Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Antennid on need kaks vasakul asuvat konksu meenutavat trükirada. Need ühenduvad kokku läbi juhitava splitteri (sumbuvus -2db) ning korraga kasutatakse sideks tegelikult vaid ühte antenni.
Kui vaadata kohta kus kirjad ulatuvad üksiku rajani plaadi keskel siis seal on enne splitterit kondekas, kui see kondekas joota rajalt lahti nii et saab antenni ühendada läbi kondeka siis peaks asi kenasti tööle hakkama. Antenn peab lainetakistusele 50 oomi vastama.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Kuna reaalseid antenne on kaks siis peaksid kasutama kahte pistikut ja võrdseid antenne koos. Nüüd sõltub softist kas osatakse fikseerida kasutatav antenn või mitte, sellise kaardi puhul tavaliselt mitte. Selleks et hiilida mööda softi puudusest on kaks teed - kas kirjutad koodi juurde fikseerimise võimaluse või ühendad enne splitterit ühe antenni.
Konfutsius
Jap. Võtab tugevama, kuid et teada saada kumb on tugevam siis plõksib end splitteri abil teise antenni külge teatud intervalliga. Kui teisest ei saa midagi hakkab korraks skanneerima eetrit ning selles kohas kukub ühendus maha. Kui aga mõlemad antennid saavad parasjagu midagi siis jääb ühendus püsti. Seepärast soovitangi antenn ühendada enne splitterit - võidad kaks kärbest korraga. Esiteks saad juurde 2db signaali, teiseks jääb signaal katkematuks. Loomulikult jääb splitteri juhtahel plõksima edasi kuid see ei avalda mingit mõju toimimisele.
Konfutsius
Jooda kondekas lahti nii et ta jääb raadiomooduli poolse otsaga ühendusse, ehk siis tõstad konde antennidepoolse otsa skeemilt lahti. Kõrvalt maakontuuril puhastad lakist väikse koha et saaksid kaablijupi maanduse sinna joota, soone paned vastavalt kondeka otsale mis skeemilt tõstetud. Soovitan korpusele kinnitada RP-SMA tüüpi pesa mis kaablijupiga läheb siis kaardile. Sinna saad siis ühendada kas pigtaili või pulkantenni vms vastavalt vajadusele.
Konfutsius
aga kas pigtailis on peale otste ja kaabli veel midagi (takisti,konde) või mis ma peaks veel peale pesa sinna ühendama et ma saaksin selle kaardiga cantenna ühendada antenn pidi ju olema 50 oomi ma pigtaili vahele ei taha need osad paneks juhtme sisse
Pigtail koosneb ikka ainult kahest otsast ja sobivast koaksiaalkaablist. Mingeid peidetud takisteid või kondekaid selles ei ole. 50 oomi pole mitte testriga mõõdetav alalistakistus. Jutt oli lainetakistusest.
Konfutsius
Ilmselt küll, cantennast olen õnneks kaarega mööda käinud niisiis detailselt kirjeldada ei saa prodseduuri. Mõistlik oleks ilmselt siiski päris otse ühendamist vältida kuna lahendus on mehaanilistele vigastustele aldis.
Purgi seina sobiks mõni standartne metallist keermega pistik/pesa, sinna saab vajaliku varda kenasti mõõtudele vastavalt joota.
Isiklikult leidsin et cantenna pakutav 5-7db võimendus ei ole sellist ajakulu väärt.
Konfutsius
BiQuad. Maakeeli kikilips või prillid. Kikilipsu võimendus on mul välja kukkunud 10-12db, prillidel millegipärast 11-13db. Üks selline töötab kliendil 18km lingis (üle mere), üsna paljud aga 5-12km peale tavaliselt.
Konfutsius
Comment