Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

soovitage häid cd toorikuid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: soovitage häid cd toorikuid

Oletame et inimene käivitab arvuti korra ööpäevas ja ei lase kettaid sleepi - saame 365 käivitust aastas. Kaks korda kuus kasutamine annab meile 24 käivitust aastas, minul on kuu poolteist intervalliks seega ei tule sedagi arvu täis. Liigsest käivitamisest tulenevat ohtu seega ei näe oma lahenduses.
    Viimati pakutud viide 2,5T kettale on ju tegelikult 5x500Gb ketast, sisemiseks lahenduseks tuleb teda "piisavalt integreerida" ning kui 500Gb on ca 1k siis ülejäänud hind kulub kontrolleri ja korpuse peale?
    viimati muutis kasutaja OSX; 29 November 2008, 13:05.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
      ei vihka: ma mõtlesin üksikut ketast, mitte kettamassiivi. sarnane
      on mul juba olemas, kui pisut eelnevatesse postidesse süvened.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
        ... Kaks korda kuus kasutamine annab meile 24 käivitust aastas...
        Selline lahendus sisaldab ca 15-päevast võimalikku andmekadu.

Comment

Täitsa võimalik et teen midagi väga valesti sest mul pole päris mitme aasta jooksul andmekadu kogeda õnnestunud, niikaua kui olen sellist tagavaralahendust kasutanud on kõik ok olnud - sorry my bad.
          Võibolla veidi õpetust saaks kuidas seda andmekadu ca 15 päeva tekitada?
          Konfutsius

Comment

teed pilte kooraliku aparaadiga, iga päev laed pildid kaardilt arvutisse ja siis sealt 2x kuus välisele kettale. nüüd juhtub arvuti sisene ketas kõngema varundamise päeva hommikul ja on 15 päeva pilte kadunud. proffessionaalse fotograafi jaoks oleks paras jama. ääramiselt ebatõenäeoline, aga paraku sedasi kipuvad asjad juhtuma

arvutis sees miskit säilitamist pole mõtet oodata, sest seda käivitatakse vb vahel ka mitmeid kordi päevas. välise kettana kasutan mina võrguketast, mis on 24/7 töös. hetkel pole UPSi, seega juhtub paar korda aastas elektrikatkestus sellele taaskäivitust tegema.
            RAID toega võrgukettal on muidugi ka kontrolleri suremise oht, mis siiski on suht pisikese tõenäosusega, kui asi veel UPSi otsas ripub. ketta suremise korral tõmbad vigase ketta välja ja pistad terve ketta sisse ja poole päeva möödudes on taastatud veaeelne olukord. veel turvalisem on kasutada RAID 5+ massiivi, kus tegelikus töös on n-1 ketast ja see 1 on automaatne varu. mingi ketta lõppemisel võetakse see varuketas kasutusele ja taastatakse andmeturve. antakse veateade, aga kõik toimib vigadetta edasi. vigase ketta vahetamisel jääb siis see uus ketaks varuks.
            suur pluss lisandub kasutusmugavuse näol, sest andmed on kätte saadavad mitmest masinast korraga ja see massiiv on kiirem, kui üksik ketas
            kõige kindlam on RAID 1, kus lihtsalt kasutatava ühe ketta taga peitub 2 füüsilist ketast, kus kõik andmed automaatselt dubleeritakse, selline lahendus võib ka arvuti siseselt kasutuses olla
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

RAIDid on üldiselt toredad, kuid neil on üks nõrk koht - kontroller ja kasutajad. Kui kontroller lolliks läheb, siis võib juhtuda et kõigil ketastel on andmete asemel vaid läbu. Kasutajad jällegi kipuvad oma andmeid "koristamise" käigus üle parda viskama. Nädal-paar hiljem minnakse it-mehe kurtma, et eelmise aasta majandusaasta aruanne on iseenesest ära kadunud Selle vastu ei aita mingi mirror..
              Tagavarakoopiat peaks minuarust ikka tegema. See kas selle meediaks on DVD, lindiseade või peakontori varundusserver, sõltub juba andmete omaniku rahakotist ja viitsimisest lahendust välja töötada

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                teed pilte kooraliku aparaadiga, iga päev laed pildid kaardilt arvutisse ja siis sealt 2x kuus välisele kettale. nüüd juhtub arvuti sisene ketas kõngema varundamise päeva hommikul ja on 15 päeva pilte kadunud. proffessionaalse fotograafi jaoks oleks paras jama. ääramiselt ebatõenäeoline, aga paraku sedasi kipuvad asjad juhtuma
                Nõus, kuid nagu isegi märgid - äärmiselt ebatõenäoline. Minu mure on rohkem seotud just kontrolleriga sest neid ei tea miskitmoodi testida - samas kui ketastest käib üle tootja utiliit perioodiliselt (st siis kui meelde tuleb ), lisaks on venelased teinud tubli utiliidi Victoria mis enamiku vigadest leiab ja ka optilisest meediast saan kahtluse korral kohe reaalse seisundi tuvastada.
                Konfutsius

Comment

reuter, minu droboga võin katkise ketta kasvõi filmi vaadates välja vahetada,
                  ilma et pilt kaadritki vahele jätaks (katsetasin ka ise huvi pärast) (-;

kui kontroller läheb, saab samatüüpi seadmega andmed ikka kätte.

tõsised fotograafid aga kipuvad peale kettale kirjutamise ka vähemalt ühte
                  DVD-koopiat või backupi backupketast kasutama -- tänapäeval.

