Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Excel teeb lollusi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Excel teeb lollusi

niisiis, oman hetkel 2007 aasta Officet. mure selles, et tänases labori eksperimendis salvestasin andmed .csv formaati. nüüd exceliga seda lahti tehes ei saanud ta kõigepealt aru, et oli tegu delimited asjaga. sellest sain jagu import käsuga. nüüd on tal teine lollus.

kui enamus tulba andmeist on antud kolme komakohaga, siis ta miskipärast arvab, et need, kus on kaks komakohta, on kuupäevad, stiilis et 7.68 = juuli. 1968. valemireale suudab ka selle ilusti tuletada, et 7.68 = 1.juuli.1968

kui ma nüüd lähen manuaalselt format celli ja ütlen talle, et see peaks number olema, annab ta selle peale 25020.

küsimus on, et miks nii ja kuidas ma saaks asjast jagu?

E: Leidsin ise. kui kedagi ka veel lollitab, siis Vistal peab minema Control Paneli ja sealt regionaalsettingud ära muutma. samas, nüüd on mul UK settingud, ei tea, mis mu eestikeelsetest asjadest nüüd vastukarva on?
    viimati muutis kasutaja pots007; 11 m 2008, 20:21.

Vs: Excel teeb lollusi

Excel ei tee lollusi, numbrid on samad nii eesti kui ka inglise keeles.
    Lahtrite andmetüübid jäid *.csv väljundfailile määramata.
    Määra lahtrite kogum, paremklikk ja vali 'Vorminda lahtreid' edasi 'Arv' ning määra mis vaja.
    viimati muutis kasutaja saformo; 13 m 2008, 12:40.

Comment

kusjuures, numbrid ei ole samad, selles asi ongi. nemad pruugivad koma (,) asemel punkti.

ja faili andis logija programm, mida mia pole kirjutanud, ja mida ma ka ei saa muuta, et ta annaks kohe õiged asjad.

ja sinu proovitud meetodit proovisin, ei aidanud. ta lubas vormindada ainult kas kuupäev, general, või kuupäev. ja general andis ka lõpuks kuupäeva kätte.

lõppkokkuvõttes oli kogu kala siiski selles, et regioon oli vale. UK regioonis sai kohe kõigest aru. kas MS mehed siis arvavad, et eestlased ei pruugigi .csv asju? :=)

Comment

Nüüd tuleb meelde aastate tagune tekstikild, kus lahati eesti väikse numbriklaviatuuri koodi erinevust, täpsemalt koma ja punkti küsimust.
        Aga numbrid on siiski kõik samad, nullist üheksani on kooditabel kõigil 48-st kuni 57-ni sama.

Alt+48 = 0
        Alt+49 = 1
        ...
        Alt+57 = 9

Alt+44 = koma
        Alt+46 = punkt

Proovi vajalik koma/punkt saada suurelt klaviatuurilt, siis pole riiki vaja vahetada.

Comment

Working...
        X