väljundid lülitatakse tööst välja ja hiljem uuesti arvutit käivitades, nendesse signaali enam ei saadeta (pilti ei tule ette). Ainuke viis kuidas ligi seadetele pääseda Windowsi all on, kasutada TV- väljundit (S-VHS) ja sinna külge ühendada teler või muu selline seade. Siis kui pilt on telerile ette saadud, tuleb minna juhtpaneeli või Nvidia hüpikmenüü alt Geforce seadistustesse ja väänata sealt käsitsi monitori väljund tagasi (single display). Vahel tükkis oma arvutil ka pilt ära kaduma või see kinni jooksma peale ekraanisääsjast väljumist, siis lõpuks saigi see säästurežiim ära keelatud ja probleeme pole enam esinenud. Ilmselt on tegu kas mingi draiveri kalaga või Geforce seeria omapäraga lihtsalt. Tihti tulevad kohalikud inimesed oma nn. rikkis arvutiga minu parandus töökotta ja väidavd, et arvuti nagu töötaks, buudib üles aga enne Windowsi suurema reso etteviskamist lükkab kuvari välja. Iga kord tuleb siis klientidele rääkida seda sama juttu, et nad kas on mitte teadlikult näppinud display seadeid või kogemata lülitanud töösse arvuti ilma monitori kaablit ühendamata. See nähtus ilmneb siis teatud Nvidia Geforce-seeria kiibiga graafikakaartidel.

Comment

Monitor ei võta ka boot screeni eete ja klaviatuuri ega hiire tulukesed ei põle ega vilksata ka. Kas viga ei või olle selles ,et peale video cable ühendamist tekkis mingi lühis videokaardis? Neid display seadeid ma ei jõudnud panna ,et pilt läheks telekasse. Kohe kui ma video out-i juhtme ühendasin jooksis süsteem kokku.

Comment

Süsteem ei tohiks muidu kokku joosta sellepärast, et vahetatakse või võtakse pistik ära töötamise ajal. Kontrolli ka seda kas graafikakaart on ilusti emaplaadi peal olevas pesas (PCI-E). Samuti võid proovida teha videokaardi BIOS`le reseti, asetades enne käivitamist kaardi peal oleva juperi asendisse 2-3 ja pärast arvuti seiskamist uuesti asendisse 1-2 tagasi (juhul kui see jumper seal üldse on). Kui see ei aita, mõtleme edasi.....!

Comment

Ja võta korra masinal saba seinast ka, oota 10s ja proovi uuesti käivitada.
          Kui lülitasid videoväljundi töötava teleka külge, põles arvatavasti videokaart maha...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kahjuks just nii ma tegingi. =(

Comment

Loodetavasti see Geforce graafikakaart veel päris läbi ei läinud, ma vähemalt loodan nii, muidu päris kopsakas väljaminek sind ees ootamas.
              Omal ei ole veel õnnestunud nende aastate jooksul ühtegi videokaarti tuksi keerata selle tõttu, et olen teleka töötamise ajal selle ühendanud kaardi videoväljundiga. Kunagi sai tehtud lausa katse tõestamaks seda kui tugev ja lollikindel on see Nvidia kiipide videoväljund on, sai signaali otsad omavahel kokku pandud pikemaks ajaks ning ikka jäi asi ellu. Lühise või väikse sisendpinge korral peaks rakenduma raudvaraline videoväljundi kaitse, mis teatud aja möödudes tagasi ennistub, kui raalist vool välja võtta. Aga muideks, ühendasid sa ikka selle videoväljundi pistiku teleka video sisendiga, järsku eksisid millegagi? Proovi kaardile see reset ka veel ära teha ja kui mingit paremat tulemust ei ilmne, siis katsu leida katsetamise jaoks mingi teine odavam videokaart ning veedu emaplaadi korrasolekus. Tegemist võib olla ka mitmete erinevate faktorite kokkulangemisega.

Comment

Videokaart ei tohiks mõjutada klaviatuuri ja hiirt.
                arvan, et toite poolel on midagi nihu, kas toiteplokis või emaplaadil.
                Igaksjuhuks võid proovida videokaart ära võtta, kas siis tuleb hiirele ja klaviatuurile pinge tagasi. Vaata kaa emaplaadil pinge regulaatorid üle ehk on mõne puruks löönud.
                Kas buutimisel mõnda üleliikset piiksu ei tee?

Comment

Ma panin prose oma vanale arvutile ja algul panin külge ühe vana katkise videokaardi siis oli sama viga ,et pilt ei tulnud ette ega klaviaturi ega hiire tulukesed ei põlend. Pärast panin ühe teise vana videokaardi mis oli töökorras arvuti külge ja kõik toimis. Nii ,et viga on ikkagi videokaardis.

Comment

Jah, paraku oli see tavaline asi, kui kaardile töötav telekas sappa pandi. Tuksis kaart takistab väga edukalt masina startimist.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Testisin videokaarti ühe teise arvuti peal ja see töötas =)
                      nüüd ma arvan, et viga on emaplaadis või ramis . Ei tea veel kummas viga.
                      Äki keegi teab kummas võiks viga olla? Ma võtsin oma vanalt arvutilt ram-i küljest, panin käima siis oli kõik sama moodi nagu uue katkise arvutiga aga mingi asi hakkas piiksuma. Kas võib olla ,et katkine ei hakkand piiksuma sellepärast ,et selle ram on korras ?

Comment

Kui RAM puudu, peabki piiksuma. Testi edasi.

Comment

Working...
                        X