Comment

Soovitaksin osta (omega freestyle) black dj toorikud,sest nad on läbi paistmatud ja poemüüja oli ka heaks kiitnud seda plaati.Algul ma ei uskunud aga muusika jaoks kõlbas küll kui proovisin cd kirjutada ning ta näeb vinüüli kujuga välja plaadi pealt

Comment

Esmalt postitatud -logitech- poolt
                      Soovitaksin osta (omega freestyle) black dj toorikud,sest nad on läbi paistmatud ja poemüüja oli ka heaks kiitnud seda plaati.Algul ma ei uskunud aga muusika jaoks kõlbas küll kui proovisin cd kirjutada ning ta näeb vinüüli kujuga välja plaadi pealt
                      ehk siis musta värvi toorik ? kirjutada saab küll, aga küsimus on, kaua säilib. musta värvi tooriku kohta on liikvel ka jutt, et kiir neeldub mustas kattekihis paremini ja seega tagasipeegeldunud kiir on nõrgem, nii et võiks oletada, et igasugu vead avalduvad just kiiremini.
                      endal ühtegi ei ole, nii et pärist täpselt ei oska öelda.

Comment

Et mitte poemüüjaid asjatult piinlikesse olukordadesse panna siis link adekvaatsele infole: http://club.cdfreaks.com/f77/
                        Konfutsius

Comment

Hmm, kuhu see hea leht kaduski... Oli hea ülevaade toorikute kohta.

Kokkuvõttes, ei mingi tooriku ID ega plaadi visuaalse vaatluse teel ei ole võimalik kindlaks teha tegelikku tootjat ja kasutatud materjale.
                          Ehk siis plaadi kvaliteet pole kunagi teada. Minu jaoks tundub see igati loogiline.

Backup...

No eks igaüks teab kui väärtuslik on tema vara (või pere, lähedased, jne...) ja kuidas ta seda kaitseb. Kuid ma soovitaks sellele mõelda enne kui tuleb mõni suurem pauk. Hoiatusi ei pruugigi tulla. Räägin meelega laiemalt, kuna olen juba piisavalt hoiatusi saanud ja neist omad järeldused teinud.

Ka andmeid olen ma juba natuke kaotanud. Enam ei ole soovi. Kohe üldse mitte ei ole.
                          Nüüd on mul masinas kaks Seagate 250GB SATA ketast. Mitte küll päris RAID'is, vaid tehakse igal öösel mirrorit (SyncToy 2'ga, peaks välja vahetama). Lisaks sellele on veel üks 250GB USB ATA karbis offsite backup'i jaoks. Seda võiks küll veidi tihedamini uuendada ja see neetud kontroller ei lase mind S.M.A.R.T.'ile ligi.
                          Samadele ketastele teen ka väiksematest asjadest Cobian Backup 9'ga regulaarseid backup'e. Üldiselt kisub kitsaks. Mul on ju veel kunagi tehtud backup CD'de ISO'd ka kettal. Nendega siis vedas.
                          Ammused flopid võiks ka uuesti tagasi masinasse kopeerida. Seal on ka üht-teist säilitamist vajavat.

Korraliku online backup'i puudumisel kasutan hetkel selleks otstarbeks olemasolevaid tasuta teenuseid, nagu Gmail, Mozy, Hot.ee, Elion'i pakutav mail ja WWW, GMX. On ülimalt ebatõenäoline, et ma sellest käputäiest väga tähtsast infost kunagi ilma jääksin.

Ja seda korralikku online backup'i plaanin ma endale varsti ise pakkuma hakata. Seda kõige muu kõrval.

Nii et järgigem elementaarset ohutustehnikat See pole alati ka nii kulukas kui algul arvata võib.

Comment

Kas pärast 2008. aastat ka keegi tahab kommenteerida CDR toorikute kvaliteeti? Kahtlustan, et Verbatim on alla käinud. Kasutan lauaarvutis kahte kirjutajat, PLEXTOR ja SAMSUNG. Viimasel ajal ei taha statsionaarsed CD-mängijad vastvalminud toodangut tundagi, rääkimata defektidest. Samal ajal mängivad tõrgeta 1998. aastal kirjutatud no-name plaadid probleemideta. Kirjutan kiirusega 16 või 8, alla selle kirjutajad ei võimalda. Või sobib tänapäeva seadmetele hoopis suurem kiirus?

Comment

Ma arvan et CDR toorikute torn praktiliselt seisab mul selle teema algusaegadest saadik, Verba AZO'd Võibolla kümmekond olen selle ajaga tarvitanud, põhiliselt siiski läheb DVD mängu.

Kui seadmetest räägid - räägi koos mudeliga. Plextor pole enam ammu muud kui pakendaja, seepärast pole ka ilma mudelit teadmata võimalik prognoosida probleemi põhjuseid.
                              Konfutsius

Comment

Mina kasutan muusika salvestamiseks 650 Mb (74 min) MFSL Ultradisc 24 Karat Gold ja Mitsui Golden Dye toorikuid. Kirjutaja on Plextor Premium ja kiiruseks 4.
                                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Working...
                                X