Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti müra vähendamine.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Arvuti müra vähendamine.

ei ole tingimatta mõttetus. kunagi sai kellatud ühte AMD isendit, et see saaks salvestatava video reaalajas AVI formaati pakkida. ise võite arvutada, kui pikalt aastal 2002 sai pakkimatta videot salvestada, kui minuti maht oli ca 100Mb. ka on mõnede mängude jooksmise huvides kunagi masinat kellatud. tegelikult ei pea kellamine kaugelt kiirendamist tähendama, masina võib ka tarbimise ja temperatuuri eesmärgil aeglasemaks kellata. tänapäeval selle automaatne võimalus ju suuremale osadel protsessoritest ja emaplaatidest juurde lisatud.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Krt toiteka vent on suht läbi. Täna panin masina tööle, hakkas hullumoodi lärmama.
      Kui pauk kirja panna, jäi natuke vaiksemaks.

Tahaks väga selle vendi välja visata.

Kuidas täpsemalt augud toiteka korpusele teha?
      Ümberringi augud, seal kus võimalik või võtta ka mõni kaan üldse maha?

Kordan, et toitekas on 350W CodeGen

Comment

Vaata see külg mis ülalt alla prose poole vaatab - sellele tee ümmargune ava D=117mm juhul kui 12cm venti tahad panna. Neli auku vendi kinnitamiseks 149mm vahega. Vendi paksus reeglina on 25mm seega kui seespool ruumi pole siis jätad vendi väljapoole toite korpust. Osta selline vent millel on silikoonist kinnitusvahendid kaasas - saad ilma kruvideta paigaldada. Näiteks Zalman ZM-F3 on komplektis nendega ning lisaks ka eeltakistiga mille abil saad pöördeid vähendada kuni 900 RPM`ini (ilma selleta oleksid pöörded 1800 RPM).
        Muud augud pane toitel kinni, välja arvatud tagant väljuva õhu ava - sellest hakkab uus vent õhku arvutist välja suruma.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Tänud vastamast.

Kui suur takk Zalmanil kaasas on ja mitme W ?

Kui oskad öelda. Äkki on mingi valem taki arvutamiseks (pöörete vähendamiseks).

Comment

60oomi ja 5W tundub takk olema. Mootor 0,35A@12V.
            Konfutsius

Comment

mina kasutan ühte Zalmani valmispaneeli, millel on 7805 kivid või miskit sarnast pisikestele radikatele monteeritud ja siis maaklemmi otsale läheb pote, mille servad on toite klemmidel. hea asi, et pinge vendil ei ole kunagi alla 5V puuduseks 2...2,5V pingelang ka maksimumasendis. selle vältimiseks kerisin pisikese trafo, millega sain ca 4V lisapinget, mille 12V ahelale liitsin. niimoodi sai isegi kuni 14V kellamise tarvis ja alumine piir oli endiselt 5V.

Comment

reuter, kas soovitad ka mulle seda teha?

Kellamise jätame välja, nagu ma juba mainisin. Lihtsalt mõtlen, kas see asi ka head teeb, kui ma ta lisan.

Comment

ei julge väga soovitada, kuna uuena on asja hind suht kallis ja mõnes kohas, nt CPU stock jahutusele võib 10V ebapiisav olla, kuigi jahutustel tavaliselt mingi varu ikka on. pealegi enamus kasutajatel pole miskit teha 4 reguleeritava kanaliga ja siis veel lisaks 2 lülitatava(12/off/5V) vendi kanaliga. paneeli puuduseks on veel sinised dioodid, igal kanalil, mis öösel toa suht valgeks(siniseks õigemini) teevad
                  pigem soovitaks panna nt 10k pote ja 7805 kivi koos kondedega tuunitavatele ventidele ette. siis saad endale kiiruse alati sobivaks reguleerida. kui kasutuses ei esine pikaajalisi suuri koormamisi, siis pole ka pidevalt neid nuppe vaja kruttida. lühiajalised koormuspiigid jäävad siis jahutuse soojusinertsi kanda

