Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kodukootud PoE

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kodukootud PoE

kakkusin lahti Linksys WRT54GS, et teha sellele PoE tugi. minu üllatuseks tulid pistikute alt välja ka andmesideks mitte kasutuses olevad otsad. mõõtsin igaks juhuks need siis üle ja selgus, et sinine paar on omavahel juba pesa all kokku ühendatud ja sama on ka pruuni paariga. mulle sobib hästi. siis aga avastasin, et nende paaride omavaheline takistus on 150oomi ja tuleb välja, et see 150oomi on suvaliste paaride vahel. mis aga minu jaoks kõige imelikum, nimelt datapaari siseselt on takistus soonte vahel alla oomi. kuna pesadele järgnevad trafod, siis ootasin sealt lainetakistusele vastavat takistust ehk siis 120oomi. 75 oomi on igast soonepaarist mingisse ühisjuhti, mis siis üle konde on seadme üldmaaga koos.
    asja tuumani ka. milleks seda 75oomi sinna üldjuhtmesse vaja on? kas ma võin selle asendada mingi suurema takistusega, et see ka kuni 48V(vähemalt 24V) kannataks. kuna reeglina PoE jaoks on kasutusel andmesideks mittekasutatavad paarid, siis ainult neid ma modida tahaksingi.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Vs: kodukootud PoE

Kui mingi kindla pordi neljast kasutad POE sisendiks siis võid loobuda nendest sinise ja pruuni soonegrupi takistitest, nende mõte on ilmselt pikemate liinide korral sissekiirgunud häirete hävitamisel. Samas, GS toitestabikas pole mõeldud 48V toitele, kasutades sellist pinget pead midagi veel vahele aretama. Kui mälu ei peta siis kuni 18V kannatas muutmata kujul. Kaitsediood vale polaarsuse vastu pane samuti igaks juhuks.
    Kohe pakist võetuna omab sisseehitatud POE lahendust kuni 48V Mikrotik RB522 ja mõned vanemad Mikrotiki CPE seadmed, näiteks RB112. Muud Mikrotiki asjad on hakanud kasutama miskipärast kuni 28V toidet.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

mingi muundi tuleb nagunii sisse panna, sest mul kaabel mingi 50m ja sinna kaob pinget omajagu, seega originaaltoide nagunii enam ei kõlba. paari meetri puhul jälle poleks sellel PoE-l mõtet, kuna võib ju toite niisama eraldi ka vedada

netist uurides selgus, et need trafod vist peavadki nii pisikese takistusega olema, sest paljudes rakendustes on nende trafode keskväljavõtetest just need toiteotsad saadud. mina ei saa kahjuks sama teed minna, sest tundub antud isendi sisendtrafodes on mõlema datapaari keskväljavõtted juba trafos sees kokku ühendatud.

48V suutlikkuse idee seisneb rohkem selles, et see peaks vist olema enamlevinud PoE standard. mul on 24V trafokobakas juhtumisi olemas, mis u 600mA välja köhib. selle alaldamisel mahuks see ilusti siis ka lubatu sisse ära. kõrgema pinge puhul on pealegi kaablis voolud väiksemad ja seetõttu võimalikud vahemaad pikemad. laia sisendvahemikuga kivi puhul pole samas ka probleemiks, kui talle nt 24V alalist anda.

plaanis pole panna mitte kaitsediood, vaid sild, et asi oleks nõus igasugust saasta sööma

Comment

Proovi enne selle 50 jm kaabliga originaalplokk ära, minul on küll nad käima läinud pikemagi jupiga. Alles 140m korral avastasin et töötamine oli ebastabiilne - pinge lõppjaamas oli alla 9V. Originaalplokk kipub andma ca 14V ning kui kaabli otsa jõuab vähemalt 9,5V siis töötab. Samas, ega muidugi kõrgem pinge häda tee. Mul on toitesse mõnel pool lisatud ka Ultracelli geeliakud 12V, neid on lihtne laadida originaalplokist.
        Konfutsius

Comment

Ei tea enda buffalo elas ka mõnda aega PoE otsas, tõesi miski 4m ainult. Aga arvan et uuri mis muundi klots asjal on ja ei taha uskuda et see reaalseltüle poole ampri sööb toite osas, kui muundi võimaldab võid ka 48 lasta aga enamus muundid kuni 36V. Pealegi mida kõrgem pinge seda väiksem on vool sest arvan et seal impuls muundi, prose toite võiks 3,3 olla, ja kui umbes 500mA siis 24V puhul on 68mA. Edasi arvuta soone takistused jne saad teada palju on pinge purgi juures. Arvuta ka vool purgi juues juures 3,3V ja vaata kas see jääb üle prose tarbe voolu. Prose tarbe voolu võid ka arvutada andes asjale nominaal pinge ja mõõdad voolu, siis mõõdad muunid väljund pinge ja arvutad sealt voolu, kasuteguri võid arvestamatta jätta aga või ka worst case 75% võtta. Kui aga seal peaks olema lineaarne regulaator vahetaks ma kiirelt purgi tootjat sest kui toite osa juba saast siis ülejäänu ka.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Linksysil ei ole impulsmuundi ruuteris, Broadcomi prose ise tarvitab küll vähe kuid et kaablipordid ( e. LAN interfeiss) töötaksid vajame ikkagi miinimum 10V ruuteri plaadil. Buffalo ja Linksys on erinevalt lahendanud need asjad. Eeldan et seal peaks kasutusel olema unifitseeritud trafo HN72564V viiele pordile, selle tööks peaks pärast stabiliseerimist jääma pinge 9V.
            Konfutsius

