Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Asus V9999 (6800GT) toide lühises

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Asus V9999 (6800GT) toide lühises

ellmainit kaardil on secondary lisatoide lühises. 5V ahela takistus on mõlemat pidi mõõtes null koma... ükskõik kumb toide külge panna, toiteplokk enam käima ei jää. vendid tõmbam hetkeks ringi ja kogu muusika. mõlema külge pannes täpselt sama jama. teise videoga töötab masin ilusti, seega kindlalt videos viga.
    primary on testriga mõõtes ok, aga toite lülitamisel plokk tööle ka ei jää. kui mõlemad toited video küljest ära võtta, siis masin läheb käima(kettad ragisevad jms) ja video lõugab. seda ta peabki tegema, kui toidet pole, aga toite ühendamisel toiteplokk enam ei jaksa. originaalmasinal oli sees mingi 480W kvaliteettoide. ma nalja pärast katsetasin oma 400W koodigene otsas ja täpselt samd süptomid. milles võib viga olla? väidetaval masin täna hommikul toimis ja enne lõunat juba enam mitte.
    kaart on jooksnud jupp aega ka kerge ülekellaga, aga see ei tohiks nii karmilt mõjuda.
    pole enne kohanud, et video lühisesse läheb. on kellelgi sarnaseid kogemusi? äkki aitaksite vähemalt kaasa mõelda
    pistikute lähedal esmapilgul mingeid ülepinge kaitsmeid ei näind, mis võiksid lühises olla. uurin ise ka muidugi edasi ja annan edust teada, kui seda peaks tekkima
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Vs: Asus V9999 (6800GT) toide lühises

Videokaarte on mul siin aegade jooksul klientide arvutitest kogunenud mitu sahtlitäit ja diagnoos on enamikel "surnud". Kohe ei ole ma kunagi midagi minema visanud, alati olen proovinud kõik nipid läbi, et kaarti taas tööle saada. Paljudel Juhtudest on mingi pingetõusu anomaalia järgselt rakendunud ülepingediood ja lühisesse põlenud, vahel on olnud lühises elektrolüüt kondensaator(id), klokkamisahelas olev väljatrants aga sageli ka graafika põhikiip ise. Olen eemaldanud niikaua toiteahelas olevaid komponente, kui neid enam rööbiti vooluahelaga ei jää ja siis on ka asi selge kas graafikaprose on lühises või mitte. On olnud ka juhuseid kui mingit lühiühendust pole tuvastanud, energiatarve on aga kaart ei tööta ikkagi, sellises olukorras on samuti raske midagi ette võtta, siini kaudu flashimine ei anna samuti igakord tulemust, eriti siis kui raua pool on surnud. Igaljuhul edu sulle vea leidmisel ja selle kõrvaldamisel.

Comment

veel ei ole miskit maha jootnud...
      siin peale toidet on neli pindmontaazkondet a 330µF ja siis kohe peale neid "kamm"(radikas) selle all 5 kivikest peidus. minu loll aju ütleb, et need võiksid olla toite stabikad, sest nendest omakorda kaardi päriskomponentide poole on 5 pooli
      on need kivid kodusel teel asendatavad? ega ma ise ei taha hästi uskuda, aga 6800GT on siiski liiga hea, et lihtsalt naelaga seina lüüa

Comment

selle ahela pealt on maas nüüdseks toitekonde: korras; pool, peale stabilisaatori kivi ja sealt edasi enam lühist pole. stabilisaatorikivi(ma eeldan, et seda ta on) ise on
        VT223
        BE0506
        97704
        puhuriga ligi ei saa ja pliiatsit pole mul ei kodus ega ka tööl. pealegi seal ümber on liigselt 1,5*0,5mm suuruses komponente, mis ilmselt suuremal soojendamisel tahavad sealt jalga lasta. kõrval, teises ahelas on sama kivi, sama pool jne...

Comment

Kindlasti oled isegi juba netist otsinud
          http://www.octs.ch/thread.php?thread...1a1f4456849f61

Seal ka mainitakse seda pingestabilisaatorit: http://www.xtremesystems.org/forums/...p/t-48876.html

tootjaks nähtavasti Volterra.

Comment

nii palju veel ei olnud otsind. tänud linkide eest.
            kaardi sain alles eile õhtul ja esimesed jooted tegin vahetult enne viimast posti, seega palju aega ei jäänud, ma siiski tööinimene ja hommikul tõusen vara...
            millega ja kuidas seda kiipi kodusel teel asendada?
            tekkis selline idee, et kuna tal on 2 lisatoidet (selle tüübi masinas jooksis ta ühe toitega), siis teoreetiliselt nende toidete väljundid läbi stabilisaatorite peaks summeeruma. kui see üks kiip on totaalselt lühises, siis selle väljundi läbi on lühis ka teise kiibi väljundis ja seega toide ei saagi käima jääda, kui 5V on maha koormatud. kui see kaart enne suutis ühe toite pealt käia, siis ehk suudaks ka edasi, aga seekord siis teise toite pealt. jätan selle ühe kiibi lahti ja kellan kaardi aeglasemaks. pm võiks ju toimida. kui mingeid ideid kivi vahetamiseks tekib, siis hiljem saab äkki korda teha ja uuesti kaardi kiireks teha ja seekord loomulikult kahe toitega. selleks ajutiseks variandiks loomulikult teise toite 12V ahela laseks ikka peale.
            oli vist jah Volterra.
            seda pastat seal vahel natuke uurides, tundus need 2 ühesugust kiipi on vist päris karmi koormusega. pasta on seal kõvemaks tõmmanud ja tumedam, kui teiste kiipide kohal. ilmselt see ülekiirendamine tegi neile tiba liiga. prose enda radikas on vahetatud ja mäludele on ka radikad lisatud. tüüpiline muidugi, et inimesed muretsevad ainult kiirendatavate komponentide pärast, aga toide, mis on kogu asja aluseks, jäetakse standardjahutusega tööle.

Comment

Soovitan sul induktiiv pool ka ringi tõsta, tänapäeva lakid pole treedil kes teab mis kiita ja sulavad kergelt. Kui pool on vigane siis läheb teine regulaator ka kohe.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Veidike sai vaadatud ise ka üle seda Asuse graafikakaardi värki ja minu GF7600GT`l on põhimõtteliselt detailide paiknemine trükkplaadil pea täpselt sama ning markeeringud pingestabilisaatoril samuti. Ainult AGP toitel hakkab asjandus käima küll, lihtsalt tuletab windowsi all koguaeg meelte, et põhitoide puudub ja mängida ei lase ressurssi rohkem nõudvaid mänge, loobib erroriga lihtsalt välja. Muus osas peaks töötama ilusti, sai oma masina peal just veel täiendavalt järgi proovitud.

Comment

ainult AGP pealt ainult lõugab, mingit pilti ei tule. mul lihtsalt idee, et kasutan lisatoitest(2 pistikut, pole paralleelis) ainult ühte. või peaks teisele sisse laskma ainult 12V?
                  vaevalt, et see pool vigane on, kui vahetada, siis muidugi selle vahetus on kukepea. masin väidetavalt lihtsalt käis ja üks hetk enam ei käinud. mängitud vahepeal ei olnud

Comment

Working...
                  X