Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LCD taustavalgustus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: LCD taustavalgustus

Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
    Väga suure tõenäosusega on katki lamp või lambi juhe. Pigem seda esimest. Raviks on uus CCFL, mille saad mõne teise ekraani seest. Selleks, et mõtetut lammutamist vältida, katseta kõigepealt teise lambiga, see välistab selle, et inverter läbi on ja alles siis asu lampi vahetama.
    Seda ma kartsin ise ka. Lambi vahetamine on natuke keerulisem ja tüütum kui inverteri vahetamine.
    Kahjuks pole mul ühtegi testlampi võtta, muidu oleks juba jõudnud proovida.
    Kellelgi pakkuda pole mõnda?

Üks küsimus veel - kas taustavalgused on vastavalt tollidele mingid standardid? Et kõik 15,4'' valgused lähevad kõikidele 15,4'' ekraanidele?

Comment

Vihjeks, et oomipoes olemas ~100 eek/tk nii 15 kui ka 17 tollisele monitorile, kui ühte testlampi vaja.

Comment

Sülearvuitite puhul on tõenäosus suur, et ekraani lambid on ühesugused ja omavahel vahetatavad, aga samas 100% ma selles kindel siiski ei ole. Kunagi vahetasin LCD monitoril taustavalgust ning seal pidin ühteist modima, et lambid korralikult sisse istuks. Kus kandis sa asud muidu? võibolla leian kodust vedelevaid lampe ja saan sulle katsetamiseks tuua.
        It works better if you plug it in

Comment

Esmalt postitatud ccayser poolt Vaata postitust
          Sülearvuitite puhul on tõenäosus suur, et ekraani lambid on ühesugused ja omavahel vahetatavad, aga samas 100% ma selles kindel siiski ei ole. Kunagi vahetasin LCD monitoril taustavalgust ning seal pidin ühteist modima, et lambid korralikult sisse istuks. Kus kandis sa asud muidu? võibolla leian kodust vedelevaid lampe ja saan sulle katsetamiseks tuua.
          Sain katsetamiseks juba ühe lambi, aitäh pakkumast siiski. LCD valgus ise ongi läbi, testlamp töötab nagu kellavärk. Tellisin juba ebayst uue lambi ära (338mm vist).

Sul on õigus, lambid on enamvähem standardid, peab jälgima pikkust ja läbimõõtu. Otsad peab nii või naa ise jootma.
          Eks näis, mis saama hakkab.

Comment

Tere.

Endal just sama mure, läpaka ekraan hakkas vilkuma ja nüüd tume, kusjuures iga kord kui arvuti käima panna, siis umbes minut aega on pilt ees, seejärel aga pimedaks läheb, mõõtsin otse lambi pinget, kui ekraan hele, siis ka pinge (kaarleek) peal, kui ekraan pime, siis pinget pole.

Kuna samade läpakatega (ThinPad R51) on seda enne mitu korda juhtnud, siis on üks analoogne isend (millele omalajal IBM pani dieagnoosiks, et lamp läbi) vedelemas, proovisin igaks juhuks selle inverterit (FRU 27K9951), ei midagi. Huvi pärast vahetasin inverterid omavahel ära ja nüüd siis minu läpaka inverter pani IBM -i arvates vigase lambiga ekraani põlema, kuulda aga on inverteri vilinat ja ekraan ikkagi vilgub iseenesest ja ka kaant liigutades.

Küsimus - kuidas nüüd aru saada mis on korras ja mis mitte? Kui valgustused põlevad, siis on need kirkad, mitte punased, see nagu viitaks, et lambid on korras. Aga miks ühel on ekraan valge vaid vähe aega ja samas alati peale restarti ja teisel kogu aeg aga vilgub ja inverter vilistab. Kui lamp on läbi, kas siis peaks ikkagi inverter kõrgepinget peale andma?

Comment

ma arvan et sul oli lambi toite pees.kui pilt must ja voolu pole siis toide läbi,

Comment

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
                ma arvan et sul oli lambi toite pees.kui pilt must ja voolu pole siis toide läbi,
                Uurisin, selgus, et ühel inverteril oli kaitse läbi (ei tulnud enne selle pealegi, et seal kaitse olaa võiks), seega inverter hakkas tööle aga vana läpakas ikkagi vilistab ja nurgast osooni eritab, kaevasin ja selgus, et lambi otsast on juhe lahti ja millegipärast seda kinni joota ei õnnestu, tina ei hakka peale, lühike jupp ka, nii 0,5 mm vaid väljas.

Teine ekraan aga ikka mõlema inverteriga vaid max minut hele ja siis pime. Ei mingit vilinat, mudimine ka ei aita. Uus lamp?

Edit: sain happega juhtme külge ja hakkas tööle.
                viimati muutis kasutaja ksuuk; 15 m 2010, 01:48.

Comment

Working...
                X