Comment

Lisaks siia oma kogemuse arvutitega. Mul on olnud 3 isiklikku arvutit, neist kaks esimest lauaarvutid ja nüüd kasutan läpparit. Kui nüüd tagantjärgi mõelda, siis on ikka öö ja päev küll. Juba ainuüksi vähene müra on tohutu eelis. Kuna mul lauaarvutitega oli igatsugu muid jamasid, siis see müra tundus tol hetkel kõige tähtsusetum. küll oli emaplaat vigane, siis videokaart praak. Siis sai ostetud kõvakettaid, mälusi juurde ja toitekas vahetatud jne. Kuid igasuguse näppimisega on olemas tõenäosus, et midagi saab viga. Ükskord hakkas too teine arvuti jukerdama, sai proovitud kõike vahetada peale prose. Siis sai kõrini ja ostsin hp läppari. Sellega on kindel, et migid k-salongi või ordi ehitajad midagi näppinud pole. Ja kui midagi lähebki läbi, siis ei saa nad garantiis seletada, et minu süü on. Kui nüüd müra juurde tagasi tulla, siis lauaarvutitel on tavaliselt vähemalt 2 ventikat, kõvaketas + suur korpus, mis toimib kõlakastina. Kõige nõmedaman on minu arust need pisikesed vendid, nii videokaartidel, kui emaplaadil, mis esimestena kuluvad ja siis meeletult lärmi hakkavad tegema. Kui kõvaketta saaks kuidagi võibolla korpusest isoleerida, siis emaplaat peab ikka tugevasti korpuse küljes olema, ning selle külge ühendatud ventikad annavad vibratsiooni ikkagi korpusesse. Prose puhul võibolla aitaks massiivsem radikas ja aeglasem vent. Igatahes, edu! Vaikus on vaeva väärt

Comment

Esmalt postitatud virx5 poolt
                      Lisaks siia oma kogemuse arvutitega. Mul on olnud 3 isiklikku arvutit, neist kaks esimest lauaarvutid ja nüüd kasutan läpparit. Kui nüüd tagantjärgi mõelda, siis on ikka öö ja päev küll. Juba ainuüksi vähene müra on tohutu eelis. Kuna mul lauaarvutitega oli igatsugu muid jamasid, siis see müra tundus tol hetkel kõige tähtsusetum. küll oli emaplaat vigane, siis videokaart praak. Siis sai ostetud kõvakettaid, mälusi juurde ja toitekas vahetatud jne. Kuid igasuguse näppimisega on olemas tõenäosus, et midagi saab viga. Ükskord hakkas too teine arvuti jukerdama, sai proovitud kõike vahetada peale prose. Siis sai kõrini ja ostsin hp läppari. Sellega on kindel, et migid k-salongi või ordi ehitajad midagi näppinud pole. Ja kui midagi lähebki läbi, siis ei saa nad garantiis seletada, et minu süü on. Kui nüüd müra juurde tagasi tulla, siis lauaarvutitel on tavaliselt vähemalt 2 ventikat, kõvaketas + suur korpus, mis toimib kõlakastina. Kõige nõmedaman on minu arust need pisikesed vendid, nii videokaartidel, kui emaplaadil, mis esimestena kuluvad ja siis meeletult lärmi hakkavad tegema. Kui kõvaketta saaks kuidagi võibolla korpusest isoleerida, siis emaplaat peab ikka tugevasti korpuse küljes olema, ning selle külge ühendatud ventikad annavad vibratsiooni ikkagi korpusesse. Prose puhul võibolla aitaks massiivsem radikas ja aeglasem vent. Igatahes, edu! Vaikus on vaeva väärt
                      minu HP kogemused ei ole mitte vaiksed...
                      eelnevalt kirjutati, kuis emaplaat vendivabaks teha, kuis toide vendivabaks teha või vähemalt väga aeglase vendiga töötavaks. mittemänguri videod võivad olla passiivjahutusega ja prosel 120mm vent teeb alla 1000 pöörde minutis. hea kõvaketas riputatuna on korpusest isoleeritud ja teeb pigem vähem häält, kui odava läppari oma
                      lauaarvutil vahetad parema jõudluse jaoks mõne detaili ja ongi parem, läppar tuleb uus osta. lauamasinal nt aasta vana graafika surma järel ostad uue graafika, läppari puhul jälle uue arvuti. lauaarvuti ei lagune füüsiliselt ära, see ei unune kuskile ja seda ei taha iga kaak pidevalt oma valdusesse saada.
                      endal on mõlemad olemas ja enam kasutuses on läppar. paraku lauamasina(jõudluselt lahjem) suure ekraani, laia ja mugava klaveri, portide rohkuse, testimisvõimaluste, kirjutamiskiiruste jms vastu ei saa.
                      minu läppariks on X60s. jõuab kõike, mida vajan, aga ikka leian end vahel lauamasina tagant...