Comment

oot oot milleks see 10V lani jaoks, koaksiaal ve? ma pole näinud vähemalt ühtegi kivi mis üle 5V sööks, mul endal kodus ka swich kive 4 pordiseid, 3,3V ja 2,5, rohkem nad ei taha ei mingit 10V. Muidu ei oleks pooltel portable seadmetel võimalik lan ilma DC/DC converterita. Traffo ka 10 V ei vaja. Nii et järeldan et see lynksys on roppkallis saast mis kokku laotud odavatest ja antiiksetest juppidest.
              Oot traffo tööks 9 volti, alalispinge traffos vajalik, WTF, sa peaks välja magama, siis lugema misasi see traffo on ja mõtlema natuke.
              Võta 88E6063 manual
              Loe läbi ja näita kuhu sa oma 10V pistad. trafode oststele läheb 2,5V.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Minu väide põhineb kogemusel, mitte manuaalide lugemisel. Keegi ei hakka ise uut ruuterit ehitama, seepärast piisab kogemusest et alla 10V ei ole seadme veatu töö tagatud. Minupärast töötagu need kivid kasvõi 0,5V peal, kui kogu seade hakkab tõrkuma alla 10V siis vajab ta vähemalt 10V toidet ja kogu lugu. Pole meie asi arvata kas Linksys on antiikne või mitte, omasuguste seas on konkreetne WRT54GS siiski väga arvestatav tegija. See et pakud lugeda Linksysist rääkides Marvelli switchi manuaali viitab et keegi meist tõesti võiks välja magada, teed ehk õhtul proovi.
                Konkreetselt - selle 10V pistan seadme korpusel olevasse pesasse kirjaga "Power", kas otse pistiku klemmidele või seadmes seest juhtmetega samasse ei muuda asja.
                Konfutsius

Comment

Nii, võtsin siis sellise isendi lauale ette ja mõõtsin ära millised pinged miski asi küsib. Originaaltoide andis 15,54V (koormuseks ruuter muidugi), prose kasutab 5V, flash 1,83V, süsteemimälu 3,33V ja LAN Interface samuti 3.33V.

Asjaolu et need pinged on poole väiksemad 10V tasemest ei pane mind küll ehitama uut toiteskeemi mis suudaks vähema pingega asjad töös hoida. Milleks?
                  Konfutsius

Comment

mitte vähema pingega vaid suurema kasuterurega. Lihtsalt point on selles et kui tootja paneb odava regulaatori skeemi siis on kogu ülejäänud seade ka odav, ehk teisisõnu odav saast mida müüakse ropu raha eest, need linksys purgid maksavad paari kilo kanti kui viimati neid vaatasin, buffalo maksab alla 1k. Isegi kui oleks mõlevad sama rauaga siis hind on teine, ja see näitab tootja mõtteviisi, 1 ühtab kasumite teenida ja seejures pakkuda kliendile selle raha eest head toodet teisel suva kliendist peasi et nimi müüb ja saaks taskud pappi täis ajada. Selle 2k eest võiks seal siis rauda ka sees olla mitte mingid lineaarsed regulaatorid. Kuigi vb on tootjal lisa funktsioon disainitudgi toa kütmine. Ja see on 1 seadme kohta väikse võimsuse erinevu aga 1 milli seadme kohta vb paar megawatti, Sellega saaks terve linna ära toita. Veel hullem kui asi peaks tagavara toitel olema, on vaks vahet kas peab 1 tunni või 20 tundi.
                    Ma ei taha väita et igal pool peaks impuls muundi olema lineaar muundud käivad kohtadesse kus pinge erinevued väiksed, kasvõi 5V to 3,3v või 1,8V
                    Aga et keegi teeb 14V 5V, 1A puhul pannakse 9W tasku. Samuti on tavaliselt neil jahtus nii piiri peal et kui pinget natuke tõsta põleb asi maha.

