teatavasti saab ATX standardile vastavat toiteploki korrasolekut katsetada GND ja POWER_OK klemmi lühistamisel. Ma olen kuulnud, et see on toiteplokile kahjulik. Kas on?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
arvuti toiteploki katsetamine ilma koormuseta?
Collapse
X
-
Vs: arvuti toiteploki katsetamine ilma koormuseta?
Esmalt postitatud reuter pooltsuurem osa toiteplokke ei lähe ilma koormusetta käimagi. kui ta käima ei lähe, siis kuidas saab see kahjulik olla
Comment
-
Vs: arvuti toiteploki katsetamine ilma koormuseta?
Käima panemiseks tuleb küll ühendada GND ja POWER_ON(enamasti roheline), mitte POWER_OK. Power ok (kohati power good) on väljund, mis tõstetakse üles siis, kui kõik pinged on normaalide piiresse jõudnud (ja selle järgi lubatakse seadmetel resetist väljunda ja tööd alustada)
Tänapäeva ATX plokkidest lähevad peaaegu kõik ilma koormuseta käima. Küll aga ei ole mõeldud nad ebasümmeetriliste koormuste jaoks (st sa koormad ainult ühte väljundit ja teised on lahti). Kui ainult ühte väljundit koormata, siis hakkavad teiste väljundite pinged natuke tõusma (tagasiside toimib +5 ja +12 keskmise järgi ja ühte alla koormates tõstetakse mõlemat). Korralikel plokkidel on ka ülepingekaitse sees, mis lülitab ploki välja enne kui midagi ohtlikult kõrgeks läheb. Samas olen ka näinud mingit odavat sodi, millel on kõik "mittevajalik" välja visatud - ülepingekaitse, ülevoolukaitse, võrguhäirefilter, power-good kontroll jms...
Comment
Comment