Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

niiskuskindlad LCD-d

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

niiskuskindlad LCD-d

Netist uurides leiab neid mitmeid ja erinevate hindadega. Aga huvitaval kombel jääb mulje, et IP65 klass on saavutatud vaid esipaneeliga. Tagant paistsid kõikidel kobakatel igasugu jahutuspilud ja pesad. Kas niiskuskindlal LCD kaitstaksegi ainult esimest külge ?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Vs: niiskuskindlad LCD-d

Niipalju, kui mina olen karmides oludes kasutatavaid seadmeid näinud, siis on kõik ikkagi ainult kestas kinni olnud. Karp tihe ja näitu vaatad läbi miski akna + nupumajandus läbi naha.

Comment

minul näiteks plaanis panna vannituppa telekas...LCD
      kas ma pean ka siis kasti sisse ehitama? või tegema väga korraliku ja kalli ventilatsioonisüsteemi, mis ei lase niiskusel ruumis kondenseeruda?

Comment

Esmalt postitatud palo poolt
        minul näiteks plaanis panna vannituppa telekas...LCD
        kas ma pean ka siis kasti sisse ehitama? või tegema väga korraliku ja kalli ventilatsioonisüsteemi, mis ei lase niiskusel ruumis kondenseeruda?
        Mina sinuasemel mõtleksin veel korra järgi, kas vannitoas telekat ikka on vaja.

Comment

Esmalt postitatud kpihus poolt
          Mina sinuasemel mõtleksin veel korra järgi, kas vannitoas telekat ikka on vaja.
          eh...mullivann sai suureusehullustuses ostetud....kui juba siis juba

Comment

lõhu seina aken ja pane LCD teise tuppa, vastu seda akent ja ongi timmis. akna saad ikka kuidagi enam-vähem niiskuskindlaks
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Olen näinud pilti mullivannist, mille juhtimine käis PDA sarnase asjandusega, LCD + touch! Pidi olema niiskuskindel...?
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kindlasti saab teha niiskuskindlaks kuni lausa IP67-ni välja, neid puuteekraaniga seadmeid on ka piima ja lihatööstuses kus survepesu igapäevane protsess. kuivõrd õigustatud kulutus, see on teine asi.

Comment

Kui telekas niiskuskindlasse kasti toppida, siis peab sinna ventilatsiooni ka aretama, muidu kuumeneb üle. Teine võimalus oleks äratuskell, et telekas enne mahapõlemist välja lülitada. Seega väga pikalt ei saa seal telekat vaadates mulistada, kui jahutus pole tagatud.
                  Pult tuleks ka ilmselt vaakumpakendisse panna.
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Esmalt postitatud Padasonic poolt
                    Kui telekas niiskuskindlasse kasti toppida, siis peab sinna ventilatsiooni ka aretama, muidu kuumeneb üle.
                    Peltier

Comment

Key kaubamajas Järvel on müügil dušinurk, kus samuti miski LCD sees.
                      Aga ikkagi, kas puutekilega ekraane annab ka veekindlaks teha? St. selliseid paukutakse (suht kallid) aga jääb mulje, et veekindlus on saavutatud tiheda esipaneeliga, taga on igasug pilud.
                      Kuidas puuteekraani ikkagi kindlustatakse, mingi kile peale?

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                        lõhu seina aken ja pane LCD teise tuppa, vastu seda akent ja ongi timmis. akna saad ikka kuidagi enam-vähem niiskuskindlaks
                        High Quality HD Food Wallpapers for you to download for free to your PC, laptop, mobile, tablet or desktop screen.

Comment

midagi taolist jah LCD on lihtsalt õhem ja mahub ehk katva voodri alla ära
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Puuteekraanisid saab ka LCD-dest eraldi hankida. Ühe taolise asja tegemise kogemus olemas, seal oli niiskuskindel korpus; karbi esiküljele liimiti seest poolt vastu puuteekraan ja karbis sees siis elektroonika koos LCD paneeliga. Juhtmed läbi vastava läbiviigu, mis ka valati liimi täis. Halb sellise lahenduse juures on ainult iga seadme puuteekraani kalibreerimise vajadus, sest montaažiga ei saavutata piisavalt täpset tulemust. See teeb seeriatootmise natuke kallimaks. Aga selliseid asju toodetakse ja toimivad kenasti.
                            Kui väga robustset vaja, siis võib isegi veel puuteekraani taha mingi tõsisema klaasi panna. Puuteekraanist tuleb kilekaabel ja selle liimi vahelt läbi toomine ei ole probleem. Puuteekraan ise on on ju täiesti veekindel(lihtsalt tükk klaasi koos pealmiste juhtivate kihtidega), selle esipaneelina kasutamine ei ole probleem.

Kui telekatest rääkida, siis sealt tõenäoliselt eraldub juba liiga palju soojust, et seda passiivselt läbi karbi ära jahutada. Seega kui võimalik, siis tuleks eelistada kindlasti paigutada telekas akna taha (kasvõi seina sisse või teisele poole mingi kapp konstrueerida vms) ja seda nii et oleks tagatud õhuvahetus kuiva ruumiga.

Comment

eestiski toodetakse dushidele ja vannidele puutetundlike lcd-dega ekraane omal väike kogemus nendega (jääb minu tööülesannetest kaugele), aga veekindlus saavutatakse just eraldi veekindla karbiga ja puutetundlikus on eraldi klaas. Olen näinud telekatega dushikabiine müügis, nii et ka telekat pole probleem sinna mahutada :P

Comment

Working...
                              X