Comment

see tundub olevat tal toitekivi ja selle väljund on 3,3(3,278)V
                      teine kivi, mis ilmselt on esimesele omakorda järgi ühendatud on http://www.diodes.com/datasheets/AP1635.pdf ja sealne väljund on 1,8(1,796)V, mis tundub kah suht loogiline. nende parameetrite järgi võiks talle originaalsisendisse anda pinget vahemikus 5...18V, kuna enne kivi kaob kuhugi pea pool volti ära. plaat tundub suures osas olevat kahe poolne, aga toiteradu jälitades peaks ilmselt mingi kiht ka plaadi sees olema, sest kuskile need toite väljundid igatahes välja ei jõua. siin neid toiteahelaid vaadates tundub imelik, et miks asjale on üldse 1000mA trafokuubik pandud. toiteahel ise lubaks enimalt 2A(2,5A piiraja) 3,3V juures, seega 500mA toide peaks suht asja ära katma.
                      see selleks. kui nüüd soetada endale spets PoE kivi või mis iganes kõrget sisendpinget taluv kivi, mis väljundisse 3,3V juures 2A tagab, kas seda ma võiks ühendada eelmise kivi väljundiga kokku. plaadi servas on nimelt olemas mingid pistikute/pesade augud ja nendes on olemas ka toite väljaviigud, seega ei peaks kivide enda juurde asja panema ja asi saaks tiba korrektsem. originaalkivi ei tahaks maha võtta, kuna soovin asja siiski ka tavainimestele arusaadavas seadistuses tööle jätta

Comment

Murphy, ma ei mäleta enam aega mil Linksys wrt sari oleks kakstuhat krooni maksnud.
                        Buffalo - 645,-
                        http://www.ordi.ee/EPood/Product.asp...emID=4820-1238

WRT54GS - 825,-
                        http://www.ordi.ee/EPood/Product.asp...emID=4820-1054

Nii et käi sellel sajandil ka mõnikord poes, kasvõi vaatamas mis hinnad ja asjad. Et sul tekib küsimus WRT kõrgemast hinnast siis seletuseks - WRT54GS omab 8MB mälu, Buffalo aga vaid 2MB, mõnele tuntud Veljo Haamer nimetab sellist 2MB seadet kanaajudega seebiks.

Reuter, kui tõesti soovid ruuterit sihipäraselt kasutada siis ära hakka vaevama end lisajunnide toppimisega sinna ruuterisse, las need äärepealsed kontaktid jäävad nagu nad on - sinna ehitavad oskajad mehed serial ja USB pordid. Kui tarvis 50m kaugusele/kõrgusele paigutada siis proovi esmalt kuidas asi originaalis töötab...kaabli ju pead nii-ehk-naa vähemalt välja mõõtma siis hea proovida.

Kogu ruuter tarbib ca 460mA voolu, toiteplokk on tõesti veidi üledimensioneeritud kuid uskuge - Elva saab ka sellel talvel köetud ning võimaliku elektri kokkuhoiu hävitab kordades kiiremini mõni pensionär kes õhtul teleka uinudes lahti unustab.
                        Konfutsius

Comment

kaablit mõõtma ei hakka, kuna seade on mul juba kasutuses. istub teine 5l põhjata kalja pudelis, 5dB antennid tagurpidi purgi allosast välja rippumas. võrgu kaabel on enne purki laiali harutatud ja siis sinna otsa õhkmontaazis 7812 kivi koos pisukese radikaga monteeritud. hetkel on kasutuses sinine paar, aga kuna vool on suur, siis vähemalt korra on selle kaabli keskel olev jätkujunn suitsema läinud. lõikasin siis sealt jätkust otsad maha ja keerasin lihtsalt juhtmed kokku. ilmselt vist toimib siiani, aga plaan on asi korralikuks teha. need ääreaugud mind eriti ei loksuta ja kui tahakski sinna mingi muu liidese kunagi panna, siis kannatab ju muu kola uuesti maha joota.
                          originaaltoiteploki kasutamisega kukub kaablis pinge ja kivi sisendvool kasvab, järelikult kasvab ka vool kaablis... see pigem kasvatab minu probleeme, kui kahandab. pigem võiks seadme sisendisse ca 18V stabika paigaldada ja siis rahumeeli teisest otsast 13V trafo toiteks panna, millel lihtsalt sild ja silukonde otsas.
                          hetkel püsib ikkagi küsimus, kas selle AP1513 väljundile võin teisest allikast 3,3V lasta või mitte. andmelehel selle kohta ma vastavat märget ei leidnud

Comment

Me kasutame nii mastides kui klientidel sooni järgnevalt: sinised + ja pruunid - , selliselt et kokku neli soont on kasutuses. Ehk on probleemi lahendus kasutada kõiki nelja vaba soont.
                            Konfutsius

Comment

Pea meeles küsida kui eesti maile tuled siis võind anda reg väljundiga impuls muundi selle jaoks 36V max sisend. Muundi kivile võid 3,3 anda üldjuhul, sisend peab aga siis lahti olema kuna sisemine diood paneb sinna ka 3,3-dioodi pingelang.

Comment

Working...
                              X