Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ELM 327 ver 1.2a OBD 2 scanner

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: ELM 327 ver 1.2a OBD 2 scanner

Jah jäi mullegi kahesilma vahele see ,et ikka 4 ja 5 on GND.ise ka nii loll ei ei oska joonisepealt väljagi luged.

Comment

Proovisin seadet, ühe auto peal ja kõik toimis, võttis toite autost, esialgu sain lugeda vaid live datat, pean end nüüd programmidega kurssi viima.
      Aitähh kõigile vastajatele, teie postitustest oli abi.

Comment

Sama mure minulgi, kuid pole veel nädala jooksul edu saavutanud. Äkki valgustaks, mis programmiga sa tulemuse saaavutasid.

Comment

Tere!

Tahaks ka mõne sõna sekka öelda kuna endal oli õnnetus eBay'st sarnane ELM327 kloon soetada.
          Arvuti pool on üldiselt suhteliselt lihtsalt tööle saadav - virtuaalne COM pordi draiver peab olema installeeeritud, device managerist soovitaks võtta kasutatavaks COM pordiks 1...4 (sest mõni programm üle COM4 ei luba lihtsalt valida), algatuseks baud rate 9600 ja hardware control.
          Ise olen proovinud umbes 10 erinevat programmi (ScanTool, DigiMoto Lite, wOBD, ProScan jne.). Autoks Peugeot 406 ja protokolliks EOBD. Ühtegi programmi korralikult käima pole saanud. Veakoodid loeb välja ja lubab kustutada 100% programmidest - need mis ikka autoga ühendust saavad, aga on ka selliseid mis näitavad, et arvuti pool OK kuid autoga jutule ei saa. Näiteks ProScan 5.0 tuleb alguses kontakti loomisel ette 4 astmeline menüü mis näitab, et esimesed kolm kontakti loomise etappi on OK aga viimane initsialiseerimine ei lähe mitte.
          Live dataga on lood kurvemad. Iga programm näitab mõnda üksikut parameetrit korrektselt - näiteks ScanTool 1.13 jahutusvedeliku temperatuuri, Digimoto Lite 1.03 mootori pöördeid jne. Kuid samas mõni teine parameeter on täiesti mööda - Digimoto Lite näitab kiiruseks 800000 km/h jne.
          Otsisin siis Internet'i foorumitest infot selliste probleemide kohta ja jõudsin lõpuks järeldusele, et need ELM kloonid ei peagi korralikult töötama.
          ScanTool 1.14 ütles ka käivitamisel konkreetselt, et tema neid ELM kloone ei toeta.
          Viimases hädas keerasin loggeri 4 väikest kruvi lahti, et vaadata mis seal sees on ja loomulikult ei leidnud ma sealt ELM327 chip'i vaid mingi progetud PIC'i.
          Ehk pikk ja s..t jutt lühidalt kokku - ostke originaal ELM327 chip'il logger umbes hinnaga 100 USD ja säästate end probleemidest. Mina olen igatahes enda klooni tarnijaga saanud kokkuleppele, et saadan tagasi ja raha tagastatakse.

Comment

Esmalt postitatud ahto555 poolt
            ... ELM kloonid ei peagi korralikult töötama...ostke originaal ELM327 chip'il logger umbes hinnaga 100 USD ja säästate end probleemidest. ...
            soovitage "juhet" ja programmi, vaja eneseharimise eesmärgil, ei hakka raha sellega teenima ...
            - ühilduma peaks ford-volvo, vähemtähtis vw-audi
            - programm scantools, või arenenuim
            - ühendus usb
            - kulud < 1k.- (eu, ebay ...)

või sobiks ebayst ka mõni hiinakas * , või need sobivad vaid vanemate tarkvara versioonidega?

ot: kui ma saan hankida gaasianalüsaatori anduri (u.nagu tehnoülevaatusel sumpsi susatakse), kas sellele on mõtet (võimalik)com (usb) liides ehitada ja mootoridiagnostika programmiga siduda, palun linke, otsingusõnu
            viimati muutis kasutaja kfl; 03 m 2008, 01:24.

Comment

Võiks ka ju selle hiinaka osta. Kumb on parem?

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBD-2...mZ280406957548
              $25 + $0(post)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ELM32...mZ280406354811
              $10 + $20(post)

Või saab keegi mulle seda laenata/müüa?

Comment

Working...
              X