Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ühikast ei pääse dataneti/torusse/pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ühikast ei pääse dataneti/torusse/pumpa

jama seisneb selles et elan Tartus Raatuse ühikas ja neti jagab meile haaberst Infra...net on peris tasemel kohati ja jookseb päris hea kiirusega....aga dataneti, toru ja pumpa sisse saamisega on raskusi. Sisselogimisel ütleb et 2 ühesugust IP-d ei saa olla korraga sees. Maja või siis poole maja kohta saab sisse ainult 1 kasutaja, ülejäänud plokeeritakse ära. Kui mul hästi veab siis kord kuus mul õnnestub dataneti sisse saada...see tähendab et ma üksi ühika peal olen sees, ülejäänud on järjekorras.
    Proovisin vahetada IP aadressi ja muid trikke IP-ga, aga ei aita kirjasin commanderi ipconfig /renew aga tulemust pole, IP jääb samaks.

Kas keegi oskab õpetada kuda käib asi nii, et login ennast kooli/töö serverisse ja sealt kasutajana login ennast dataneti...sealt tõmban faili kooli/töö serverisse ja sealt endale ühikasse...kõik toimub commanderis, aga pole kogemusi selles vallas eriti, aga tean et see on teostatav...kuda???

Või siis kas saaks kudagi otse ühikast ennast dataneti sisse logida????

???
    ???

See mida need serverid kontrollivad pole võrgu IP adress, sellest tuleneb see, et kui sul keegi seal istub hommikust õhtuni sees, siis ei saa sina kunagi sisse, sest ühelt IP adressilt on tõesti lubatud aind üks ühendus

Comment

Proovi seda:
      http://klaabu.pri.ee/ftp/

Comment

http://klaabu.pri.ee/ftp/
        ei aita...sest vahet pole millega sisse trügin, kas http kaudu või ftp progega...ikka sama pull ju..ikka ma pean samasse kohta sisse logima

Comment

Sisse peaks saama ka proxit kasutades, kuid kuna need serverid VIST fxp transferit ei toeta siis tõmmata sa ei saa...
          On ka 1 lollikindel variant millega sa iga kell sisse saaksid ja ka tõmmata kuid selleks peab olema sul mingi teine masin kuskil x kohas (näit kodus) kus jookseb proge nimega gateway.
          Point oleks siis selles, et connectid sinne x masinasse ja see suunab sind ftp servusse edasi, kuid erinevalt proxy serverist hakkab kogu ühendus läbi selle x masina jooksma. Kui sellel masinal on lahja ühendus taga siis on lood muidugi jamad.

Comment

Nu sinu konfig on selline, et sa ise oled sisevõrgus (nat, maskeraad jm sellised nimed). Teie võrgul on ees vastav ruuter, mis jagab netti (teeb maskeraadi). Sellel on ühel pool nett ühe IP-aadressiga ja teisel pool sisevõrk piisavalt paljude IP-aadressitega. Lihtsustatult töötab asi nii, et kui keegi tahab ühenduda mingi serveriga, siis ta ühendub enne selle ruutriga läbi sisevõrgu. Ruuter suunab tema paketi OMA NIMEL internetti. Siis server vastab ruuterile ja ruuter suunab selle paketi jälle sulle tagasi (enne jättis meelde, et sina küsisid ja siis suunatakse vastus sulle). Seega välismaailma poolt vaadates on netis ainult üks arvuti (ruuter), mille nimel suhtlevad kõik masinad.
            Just selle põhjusega näeb ka dataneti server kogu teie võrku ühe aadressina. Muidugi on seal pandud piirang, et iga arvuti saab ühe või 2 ühendust ainult... muidu keegi suurema ühendusega võik selle umbe tõmmata.
            Lahendus? Ega eriti ei olegi sinul midagi teha. Ega serverite omanikud kindlasti ei keera teilt seda piirangut maha ja samuti ei hakata teile mingit teist tüüpi võrki paigaldama... Ainuke võimalus on ruutida oma paketid läbi veel mingi muu kolmanda serveri kuskil mujal ja siis esineda ftp-le selle nimel. Mingi ADSL eriti ei sobi, sest selle upstriim on ainult 64k ja see piirab su downloadi kiiruse väga maha.
            PS. kui liiga palju üritatakse ühelt ip-aadressilt sisse saada, siis võivad ftp adminnid selle ip jaoks üldse ühenduse maha keerata.

Comment

tnx digital:
              Eks ma püüan asja natuke siblida ja vaatan mis asjast välja tuleb...kui mingi ideega hakkama saan, eks ma siis anna teada kuda sellest jagu sain

P.S. eile sain ise ka teada, et ruuter vahel ja miks sisse ei saa...aga lisainf pole liiast

Comment

Working...
              X