Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ööpäev seisnud masin ei tule üles

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ööpäev seisnud masin ei tule üles

Hei, et kõik ausalt ära rääkida, peaks alustama algusest. Toodi minu juurde parandada üks masin, millel abiti emaplaat sg-72, rami oli 512MB ja 350w toiteplokk 2x 250GB Segate kõvakettad. Probleemiks masin tahab pidevalt xp installida st ei lähe tööle ja viskab veateateks, et ei leia system32 kaustast miskit dll faili üles. Isenenest võiks viidata katkisele kõvakettale, aga panin kõik ilusti peale uuesti - süsteem toimis, tegin ka varundi. Aga jah, millegipärast ei õnnestunud mul installeerida "kogemustega aknaid" 512MB rammiga - ei suutnud kopeerida kõvakettale faili kodac_chm.dll või midagi taolist, lisasin siis 256MB ja nii läks kõik ilusti peale. Vaatasin emaplaadil kondensaatoreid, kummis ei ole neist ükski, ka toiteploki omad on korras. Hommikul norton ghostiga korraliku süsteemi taastamine toimib ja kõik töötab taas ka peale taaskäivitamisi, aga kui masin jääb seisma, siis jälle ei tule üles, paar korda teeb restarte ja ca 4 korral ütleb, et ei saa dll faili system32 kaustast kätte. Äkki on kondekad lihtsalt ära kuivanud, on's kellelgi taolise anomaaliaga kogemusi. Samas linux tuleb üles, kuigi hommikuti pidi probleeme olema. Lugesin, et see emaplaat pidi 256MB rammiga õudusunenägu olema, aga 512MB töötab. Ah, äkki keegi saab oskab hüva mannergut anda.
    Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Vs: Ööpäev seisnud masin ei tule üles

Pane siis mõni parem emaplaat.
    Võimalik, et toide on nõrk.

Comment

memtest86

otsi googlest.

Comment

vb burn in test aitab ka...

Comment

memtest86 on kasutatud, samuti kasutasin windiagnosticat, läbi on proovitud ka seagate hdd test. 350 W ei ole sellele masinale vähe - 2GHZ südame lööke ainult. Mida see toitma peaks???? Räägime reaalsetest numbritest palun. On võimalik, et kasutamise käigus kondensaatorid kuivavad ära? Ma ise pole sellega nii väga kokkupuutund, ennem olen näinud, et ajavad miski pasa välja. Ja lähevad kummi ja lõhki. No vaatame, peab korda saama, ega mul niisama ei ole ka virnast emaplaate võtta. Tänan abistajaid.

Comment

sama kogemus just ABIT plaadiga ja plaadiks NF7-S ja sellest veel versioonid SL ja S2. surnud konde voib punnis olla ka altpoolt voi siis pealt nii vähe, et esmapilgul ei näe. sellise asja sümptomiks voib vabalt olla segipaisatud part tabel voi mingi muu kala kettaga suhtlemisel.
            kondesid tasub näpuga katsuda(kastis pimedas näeb halvasti), need peavad tunduma sormega katsudes pigem kergelt pealt lohkus. isegi ähmase kahtluse korral tasub juba asi välja vahetada. ise olen paar plaati sellise modimisega stabiilseks saanud.

PS: kui video pole röövel, siis peaks selline asi isegi 250W toitega toimima.
            memtesti tarvis tosta voimalusel kella paari takti vorra ja jäta memtest ööks lahmima. 1...2MHz lisaks peaks iga jupp taluma ja sedasi tulevad vead kergemini välja. kui miski asi seda ei talu, siis tasub kohe asi alla kellata voi välja vahetada
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Millise komponendi -- toiteplokk, kõvaketas, emaplaat, mälu -- väljavahetamisel töötab asi stabiilselt?

Mul oli kunagi üks masin, mis tappis kõvakettaid kuue kuuga; probleem kadus toiteploki väljavahetamisel.
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Asi hakkab paika loksuma, vahetasin mälu ära ja tundub, et masin toimib.

Comment

Working...
                X