Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ATX Specification

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ATX Specification

Dokument, mille kohta küsin on
    ATX Specification [v2.1]
    http://www.formfactors.org/

Esimene küsimus
    Kui on öeldud, et ATX form factor toetab seitset laienduspesa, siis miks on joonisel 3 (lk. 12) kaheksa laienduspesa?

Teine küsimus
    Kuidas tõlkida eesti keelde ATX form factor?

Kolmas küsimus
    Samal joonisel (joon. 3) on emaplaadi kinnitusaukude kohta öeldud MTG HOLES. Mida see täpsemalt tähendab?

Neljas küsimus
    Üldiselt ma saan vist emaplaadi geomeetriast aru, aga kuidas on omavahel seotud emaplaat ja laienduskaartide avad arvutikorpuses? Kas laienduskaartide avad korpuses on määratud laienduskaartide spetsifikatsooniga, või peab seda inffi otsima ikka ATX ja sellega seonduvatest spetsifikatsioonidest?

Esimene küsimus
    Kui on öeldud, et ATX form factor toetab seitset laienduspesa, siis miks on joonisel 3 (lk. 12) kaheksa laienduspesa?
    Kõrvutiasuvad ISA ja PCI kaardipesa jagavad ühte füüsilist slotti
    Kolmas küsimus
    Samal joonisel (joon. 3) on emaplaadi kinnitusaukude kohta öeldud MTG HOLES. Mida see täpsemalt tähendab?
    Mounting holes - augud emaplaadi kinnituskruvide jaoks

Comment

See ISA/PCI teema on suht kaval - pcil on kaart esipleki vasakus servas ja ISA'l paremas. Siis on paljudel plaatidel 1GHz prose kandis igaks juhuks jäetud 1 isa slott ka plaadi servale. Sinna saab aga ainult kas ISA või PCI kaarti panna.

Laienduskaartide pilud korpuses on määratud ka ATX-i spec'is, ei ole ainult määratud konkreetsed kaardi tüübid:
      The ATX form factor supports up to seven expansion slots. These slots may be any combination of ISA,
      PCI, shared ISA/PCI, AGP, CNR, or shared CNR/PCI.

Comment

Ma küsiksin ja seletaksin uue nurga alt.

Kui ma tahan meisterdada arvutikorpuse ise, siis on mul vaja tagakülge teha laienduskaartide avad. Selleks on vaja nende avade täpseid mõõtmeid ja nende seotust emaplaadi asukohaga.

ATX Spec'ist saab ju ainult laienduskaartida avade vahed (ja pooled andmed emaplaadiga seotuse kohta).

Aga siin ma ei saagi aru, mis mõõtmed on siis näiteks (1AGP+6PCI) pin 1 kohtadel? See jagatud ISA/PCI vahe on ju 0.812, aga muidu kõik teised vahed on 0.800. Aga see jagatud pesa ei pea ju selle koha peal olema, või üldse olema, ja siis AGP pin 1 koht liigub ära! Kas ma saan siis õieti aru, et nende kaartide avad tagaküljel sõltuvad konkreetse emaplaadi pesade konfffist?

Comment

Working...
        X