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                        Krt toiteka vent on suht läbi. Täna panin masina tööle, hakkas hullumoodi lärmama.
                        Kui pauk kirja panna, jäi natuke vaiksemaks.

Tahaks väga selle vendi välja visata.

Kuidas täpsemalt augud toiteka korpusele teha?
                        Ümberringi augud, seal kus võimalik või võtta ka mõni kaan üldse maha?

Kordan, et toitekas on 350W CodeGen
                        Põhjasilla vent, tiri lihtsalt toide ära talt tagant ja jäta nii nagu on.

Toitevendi võid lihtsalt ära vahetada, oomipoes olid miskised 80x80 vendid 35EEK.

Comment

Arvan et põhjasilla radikas võib vabalt olla ebapiisav passiivseks jahutuseks, lisaks ventikas ise on soojuslikus mõttes päris hea soojusisolaator kui ta vastu radikat on kinnitatud. Kindlam oleks efektiivsem radikas panna kui tahta see passiivseks jätta.
                          Toite ventika uue vastu vahetamine on tõesti lihtsaim ja odavaim viis...mürade vähendamisele ta oluliselt kaasa ei aita, paari kolme kuuga on selle plärin samasugune nagu hetkel. Isegi kui kestab kuus kuud pole see argument et vältida suuremale mõõdule minekut.
                          Konfutsius

Comment

Mitte ainult toide tagant ära vaid lisaks tirisin mina vendi ka maha põhjasilla radikalt(vent plärises), nii et jahutus on originaal radika pealt ja mul on arvuti klokatud ning ei ole siiani probleeme olnud. Emme on 7NIF2, prose AMD Athlon XP 1,66@2083 Mhz. Arvuti korpus on ühest küljest avatud ja tuba on 23 C. Sellisena on ta mul vähemalt üle poole aasta olnud. Mul ventilaatorid ei olegi kõige suuremad mühisejad vaid mingi vastik kõrge vilin kostab üle kõige ilmselt kõvakettast kuna olen kõik ventikad seisma jätnud ja vilin ei kao.
                            Parimat kõigile.

Comment

Nu põhjasillale panen radika selga. Kui ta juba ilma vendita hakkama saab, siis saab ka radikaga ja ongi üks müraallikas vähem.

Toitevent toitevendiks, aga kui see panna tööle madalamate pööretega, siis ta ju peaks kestma küll. See mis praegu ju sees, pidas 5 aastat vastu (nüüd kipub lärmama veidi, kui pauk kirja panna, jääb vait). Ostsin arvuti ju 2004 ja toitekas on siiani ikka üks ja seesama.

5 aastat on küll piisav ju.

Comment

Käivad ringi ka 10 aastat - iseasi mis heli nad selle ajal teevad...
                                8cm ja madalate pööretega ei ole eriti tootlik, võrreldes näiteks 12cm vendiga. Arvestame et asi peab olema ju vaikne ning samas siiski effektiivne jahutuselt - vastasel juhul võime käituda nagu siin just keegi soovitas - plug off vendile ja korras...
                                Pakun korrektse lahenduse - osta parem Codegen 400W toide mis tehasest 12cm vendiga ja on tõesti vaikne (endal serveris selline), hinda 345.- ja näiteks Pärnu Ordis hetkel olemas (laoseisus vähemalt).
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X