Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vettsaanud läptop

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vettsaanud läptop

On kellegil kogemusi vettsaanud läptopi remontimisega? Minu käes on üks umbes aasta vana läpakas. Ma tean, et enamus ütlevad, et ei ole midagi teha, vaheta emaplaat ära või osta uus läptopp. Mina aga tahan asja tõsiselt kätte võtta ja välja selgitada, milles siis tegelikult probleem on. Ma küll täpselt ei tea, mis pidavat veeklaas ümber läinud olevat.

Läptopp ei käivitu power nupu vajutamise peale ehk siis on täiesti tumm. Toiteadapterist tuleb kenasti 19V. Mõõtsin pingeid emaplaadil. Abiks oli datasheet max1632 kivi kohta, mis avastasin toiteahelast. 5v standby on olemas, samuti on 3.3v mingites kohtades, aga mitte seal, kus ootaks (näiteks prose ümbruses vms). Aga näiteks üks võimas 5A (vist kõige võimsam stabikas plaadil) ei saa üldse toidet.

Mul oleks veel ports asju, mida saaks testida. Kõigepealt uuriks ma kustkaudu signaal liigub sisselülitamisel toitenupust ja siis nonde komponentide ümbert uurida. Olen avastanud ka mõned MOSFET transid mis kannatavad vast kuni 10A, aga neid on vast 15 tükki. Peale seda avastust mõtlesin, et uuriks, et äkki keegi teab, mis võis üles ütleda. Juppe on palju ja nendevahelisi ühendusi on ka päris keeruline avastada. Emaplaadid on ju päris mitmekihilised neil läpparitel.

Vs: Vettsaanud läptop

Üldjuhul põleb neil läpakatel mõni kivi (põhjasild, prose, graafika jne) lühisesse, Seejärel küpsevad toiteahelas väljakad, Kui need lühistuvad siis põleb kuskilt rada maha või kui on vähe kallim masin siis on seal kaitse ja see annab otsad. Usu teisi, see pole üldjuhul vaeva väärt, sa võid leida vigase toiteregulaatori aga siis hakka mõtlema miks see otsad andis. Üks võimalik järjekord sinu masina puhul on et vesi puutus kokku pingeregulaatori tagasiside osaga, see väänas pinge üles, kivid küpsesid , regulaator andis otsad ja kuskil kaitse ka.
    Üldiselt kui leiadgi näiteks et põhjasild on vigane siis ma arva et sul pole vastavat jootevarustust et vahetada BGA kivi, aga enneseda kust saada uus sest neid ei saa maha joota ja siis uuesti peale panna.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Endal pole sul erilist mõtet jamada ja paranduses tahavad ka roppu raha saada. Ainuke koht selle läpaka jaoks oleks Cleanaway.

Comment

Hmm... kuigi paistab suht lootusetu, siis proovin siiski enamvähem üles leida, kus häda olla võib. Ja kui ise ei saagi parandada, siis vähemalt on rahulolu, et midagi teha ei saa.
        Kui asja ei saagi, siis tahaks mälu, prose, cd kirjutaja jm küljest ärakäiva maha müüa.

Comment

Working...
        X