Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kui kasutada yle 128Mega....

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kui kasutada yle 128Mega....

Olen täitsa hädas masinaga, milles viga on, et kui kasutan 128 SDRAM mälupulka siis arvuti töötab ilusti.. kui aga panna mälu juurde siis jookse pidevalt kokku. Kusjuures kui panna täiesti eraldi 512Megane mälupulk siis jookseb ka kokku. Masin töötab ainult 128Megase pulgaga. Emaplaadiks Chaintech 7AJA2E. Emaplaat lubab kusjuures kolme 512Megast mälupulka.
    msn: pois11@hotmail.com

Biossi parameetrid(või jumprid)? Kui biossist on mälu liiga suurele kiirusele või liiga madala cl-ga keeratud, siis ei tule mälu sellega toime ja muidugi läheb infot kaduma - süsteemil on mäluaugud ja varsti unustab enda töötamise ära
    cl kusjuures näitab, mitme mälu kloki taktiga mälu jõuab info kätte saada.

Comment

Kust kohast seal seda biosist muuta saab, seda kust proset saab clociga seda ma tean aga pole proovind ja nii palju kui leidnud olen ja proovind olen on eraldi igal mälu pulgale võimalik panna norm/turbo/low... aga sest pole kasu olnud.
      msn: pois11@hotmail.com

Comment

Mul oli ka enam-vähem sarnase emaplaadiga sam probleem. Asi oli lihtsalt selles, et need 128MB ja 512MB olid natuke erineva ehitusega (PS et nad on erineva suurusega).
        Mina sain masina täiesti stabiilseks peale BIOSe uuendamist (peale seda polnud CL üldse editable).

Comment

... kui kasutan 128 SDRAM mälupulka siis arvuti töötab ilusti.. kui aga panna mälu juurde siis jookse pidevalt kokku. Kusjuures kui panna täiesti eraldi 512Megane mälupulk siis jookseb ka kokku ...
          Oled jätnud märkimata mis OS'i kasutad.
          Kui XP'd, siis Arvutimaailm 2/2002 räägib lähemalt XP ja Win2000 installimisest.
          Muuhulgas BIOS'i kohta on lisatud:
          RAM'i hulk määrata suuremaks (arvuti kasutab seda ainult siis, kui tekib vajadus, ent ei saa kasutada enamat kui määratud).

Vaata BIOS'ist, kas on võimalus RAM'i määrata.

Samas artiklis mainitakse ka, et XP on mälu suhtes tundlik, kehva mäluga ei tööta.

Comment

Working...
          X