Olen täitsa hädas masinaga, milles viga on, et kui kasutan 128 SDRAM mälupulka siis arvuti töötab ilusti.. kui aga panna mälu juurde siis jookse pidevalt kokku. Kusjuures kui panna täiesti eraldi 512Megane mälupulk siis jookseb ka kokku. Masin töötab ainult 128Megase pulgaga. Emaplaadiks Chaintech 7AJA2E. Emaplaat lubab kusjuures kolme 512Megast mälupulka.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kui kasutada yle 128Mega....
Collapse
X
-
Biossi parameetrid(või jumprid)? Kui biossist on mälu liiga suurele kiirusele või liiga madala cl-ga keeratud, siis ei tule mälu sellega toime ja muidugi läheb infot kaduma - süsteemil on mäluaugud ja varsti unustab enda töötamise ära
cl kusjuures näitab, mitme mälu kloki taktiga mälu jõuab info kätte saada.
-
Kust kohast seal seda biosist muuta saab, seda kust proset saab clociga seda ma tean aga pole proovind ja nii palju kui leidnud olen ja proovind olen on eraldi igal mälu pulgale võimalik panna norm/turbo/low... aga sest pole kasu olnud.msn: pois11@hotmail.com
Comment
-
... kui kasutan 128 SDRAM mälupulka siis arvuti töötab ilusti.. kui aga panna mälu juurde siis jookse pidevalt kokku. Kusjuures kui panna täiesti eraldi 512Megane mälupulk siis jookseb ka kokku ...
Kui XP'd, siis Arvutimaailm 2/2002 räägib lähemalt XP ja Win2000 installimisest.
Muuhulgas BIOS'i kohta on lisatud:
RAM'i hulk määrata suuremaks (arvuti kasutab seda ainult siis, kui tekib vajadus, ent ei saa kasutada enamat kui määratud).
Vaata BIOS'ist, kas on võimalus RAM'i määrata.
Samas artiklis mainitakse ka, et XP on mälu suhtes tundlik, kehva mäluga ei tööta.
Comment
Comment