Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kahe vorgu uhendamine ruuteri abil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: kahe vorgu uhendamine ruuteri abil

Esmalt postitatud vasaraonu poolt
    Pildilt loen silti seadme põhja all: "access point" ja see on pandud seadme tootja, mitte veebipoe poolt. COPY-PASTE:
    ""Mis vahe on üldse access point‘il ja ruuteril WiFi kontekstis?
    access point on point mida accessitakse, ehk siis asi, mille külge wifistatud masinad end linkida saavad. tekitab siis ühenduse, mis asendab võrgukaablit sisuliselt. ruuter on ruuter nagu igas teises võrgus, ei ole wifi suhtes kuidagi spetsiifilisem.""
    mina loen enda WL-525 karbi alt, et "DSL gateway". Et võibolla on siis selline karp, mis ei oskagi pakette ruutida, vaid oskab neid ainult ISP ruuterile(ehk siis WL-525 seadistatud "ISP gateway"'le) edasi saata? Et sellepärast ta ka nõuab raudselt WAN pordi seadistamisel mingit sellist gateway'd, mis ei langekskokku tema enda aadressiga?

Comment

Seega AP+gateway, aga ruuteri tööd teha ei saa, raud ei võimalda.
      http://kuutorvaja.eenet.ee/wiki/Marsruutimine
      Saime kõik targemaks.
      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Arvatavasti isegi ikka oskab, ainult normaalne seadistamisvõimalus puudub. Mis teeb muidugi kahjuks sama välja...

Comment

Katsetasin teistmarki ruuteriga
          Firewallis lubad kõik pordid. III arvuti paned static aadressi 192.168.2.1 mask 255.255.255.0 ruuteril WAN (Static..) IP 192.168.2.2 mask 255.255.255.0 GW 192.168.2.1 ja saad III arvutisse sisse I ja II arvutiga. Teistpidi liiklus läheb raskemaks, kuna puudub Route. Võid proovida: III arvutis lisada teise IP aadressi: 192.168.1.5 mask 255.255.255.0. ja siis pingid 192.168.1.2 jne. Tulemüürid maha katsetamise ajaks.
          Edit: võibolla sa ei saagi III arvutisse sisse, proovi enne LAN kaudu ära: kas sealt kaudu saad sisse.
          viimati muutis kasutaja yllsel; 15 m 2008, 11:33.

Comment

Ehh ....

Punkt 1, keera NAT kinni.
            Punkt 2, pane siseeetrile IP
            Punkt 3, pane väliseetrile IP
            Punkt 4, Määra GW (Lan'le WAN pordi IP)

Kindlasti unustasin midagi ära aga andke andeks, ma pohmas.
            -

Comment

Esmalt postitatud Deus poolt
              Ehh ....

Punkt 1, keera NAT kinni.
              Punkt 2, pane siseeetrile IP
              Punkt 3, pane väliseetrile IP
              Punkt 4, Määra GW (Lan'le WAN pordi IP)

kuidas NAT'i keelamine tehniliselt selgitades arvutid üksteisele otse nähtavaks steeb?

Comment

Esmalt postitatud m4rtin poolt
                kuidas NAT'i keelamine tehniliselt selgitades arvutid üksteisele otse nähtavaks steeb?
                Ta ju selgitas:

Tsitaat:
                Esmalt postitatud Deus poolt
                viimati muutis kasutaja vasaraonu; 31 m 2013, 09:43.

Comment

aga miks privaatvõrkude vahelises suhtluses NAT takistuseks on?

Tegin sellise katse kahe võrgu vahel:

192.168.1.0 <--ruuter NAT lubatud--> 192.168.2.0

Ruuteri LAN liidese IP oli 192.168.1.1 ja WAN liidese IP 192.168.2.1. Näiteks kui pöörduksin aadressilt 192.168.1.2:43542 aadressi 192.168.2.4:80 poole(ehk siis veebiserveri poole), siis ruuteris olev NAT vahetaks paketi päises 192.168.1.2:43542 näiteks 192.168.2.1:6234 vastu. Ma ei saa ainult aru, mis selles halba on, st miks pakett aadressi 192.168.2.4:80 juurde kohale ei jõua?

Samas kui nüüd sedasi tegin:

192.168.1.0 <--ruuter NAT keelatud--> 192.168.2.0

...siis jõudis 192.168.1.2:43542 ilusasti 192.168.2.4:80 juurde. Ilmselt siis ruuter sai aru, et ta peab andma paketi edasi WAN liidesele.

Samamoodi ei saanud ma ka sellist seadistust:
                  192.168.1.0 <--ruuter1 NAT lubatud--> <--ruuter2 NAT lubatud--> 192.168.3.0

...ennem tööle kui mõlemas ruuteris NAT'i keelasin. Infoks seda, et ruuter1 LAN oli 192.168.1.1 ja WAN 192.168.2.1. Ruuter2 LAN oli 192.168.2.2 ja WAN 192.168.3.1

Või kas asi on lihtsalt selles, et NAT tarkvara keeldub paketi source IP'd vahetama privaatvõrgu IP aadressi vastu(mul oli ju kõigi katsete puhul määratud ruuteri WAN liidese IP privaatvõrgu oma) ning lihtsalt dropib paketi selle peale?

Comment

Lugemist:
                    http://computer.howstuffworks.com/router.htm
                    http://computer.howstuffworks.com/ethernet.htm

Comment

Google või HSW otsingut oskan ma ise ka kasutada. Kas sa oled need artiklid läbi lugenud? Mina olen ja vastust seal minu küllaltki spetsiifilisele küsimusele välja ei kooru.

Comment

Ehk on keegi targem kui meie kahepeale kokku...

Comment

Maadlesin sama probleemiga, ainult karbiks oli Trendneti TW100-S4W1CA.
                          Kusjuures ping käis ühest alamvõrgust teise mõlemat pidi, aga rakendus tööle ei hakanud.
                          Üks tuttav itimees ütles, et tuleb portide suunamine teha. Suunasin neid mitutpidi ja proovisin DMZ-d tekitada, aga rakendus keeldus töötamast.
                          Siin on muidu portide suunamise õpetus selle ruuteri kohta:
                          http://portforward.com/english/route...CA/default.htm
                          Ehk juhtub mõni targem inimene seda lugema ja oskab miskit soovitada.

Comment

Esmalt postitatud mryx poolt
                            Maadlesin sama probleemiga, ainult karbiks oli Trendneti TW100-S4W1CA.
                            Kusjuures ping käis ühest alamvõrgust teise mõlemat pidi, aga rakendus tööle ei hakanud.
                            Üks tuttav itimees ütles, et tuleb portide suunamine teha. Suunasin neid mitutpidi ja proovisin DMZ-d tekitada, aga rakendus keeldus töötamast.
                            Siin on muidu portide suunamise õpetus selle ruuteri kohta:
                            http://portforward.com/english/route...CA/default.htm
                            Ehk juhtub mõni targem inimene seda lugema ja oskab miskit soovitada.
                            aga kas sa NAT'i keelata ei saa? Kui su ruuter seda võimaldab, siis peaks sul otseühendus olemas olema.

Comment

Sain oma rakenduse siiski ka üle NAT-i käima. Tegelikult oli mul ruuter õigesti konfigureeritud, aga rakendus tuli korraks seisma jätta ja siis uuesti käivitada.

Comment

Working...
                              X