Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aidake arvutit kokku panna

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aidake arvutit kokku panna

Sooviks osta omale uut arvutit. Olen juba jupid välja valinud, mis arvutisse lähevad. Oleks aga vaja teada, kas need jupid üldse sobivad kokku. Äkki saab keegi spetsialist aidata?

Emaplaat:http://pood.rover.ee/product/49142/]Asus P5S-MX SE[/url] 730.-

Korpus:http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=KOMP&IC=1800&ItemID=1800-1620]Frontier RA16M-BK 350W mATX m[/url] 475.-

Protsessor:http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=KOMP&IC=1300&ItemID=1300-1285]Intel336 Celeron 2,8 s775 64b[/url] 585.-

Videokaart:http://pood.rover.ee/product/47549/]Asus EN7300GS[/url] 600.-

Kõvaketas:http://pood.rover.ee/product/53350/]Samsung HD160JJ 160GB[/url] 790.-

Mälu:http://pood.rover.ee/product/46497/]A-DATA 1GB DDRII (8C-64Mx8) DDR667[/url] 365.-

DVD Kirjutaja:http://www.ordi.ee/EPood/Product.aspx?MC=LISASEADM&IC=1500&ItemID=1500-1430]DVDRW Samsung 203 SATA MUST[/url] 385.-

Summa on 3930.-

Vs: Aidake arvutit kokku panna

Esimene küsimus oleks kohe selline. Miks valisid moraalselt vananenud komponendid "uue arvuti" kokkupanekuks ja seda veel väga ebatöökindlate koostisosadega (Samsung)? Sellist arvutit puudub kokku panna mõte, kuna umbes sama koostisega arvutid on igas arvutipoes lettidel alumistel riiulitel olemas ja neid kutsutakse "sixpack`ideks". Koonerdamine pole kokkuhoid!

Comment

Huvitav mis sel samsungil viga peaks olema?!OK ruunamisele ei pea ükski seade vastu.Isiklikult olen kasutanudCD-seadmeid ainult firmalt Samsung(CD-seade, CD kribaja ning lõpuks ka DVD kirjutaja).Arvutis istuvatest kõvaketastest on samuti üks Samsungi toode(120GB mingi isend)...
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Igal aastal käib mu töökojast läbi üle paarisaja erineva arvuti, diagnoosiga, et kas ei tööta enam üldse või siis ainult osaliselt. Kiirremonti tulevad ka alla aasta vanad masinad, millel veel garantiikleepski lõhkumata, põhjus selles et arvuti remondiga tegelevates firmades on järjekorrad nii pikad, et inimesed ei jõua raali kättesaamist enam ära oodata (k-saluun enamasti). Oleks siis lihtsalt asi ootamises, tööd on ka vahepeal arvutiga vaja teha ja ega keegi asendusraali vastu poest ei anna. Esimest ja teist kohta rikete edetabelis juhivad mul siin Samsung ja Maxtor kõvakettad, teisel kohal on Excelstor ning vahel on probleeme ka Hitachi ketastega. Western Digital ja Seagate kõvaketastega on hädasid üliharva, vahel on mehhaanika viga saanud vale transportmeetodi tõttu lihtsalt ja siis pole enam midagi parata.. CD/DVD seadete rikete edetabelit juhib endiselt pika edumaaga Samsung, siis järgneb kauguses Lite-On/Sony ja päris kaugel maas on LG ning NEC. Mul ei ole sinna midagi parata, samuti ei taha kedagi nende ülestähendustega solvata, kuid see siin on reaalsus ja praktikast pärinevad andmed, mida mina moonutama ei hakka. Minu meelest on see suur rike seadmel kui mingi Samsung CD/DVD kirjutaja kribab tooriku ära ja see ei mängi maha kuskil mujal, kui ainult tema enda sees. Sama kehtib nt. programmide ja tarkvara installeerimisel arvutisse, oma kribatud plaate loeb, teised põlgab tihti ära või tunnistab vigaseks. Olen kohanud ka täiesti töötavaid isendeid aga siis kui nad veel päris uuekesed on, aasta ja enam vanu Samsunge polegi viimaselajal eriti enam kohanud, kui siis ainult nendes masinates mis harva töös on. Teadupärast ei ole CD/DVD seadmed eriti pikaajalised isendid, alati polegi oluline nende tarvitamise intensiivsus, vaid see kui palju töötunde on nad kas või niisama standby režiimis (toide taga) seisnud. Mõned tootjad annavadki oma kodulehel toodetavate CD/DVD seadmete garanteeritud elueeaks kuskil 2000-4000 töötundi, mida pole tegelikult üldse nii palju, kui algul arvatakse. Kui arvuti töötab iga päev kesmiselt nt 8 tundi, siis teeb see aastaga kesmiselt 2700 töötundi. Mõned kvaliteet tootja seadmed võivad kesta ka palju aastaid, tingimusel kui nad pole valmistatud odavast saastast. Praeguseks ajaks on mulle töökoja nurka ja metsa äärde, seitsme aasta jooksul kogunenud päris suured virnad arvutikola ja enamikke ehib embleem Samsung.

