Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti müra vähendamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Arvuti müra vähendamine.

Korpusest algabki müra vähendamine!

Alusta sellest palju sul raha on, ja mis arvuti sul on, enne ei hakka sul keegi siin soovitusi jagama.

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
      12cm põhjasillale?

...suurem radikas ja suurem vent = vähem müra
      Lihtsalt täpsustuseks - ei pannud mitte ERALDI 12cm põhjasillale vaid kuna prose radikas ning põhjasilla oma on suht sarnase kõrgusega (see on moditud jah) siis üks 12cm käib üle mõlema radika, eelistatud muidugi prose. Mõningane eelis on et nn surnud punkt (koht kus asub ventika mootor) ei asu täpselt prose suhtes keskel (mis teadu järgi ongi kõige kuumem punkt) ning õhuvool on paremine tagatud.
      Just nii ongi - suurem radikas ja suurem vent=vähem müra.

Elektrik, võid ju panna toitele küljele (toitest) väljapoole 12cm vendi, kuna võibolla sissepoole pole kohta kuhu tollipaksune vent mahuks. Võtad toite korpuse selle tahu eraldi lahti, teed vendi järgi siseneva avause ning parem kui ilma aukudeta (needki teevad müra kui labad lähedalt vihisevad). Seejärel võtad väikse vendi välja ja katad jäänud ava millegi sobivaga ning proovid saavutada et õhuvool liiguks alt (või küljelt lamava korpuse korral) tagant välja.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Nu tänud OSX. Vähemalt mingi algus mulle.

Mis ta ikka on. 1,6GHz AMD Duron. Video 7600GS.
        Kunagine K-arvutisalongi komplekt "Väikseke", aga sisu uus, sest uus emaplaat, mälud, video, HDD. "Emme" on ABIT NF7-SL

Comment

http://www.silentmods.com/section2/item237/
          http://www.g-news.ch/articles/nhp200.../closeview.jpg

ka nii saab
          "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Nu silentmods on täiesti mõeldav.
            Arvan, et proovin järgi.

Kuna teen pidevalt koopiaid kõvakettast, siis pole karta, et kaotan midagi, kui kõvaketas peaks otsad andma.

Kuigi mul kõvaketas suht vaikne aga ikkagi. Vahest krõbistab..
            Oleks toas haudvaikus, siis oleks ma arvutimüra vähendamis projektiga rahul.
            Saab ka ööseks tööle jätta, hetkel ei raatsi, sest suht häirivalt kohiseb.

Comment

"Haudvaikseks" saab arvuti vaid siis kui ta ei asu samas toas...
              Vesijahutus näiteks vajab ikkagi ringluspumpa ning pumba pirin pole samuti sugugi meeldiv.
              Ketaste plögasse uputamisega kaob garantii ning võimalus ketastega midagi muud arukat ette võtta kui vaja, seega sobib "kettamatus" vaid vanadele ketastele, millega siis nn funprojekte teha... Madalsageduslik heli tuleb aga tahestahtmata ikkagi üle "haudvaikuse" nivoo (mõnikord on see isegi hea -saad aru kas arvuti teeb midagi).
              Kui arvuti(d) panna eraldi ruumi töökoha suhtes siis mõne aja jooksul võib isegi vaid 4x cd lugemine USB seadmes tunduda üsna saagimisena, klaverid kolisevad vastikult kirjutamisel, hiirenuppude plõks käib kõrvust läbi ja see kõrisev scrollimine - uuh... CRT monitor vahel piniseb ja tooli seljatoe vedru krigiseb vastikult...
              Siit järeldame et müraprobleeme jätkub isegi siis kui arvutit nagu ei eksisteerikski.
              Konfutsius

Comment

Nu ok, haudvaikust päris pole vaja.
                Aga jah kohinat võiks vähem olla.
                Teise ruumi viimise variant jääb mul ära.

Aga üldiselt OSX. Ma pole rääkinud muudest müradest, nagu klaveriklõbin jms.
                Peale minu keegi seda arvutit ei kasuta, niiet pole kartust et öösel hiir klõpsub või klaver klõbiseb. V.a juhul kui mõni tibi külas.

Kohin on põhiline asi, mida vähemaks sooviks saada. Tead, peale tööd tulla ja kuulata rsk seda, see pole meeldiv. Tahaks vaikust, aga "teekann" ei lase.

