Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jama Delphi 2005ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jama Delphi 2005ga

kas keegi oskaks aidata. olen paar aastat delphi 7ga töötand ning nüüd läksin üle 2005le. paigaldasin ka msdn library ning peale seda on delphi2005 help kadunud. veateateks ütleb, et microsoft document explorer not found. muidugi msdn paigaldas uue document exploreri ja delphi sellest aru ei saa. mida teha?

Vs: Jama Delphi 2005ga

Äkki aitab see
    http://code.tacooosterkamp.nl/2005/1..._says_the.html

Üldiselt oleks kasulik täpselt veateade siia kirjutada, nii nagu ta ette löödi.
    Siis saan edasi aidata.

Sul Visual Studio ka installitud?

Aga miks üldse hakkasid 2005-te kasutama? On tal mingid lisavõimalused sinu jaoks? Või tahad hakata .NET-i kasutama?

Võibolla OT aga ikkagi lisan järgneva.

Ma ise programmeerin juba 5 ja pool aastat Delphi 5-s ja ei näe ühtegi põhjust miks 2005 või uuem installida. 5-ga pole mingeid probleeme, töötab iga Winiga ja Help on teistest sõltumatu. Isegi Delphi 7 näib minu jaoks veidi n.ö "overload", ei meeldi lihtsalt ja kõik, aga nagu kiuste vahest peab mõne proge temas tegema,aga seda õnneks üliharva, sest Delphi 5 saab vähemalt minu jaoks praktiliselt kõikide ülesannetega hakkama. Mulle isiklikult ei paku mingit pinget .NET, sest sellega on mõttetu midagi teha! Mis kõige hullem ta on aeglane ja veel kordi hullem on see, et Sinu programmi saab väga lihtsalt tagasi lähtekoodi dekompileerida ja kõik Su koodisaladused saavad avalikuks. Jaosvara on ülimalt mõttetu sellega luua. Kui kasutad Win32-te siis on teine lugu. Mingit lähtekoodi tavalisest EXE's ei saa. Heal juhul ainult pseudokoodi.

Aga muidugi igal inimesel omad huvid ja eelistused ja ma ei hakka midagi keelama (ega saakski). Lihtsalt minu arvamus.
    viimati muutis kasutaja Elektrik; 20 m 2008, 00:19.

Comment

Delphi 2005 annab piisavalt lisavõimalusi. Loomulikult .NET see ju igal pool meeletult levimas ja mingi aja jooksul vahetab win'is COM välja. Samuti on .NET siiani ainus Delphi võimalus kasutada täielikult toimivaid unicode stringe ja multilanguage tuge. Mul pole siiani õnnestunud Delphi 7 unicodes tööle saada. Korraks veel veast. Täpset veakoodi ma ei mäleta, ja rohkem ta seda näidata ei taha. htmlHelp90 on küll taas paigaldatud, aga viga ei näita. Tänud lingi eest, kuid millegitõttu see ei tööta... Register on õigelt muudetud, aga ei tea, miks. Visual Studiot mul ei ole, pole eriline C kirjutaja, rohkem ikka Delphi või siis äärmisel juhul C#. Parima meelega Win32. Huvitav, kas Borland ei ole siis update pack'i välja andnud sellise vea raviks... mul Update pack1 installitud, aga ei midagi. Võibolla on veel mingi update olemas?

Comment

Aga proovi seda
        http://groups.google.com/group/borla...37666741d35eb7

Oskad Windowsi RegEdit'it ja registrit ennast kasutada?
        Kui ei, siis võin Sulle teha reg faili ja siis lihtsalt käivitad oma arvutis selle, vajutad Yes ja proovid.

Ma ei viitsi praegu seda D2005-te ja MSDNi kah installima hakata. Peab enne netis leitud info abil üritama asi korda saada. Kui ei saa, siis proovin omal masinal seda.

Comment

Krt. Ikka jama, ei tea, mis Delphil viga on... Otsisin ise samuti mööda foorumeid ja kõikjal sama registri muutmise värk. Registri muutmisega probleeme ei tohiks olla, aga kui viitsid, tee see .reg fail. Omaarust sai kõik õigelt tehtud, ennegi otse registrisse kirjutatud. Kõige huvitavam on see, et üks tuttav installis endale samuti Delphi 2005 ja MSDN Library ning temal töötab help korralikult... kas ehk mingi windowsi poolne kala äkki? Ei oska enam kuhugi pöörduda. Aga MSDN Libraryt ei tahaks ka maha võtta päris asjalik see Microsofti monstrum.

Comment

Selles suhtes on Sul õigus. MSDN'is on palju head inffi. Vahest kui endal midagi teha pole, loen seda. Seal igasugu artikleid jms ka. Päris huvitav.

Aga on Sul XP või Vista?

Comment

Hädaabina kõlbab ka veebileht, info on sama: http://msdn.microsoft.com/
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kõlbab jah kellel MSDN plaate pole.
                Aga jama on selles, et see weeb on aeglane. Isegi kiire ühendusega laeb lehte liiga kaua. Arvutis avab lehe hetkega.
                Samal ajal kui weebileht avaneb, on mul arvutis juba pool loetud.

Ma olen väga laisk ja tõesti ei viitsi oodata, kuni leht ennast lahti venitab.

Comment

XP ikka, Vista ei meeldi mulle üldse. XP juba pikka aega turul olnud ja vead välja ravitud. vista veel nii toores, et jube kohe ja varsti windows 7 välja tulemas. Ootan õudusega, millise monstrumiga Microsoft seekord siis hakkama saab... Muide, ega dotNET pole põrmugi aeglane, see rohkem müüt, seniks muidugi kui hakkad win32 APIt kasutama. Ühesõnaga kui kasutad Delphi VCL'i, siis on see aeglane, mina ise kirjutan enamasti puhast dotNETi, siis kiiruseprobleeme ei tähelda. Olen teinud isegi paar katset, suutsin kirjutada koodi, mis oli isegi kiirem kui sama asi win32 all. Loomulikult tuleb kood väga hästi projekteerida, vastasel juhul on kiirusekadu loomulik. Meelehärmi valmistab ainukesena GC. See on sihuke segane värk ja ta toimimine on küsitav. Olen igasugu manuaale ja muud stuffi lugenud, aga selle toimes ma siiani täit selgust ei saa. Ja loomulikult pointerite puudumine on ka pisut häiriv, aga noh, siiani olen hakkama saanud.

Comment

Working...
                  X