Comment

Ilmselt on püütud eelarve piires mõistlik lahendus leida. Mis puutub kirjutajatesse, siis paar Nec'i pirjutajat suutsid mind sedasi läbi tõmmata, elu sees ei vaata enam sinnapoolegi. Liteoniga pole probleeme olnud ja samsungiga puudub kogemus.

Comment

Kui sellest küsijale abi on, siis mina olen oma silmaga näinud ainult kahe kõvaketta ootamatut kustumist ja need mõlemad olid Samsungid...

Comment

Maxtor kettad surevad kahel põhjusel, kõrge temp (üle 30C kasti sisene) ja 12V ala ja üle pinged. Sugulane ostis prescot prose ja siis ostis järgi iga kuu uue ketta ja nii 3 kuud järjest, lõpuks võttis nõu kuulda ja ostis segate ja töötab üle aasta. Odav sodi ei tööta, samas intel celeron viska võsa see on prügi ja ma ei saa aru mix üldse intel selle prügi ümber kõrvetab ja müüki paneb. Tööjuuses on 3,2Ghz cellu ja tõsiselt mu kodus olev 1,8Ghz AMD athlon on 10x kiirem(mõõdetud xilinx ise compileerimis kiirusega 20s versus 3 minutit ). Cellu on calkulaator, usu pärast vannud kui tahad midagi teha. Lisaks ketas vali SATA vähemalt hea kui saad SATA II ketta, põhjus selles et see teeb masina palju kiiremaks kuna swap läheb kiiremaks. 150MB/s (ATA) versus 3GB/s (SATA II)
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Esmalt postitatud Max27 poolt
                Esimest ja teist kohta rikete edetabelis juhivad mul siin Samsung ja Maxtor kõvakettad, teisel kohal on Excelstor ning vahel on probleeme ka Hitachi ketastega. Western Digital ja Seagate kõvaketastega on hädasid üliharva, vahel on mehhaanika viga saanud vale transportmeetodi tõttu lihtsalt ja siis pole enam midagi parata.. CD/DVD seadete rikete edetabelit juhib endiselt pika edumaaga Samsung, siis järgneb kauguses Lite-On/Sony ja päris kaugel maas on LG ning NEC.
                Minul on vähemalt Samsungi HDD küll hästi kestnud (160GB ja 300GB)ja vatti saavad nad ikka päris korralikult. Ehk oleks Sinu statistikast rohkem abi, kui oleks teada ka ketta täpsem maht ja mudel.

DVD/CD kirjutajatega olen küll nõus - LG ja NEC kirjutatud DVD mängivad pea alati ilma probleemideta enamuses mängijates. Teiste kirjutajatega on probleeme päris sagedasti.

Kui teema algataja lisaks vihje, milleks masinat tarvis läheb - siis oskame ilmselt ka paremini midagi soovitada.
                ... siiski kogemustega spetsialist@71
                * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Veidike siis statistilistest andmetest lähemalt.....! Nagu ma juba ennist mainisin, et Samsung`i kõvakettad jagavad Maxtor ketastega minu riketeedetabelis esimest ja teist kohta siis tähendaks üles ka mõned enamriknevad mudelid oma praktikast. HDD 80GB Samsung 7200 2M IDE; HDD 160GB Samsung 7200 IDE; HDD 250GB Samsung SATA II 8MB; HDD 40GB Samsung ATA100 IDE; HDD 160GB Maxtor S-ATA 8MB sülearvutites kasutusel olev:HDD 120GB 2,5" Samsung 5400/8M; HDD 80GB 2,5" Samsung S-ATA
                  Rikkeid on esinenud ka mitmetel teistel jutuks oleva firma mudelitel aga "massilist suremist" pole täheldanud. Suuremate kui 320GB ketastega on veel kogemusi vähe olnud kuna keskmise ja madalama hinnatasemega raalidesse neid veel eriti ei panda. Tavaliselt on ikka nii, et iga mees kiidab seda asja, mis omal masinas on...teisiti ju ei saakski. Aga ütleks hoopis lõpetuseks nii, et räägime viie-kuue aasta pärast sellel teemal uuesti samsungifännidega ja loeme "tibud" üle ning vaatame paljud praegustest kõvaketastest ja CD/DVD seadmetest veel töökorras on. Ärge siis palun solvuge...

