kakkusin lahti Linksys WRT54GS, et teha sellele PoE tugi. minu üllatuseks tulid pistikute alt välja ka andmesideks mitte kasutuses olevad otsad. mõõtsin igaks juhuks need siis üle ja selgus, et sinine paar on omavahel juba pesa all kokku ühendatud ja sama on ka pruuni paariga. mulle sobib hästi. siis aga avastasin, et nende paaride omavaheline takistus on 150oomi ja tuleb välja, et see 150oomi on suvaliste paaride vahel. mis aga minu jaoks kõige imelikum, nimelt datapaari siseselt on takistus soonte vahel alla oomi. kuna pesadele järgnevad trafod, siis ootasin sealt lainetakistusele vastavat takistust ehk siis 120oomi. 75 oomi on igast soonepaarist mingisse ühisjuhti, mis siis üle konde on seadme üldmaaga koos.
asja tuumani ka. milleks seda 75oomi sinna üldjuhtmesse vaja on? kas ma võin selle asendada mingi suurema takistusega, et see ka kuni 48V(vähemalt 24V) kannataks. kuna reeglina PoE jaoks on kasutusel andmesideks mittekasutatavad paarid, siis ainult neid ma modida tahaksingi.
asja tuumani ka. milleks seda 75oomi sinna üldjuhtmesse vaja on? kas ma võin selle asendada mingi suurema takistusega, et see ka kuni 48V(vähemalt 24V) kannataks. kuna reeglina PoE jaoks on kasutusel andmesideks mittekasutatavad paarid, siis ainult neid ma modida tahaksingi.
Comment