Prose jahutusega kardan mängida. Kui midagi juhtub on prose küps.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                  Aga üldiselt OSX. Ma pole rääkinud muudest müradest, nagu klaveriklõbin jms.
                  Peale minu keegi seda arvutit ei kasuta, niiet pole kartust et öösel hiir klõpsub või klaver klõbiseb. V.a juhul kui mõni tibi külas,

Prose jahutusega kardan mängida. Kui midagi juhtub on prose küps.
                  Panin tähele jah et sa ei rääkinud sellistest asjadest. Mina rääkisin. Ja seepärast et on isiklik kogemus - kaks aastat kasutasin haudvaikset lahendust ning mulle tõesti hakkas tunduma et minu loetud mürad on relatiivselt valjud - tundus see nii kuna taustsüsteem mis maskeeriks neid puudus.

AMD prosedega seonduvate nõksudega ma kursis pole, seega hea soovitaja ma ei pruugi olla selle rauaga seoses.
                  Konfutsius

Comment

kalla masin õli/viina vms täis ja vaikust küllalt
                    Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga
                    mida sa lohh vahid

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                      Mis ta ikka on. 1,6GHz AMD Duron. Video 7600GS.
                      Kunagine K-arvutisalongi komplekt "Väikseke", aga sisu uus, sest uus emaplaat, mälud, video, HDD. "Emme" on ABIT NF7-SL
                      7600GS jookseb passiivjahutusega suurepäraselt, võid sellist vidinat vaadata(proovitud, aitab): http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 (arvutikeskuses maksis ~300EEK)

NF7-S Seeria emaplaadi jahutuse võid kohe ära visata, ning sinna peale osta mingi tavalise suurema radika (K-Salunis oli miskine 75EEK radikas)

Kõvaketta jaoks kõlbab võtta (proovitud, aitab): http://www.zebra.ee/S2/Product.aspx?...&iItemID=45636 Pead silmas pidama, et kruvid tuleb sellel kõvasti kinni keerata, kuna need metallikolakad on kõverad. Lisaks jääb kõvaketta elektroonikaosa "taeva poole", et kui töötavas masinas kruve kipud kruttima, siis ole ettevaatlik.

Toide sinu konfi jaoks piisav: https://pood.rover.ee/product/386815/ Või kui mõtled millalgi ka arvuti upgrade peale, siis selle suurem vend: http://www.ox.ee/est/product/74113

Selle plaadiga (NF7-S/SL) on kehva lugu selles, et prose socket täiesti plaadi serva peal, ning seega sinna miskit kobedamat jahutust monteerida on võimatu.

Proseks võid ju otsida mõnda AMD mobile proset, mis jookseb tavapärase 65W soojaeralduse asemel 35W peal, siis kannatab suvalise natuke suurema radikaga jahutuse ventilaatori ka 7V peal käima ajada.

NB! Päris passiivseks ei tohi kasti ajada, korpuse tahaseina pane sellisel juhul vähemalt 80mm 2 ventilaatorit 5V peale õhku välja tõmbama.

7V peale saad panna jahutuse nii, et ventilaatori punase juhtme paned kõvaketta toite kollasesse, ning ventilaatori musta juhtme paned kõvaketta toite punasesse.

Comment

Lisaks veel: Jutud toiteplokkide lahjaks jäämisest on tugevasti liialdatud, endal liigutab seesama Fortron 400W sellist konfi:

AMD X2 2x2.3G (45W)
                        BFG 8800GT OC
                        4G RAM
                        DVDRW
                        HDD 320G
                        Mingi vägablingbling emaplaat

Comment

Tänud kasulike nõuannete eest.

Muide jah, ega mu kaart eriti suurt koormust ei kanna.
                          Mängin 99% ajast ainult GTA2-te. (videomälu tahab min. 32MB, kui mälu ei peta).

Muud üli üli harva. Polegi tegelt muud installitud ega kavatsegi.
                          viimati muutis kasutaja Elektrik; 10 m 2008, 17:09.

Comment

Krt. Võtsin kastil küljekaane maha ja avastasin, et emme prose all olev väike "süsteemivent" ei keerlegi enam. Liigutasin juhet/pistikut, aga ei midagi. Vist läbi põlenud.

Kas on põhjust karta, et see vendi all olev chip varsti otsad annab ilma jahutuseta?

Muutusi masina töös pole märganud hetkel. Ma ei teagi, mis ajast ta seisab juba.
                            Aga jah, kui juba ilma jahutuseta on siiani OK, siis peaks ka väikese radikaga see asi töötama. Peaks ära ostma.

Comment

NF7 põhjasild on suht tundlik. kui muidugi masinat ei kell ja tuba suht jahe, siis vb elab üle, aga sul soovitan kiiremas korras see jahutuse asi seal timmi teha, ma endal ühe NF7 lasin temperatuuri pärast ilmselt korstnasse
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Sellise mõttetusega nagu klokkamine ma ei tegele.
                                Aga tänud Reuter. Ajan talle uue jahutuse külge.

Comment

Working...
                                X