mulle jookseb koju Elioni ADSL ühendus. ADSL modemiks on Nokia M1122(http://www.adsl4ever.com/media/seccions/soft/m1112.pdf). ADSL modemist jookseb Cat5e D-link'i DI-524 ruuterisse. Probleem on selles, et ADSL modem ja DI-524 kaotavad omavahel vahest ühenduse ära. Vahest juhtub seda mitu korda päevas, teinekord on jälle mitmel päeval rahulik. Ruuteri/modemi koormatusega seda ka selgitada ei saa(näiteks siis oleks üks oht ülekuumenemine), sest teinekord kaob ühendus ka keset ööd ära(logist vaadates), vahest aga keset aktiivset internetikasutust. Huvitav tähelepanek on veel see, et vahest tuleb ühendus ise mingi aja pärast tagasi(näiteks on õhtul umbes 20:00 katkenud ning tuleb kuskil 5:00 hommikul tagasi). Ruuteris pole ka mingit sellist klauslit, et "lülitan ennast välja kui liiklust pole olnud X minutit". Kui ma Elionist küsisin, et mida nemad näevad, siis öeldi, et nende poolt on liin olnud püsti nendel hetkedel kui mina internetti ei saanud. Ehk siis modem ja Elioni võrguseade saavad omavahel koguaeg stabiilselt suheldud. Molemad seadmed on UPS'i taga. Ma olen probleemist alati sedasi vabanenud, et yhendan Nokia modemi paariks sekundiks vooluvõrgust lahti. Samas on see juba tüütuks muutunud. Ruuteri logis pole ka midagi tarka. Mul pole teist ruuterit/modemit kah. Kas äkki oleks tark panna püsti ruuteriks mingi Linux'i masin, millel oleks olemas korralik logimissüsteem? Või milles viga võib olla?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
ADSL modemi ja ruuteri vaheline suhtlus on probleemne
Collapse
X
-
Vs: ADSL modemi ja ruuteri vaheline suhtlus on probleemne
Esmalt postitatud Max27 pooltMul siin maal ka päris palju erinevaid WiFI ruutereid, switch`e, kontsentraatoreid ja VOIP seadmeid võrku ühendatud, siiamaani on selliseid konflikte tekitanud IP aadress, mis seadmete puhul võib kattuda, proovi määrata teine IP seadmele.
Comment
-
Ma olen probleemist alati sedasi vabanenud, et yhendan Nokia modemi paariks sekundiks vooluvõrgust lahti.
Sel juhul on ikka probleem selles nokia modemis ??
ja ruuter paistab toimivat.
proovi teise modemiga neid rahval hirmsalt üle pakutake mingi 50-100 eek tükk
Comment
-
PPP ühenduste püsti hoidmiseks on mingi aeg määratletud. Minu arust peaks suvalisel kodusel nat'i purgil saama öelda, et kas ppp link võetakse püsti on-demand ja mis iganes muud valikud seal ka ei oleks. Kukkumist, mittekukkumist saaks seletada sellega, et kui netti mingi aeg ei kasuta ehk MSN, Skype jne asjad kõik kinni pandud ning teoorias ühtegi bitti ega baiti välisilma poole ei liigu, siis su ppp ühendus visatakse maha.
Ma katsetaks asju nii. Kui nett kaob, siis teeks ruuterile booti. Kas tuleb nett tagasi? Kas DSL link on püsti? Ei boodigi ühtegi asja vaid tõmbaks korra võrgukaabli modemist või wan pordist välja nii umbes 10'ks sekundiks ja siis vaataks, kas nett tuli tagasi või mitte. M1112'l vist oli ka sees mingi logimine olemas aga sinna sai sisse ainult CLI kaudu ja selle juhtme tegemine võib aega võtta. Kuskilt hinnavaatluse foorumist ma leidsin igatahes kogu vajaliku info aga kahjuks ei oska rohkem selle purgiga aidata-
Comment
Comment