Comment

omasid kogemusi: Samsungi ketastest olen püüdnud mööda käia, aga mulle kingiti 60GB 2,5" Samsungi ketas... see isend on kukkunud mitmeid kordi(mitte väga kõrgelt), kogematta töö ajal on seda pigistatud, et isegi mingit kriipimishäält oli kuulda ja siiani on elus. kasutusel on ka vana IBM 4.8GB, Seagate 160GB ja Toshiba 120GB. ainsana neis on väheseid probleeme olnud selle vana IBM isendiga, kuna ilmselt seda kummitab juba vanadus.
                    minu lemmik on seagate, kun 3,5" ketaste hulgas on palju kogemusi ja selle firma toodangust olen ainult kahest jagu saanud. ühel lasin mingi metallitükiga ketta lühisesse ja arvuti enam käima ei lähe. teine suri emaplaadi kõrbemisel, kusjuures läinud on ilmselt ainult mootori kivi.
                    kettaliidese valimisel tavalisele kodukasutajale ei ole tegelikult mingit vahet, sest ketas ise on täpselt sama ja siiani ei ole tegelikult tavakettad veel kirjutamise ja lugemise kiiruselt ATA piiri kätte saanud. erinevus on ainult liideses. umbes sama oleks väita, et krona patareist saaks oluliselt rohkem kätte, kui 1m pikkused toitejuhtmed vahetada 1 ruutmillimeetri pealt 10 ruutmillimeetri peale.
                    Celeroni peale saab edukalt ehitada arvuti(calculator). päris protsessori(Athlon/Pentium) lisamine masinasse annab juba eelduse, et tegemist võiks olla raaliga(PC)
                    sellise klassi videokaardi võid ka ostmatta jätta. umbes samasse jõudlusjärku jäävad ka asisemad integreeritud videod. pigem vaata põlvkond tagasi tippmudel, kui suht uus säästukaart.
                    sellise klassi masin tasub kindlasti osta pigem komplektina kuskilt firmast.
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Sellise hinnaklassi juures mõistlik osta juba kasutatud arvuti - saab paremad komponendid kokku. Vähemalt video saab mõne edasipürgiva mänguri käest edevama. Ise ostsin tükk aega tagasi Sparkle 7600GS sama hinna eest (pole küll aimugi, kui palju see parem... )
                      Kõvaketas muidugi (imho) kindlam poest võtta, aga see sõltub ka palju sellest, kui väärtuslikku kraami seal hoidma hakatakse...

Comment

Esmalt postitatud Max27 poolt
                        Veidike siis statistilistest andmetest lähemalt.....!
                        Minu Samsungid mahuvad ilusti Sinu statistikasse. Töötavad isendid on Samsung HD160JJ SATA2 3GB ja HD300LJ SATA2 3GB. Kunagi vanas masinas suri küll üks 80GB Samsung ja see võis tõesti olla 80GB IDE ketas.

Praeguses masinas kokku 5ketast (3xSamsung ja 2xSeagate RAID0) ja halba sõna ei saa kummagi margi kohta öelda
                        ... siiski kogemustega spetsialist@71
                        * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Oma koduserveris, mis 24h sees on, on juba 3-4a Seagate 80GB ketas ning 2a 120GB ketas. Ei ühtegi probleemi!
                          Oman kodus ka Samsungi laserprinterit, mis on 1,5a jooksul 3x remondis käinud ning uut Samsungi külmikut, mis 3k jooksul 2x remondis käis ning lõpuks ümber vahetati. See külmik oli mul viimane Samsungi kirjaga asi, mida ostsin!

Säästueelarve puhul soovitaks enamus asju osta kasvõi hinnavaatluse foorumist, kus saab vahel häid asju hea hinnaga.

Comment

See videokaart on ikka KÕVASTI kiirem kui nii ükstapuha milline integreeritud sodi. Mängu läptopid kasutavad selle sama kivi mobiilset varianti. IMO TNT2 isegi teeb oma DVD toetuse tõttu (mpeg2 kiirendus kivis) paljudele integreeritutele ära.
                            Endal on ka NECiga väga head kogemused, u 10 aastat tagasi sai ostetud 386le 24*lugeja-toimib siiamaani. Seevastu tuttavatel Samsungi kurikuulsad 32 ja 36 * need läksid u aastaga.
                            Samas NECi DVD kirjutajal tuli see lugemis laseri juhe natuke lahti, panin korralikult tagasi toimib ka ilusti. (Tundub et juhe veits kehva nurga all) Pakun et seepärast HV foorumis neid kokku ostetaksegi
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

Working...
                            X