Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

rüpperaali CDROM, nende ühilduvus ja ehitamine väliseks seadmeks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

rüpperaali CDROM, nende ühilduvus ja ehitamine väliseks seadmeks

keegi kunagi siin foorumis mainis, et suurem osa rüpperaalide CDROM seadmeid on sarnased. tekis võimalus testida 5 erineva masina seadet ja tõsi ta on, et mudelist olenevalt on neil lihtsalt erinev raam ümber pandud. nii sai minu vana IBM390e endale jälle toimiva seadme, mis on koguni CDRW/DVDROM.

kuna aga seadmeid oli mõni rohkem, siis tekkis idee ehitada ühest seadmest väline seade. vastse x60s omanikuna oleks hea vahel ka sellele elukale plaate tutvustada. asi peaks ju olema pm tavalise IDE standardiga. sellest siis ongi küsimus, kas keegi on sellist asja kunagi proovind?
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Vs: rüpperaali CDROM, nende ühilduvus ja ehitamine väliseks seadmeks

raskeks läheb kuna haakumis pesa on ju tegelt cd drive enda küljes.
    Kui pead silmas sama ühendusega läppari ide ga ühendamist ei kujuta küll hästi ette kuidas sa läpparil ilma lahti kiskumiseta ta oma porti saad.
    Jah enamus cd drive köik ühesugused(standartsed) oma vajaliku kohta minemise määrab küljes olev raamistiik.

Comment

vb ma enne välejndasin enda halvasti. x60s on piisavalt pisike masin, et sinna sisse ei püüa ma miskit toppima hakata, ma pean silmas pigem USB-sse või FW ühendamist. kõlbaks pm ka sinihammas, aga siis ma pean veel sellele ROMile lisatoite ehitama.
      USB - IDE on teostatud ühe kivi peal ja mahub suht pisikesele plaadikesele ära. üks võimalus oleks osta selline miniatuurne karp ja siis sellest see kivi koos selle plaadikesega välja võtta, aga siis on lisaküsimus selle CDROM pinout. ühelgi läpparil ju teisel pool vastuseks ei ole tavaline pisike IDE, seega ma ei tea, kuidas see ühendatud on. pistik koos lühikese kaabli jupiga on olemas, seega see takistuseks ei ole. jupi teises otsas on mingi siimensi pistik ja sellega pole mul miskit pihta hakata
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

ma lammutasin ükskord ühe välise SLIM keevitaja lahti. sealt seest leidsingi läppakatesse käiva sisu, sinna lihtsalt kest ümber lükatud nagu välistele kõvaketastelegi "ilusam" korpus. Ühenduspesa isegi ühtis mu ordi läpaka omaga nii et üks ühele sai ringi tõstetud.
        -

Comment

Working...
        X