Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti ei käivitu

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti ei käivitu

Hakkasin sülearvutil vahetama termopastat. Võtsin klaviatuuri küljest, jahutuse lahti ning puhastasin jahutuse ja protsessori vanast pastast ära. Tegin uue pastaga kokku ja panin arvuti kokku tagasi.

Vajutasin arvuti tööle, ventilaatorid hakkasid tööle ja tuled läksid korraks põlema, kuid ekraan tööle ei lähe. Ka kõvaketta tuli ei põle - ühesõnaga arvuti vist ei loe seda.

Ükskord oli mul ka selline probleem, siis oli mälu (RAM) halvasti paigaldatud.
    Enda arvates võisin ma midagi valeti teha ainult klaviatuuri "juhet" lahti võttes või tagasi pannes (kuigi arvuti peaks vist töötama ka ilma selleta).

Teine asi, mida ma puutusin, on protsessor. Selle võtsin korraks küljest ära ka.

Pärast seda võtsin kõik uuesti lahti ja panin kokku tagasi, kuid arvuti ikka ei tööta (ainult ventilaatorid hakkavad tööle).

Ühesõnaga milles võiks probleem olla ning kuidas ma selle korda saaks?

Arvuti on Ordi Nexus (Notebook D27ES), Celeron CPU 2.40 GHz

Ja mulle tundub, et probleem on tõsisem, kui lihtsalt pime ekraan. Ainus, millele arvuti reageerib, on ON/OFF nupp. Nt kui klaviatuuri num lock või caps lock klahve vajutada, siis vastavad tuled põlema ei lähe.

Ma praegu mõtlen, et kas ma võisin midagi protsessorit eemaldades valesti teha? Enda arvates ei teinud, aga midagi muud ma ei oska pakkuda...

Kokkuvõte:

Kõvaketta tuli ei põle
    Väline WIFI kaard ei käivitu (selle tuled ei põle)
    Hiirele arvuti ei reageeri
    Klaviatuurile arvuti ei reageeri
    Ekraan ei tööta

Ainus, mis töötab, on jahutust reguleeriv süsteem. Käivitades ventilaatorid töötavad, seejärel seiskuvad ja kui natuke aega on arvuti sees olnud, siis hakkava ventilaatorid jälle vaikselt tööle (nii töötavad nad siis ka, kui arvuti terve on).

Ma mõtlen seda, et kui ma protsessori ära võtsin ja nt näpuga vastu protsessori "jalgu" läksin, siis kas see võib selliseid tagajärgi kaasa tuua?

Ma praegu mõtleni, et äkki läksin näpuga kuhugi vastu või läks puhastusaine kuhugi. Kas see võiks arvuti nii kapitaalselt ära rikkuda?

Vs: Arvuti ei käivitu

protsessor reeglina nii õrnake ei ole, et kerge jalgade puudutus ta kohe loojakarja saadaks, pigem sureb ta halva jahutuse tõttu. antud juhul tundub siiski kõige tõenäolisem mälu puudumine või selle halb ühendus ja mälu on staatilise suhtes väga õrn.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vs: Arvuti ei käivitu

Protsessorit välja socketist võttes ja seda sinna tagasi pannes võis tekkida mõningate kontaktpindade deformatsioon (socketis), võta prose uuesti välja ja kontrolli luubi all kõik hoolikalt üle. Samuti vaata hoolikalt kogu emaplaat ja sellega seonduvad pistikud/pesad üle, vahel inimesed unustavad ning kas jätavad kuskil midagi ühendamata või ajavad samaliiki pistikud ja pesad omavahel segamini. Vahel tuleb mul siia selliseid kliente, kes väidavad, et rüperaal enne lahtivõtmist töötas aga peale kokkupanekut ei enam piuksugi ja 98% juhtudest on tegu olnud siiski veidi ekslikust inimtegevusest tingitud faktoritega. Lambist midagi niisama vussi ei lähe!

Comment

Working...
      X