Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

USB pordi voolutarbimise jälgimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: USB pordi voolutarbimise jälgimine

Esmalt postitatud digital poolt
    Sai otsitud 7-port USB hub'e, millel vähemalt 3,5A toiteplokk... Lihtsalt ei ole, enamasti 2A.
    [...]
    ...ja kui keegi on näinud päris usb'i hub'isid, mis annavad 500mA pordi kohta ...
    Ühe USB2 hosti lubatud voolutarve on kuni 100mA.
    See 500mA voolunumber tuleb tegelikult sellest, et high-power USB2 port lubab maksimaalselt 5 hosti enda taga, igaüks 100mA.
    (Low-power port lubab siis ühe hosti ehk 100mA)

Seega ei pea välise toitega 7-port USB HUB garanteerima 7x500mA ehk 3.5A summaarset voolu.

PS. Mingid uuematel portidel tehtud battery charger laiendused lubavad max. 1.5A USB1 reziimis ja 900mA USB2 reziimis, aga see on juba teine jutt.

Esmalt postitatud reuter poolt
    läppariks on X60s ja igast august saab ilmselt ampri kanti kätte, sest sellisesse võimsusklassi märgitud välised kettad töötavad 1 otsaga probleemidetta.
    X seeria pordid on tehtud nii, et nad suuremat voolu välja annaks. Väljavõte nende välise USB CD-kirjutaja kirjeldusest:

"The drive can be powered by an available USB 2.0 port with the included power adapter or by direct connection to the USB 2.0 port on supported systems such as the ThinkPad X40/X41, X Series Tablet, and X60 Series systems (power adapter not required)."

Rõhk sõnal "supported"

PPS. MacBook Air-i väline superdrive pidi kirjutamisel 1.5A voolu tahtma ja see on ilmselt ka üks põhjuseid, miks asi mittestandardse kontrolleriga tehtud on, et teiste masinate taga kasutada ei saaks.
    GSM: 5039624

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
      ...Ma ei tea kas mul vedanud aga usb töötab ka CAT kablaga ja 10m,
      meenutagem lainetakistusi ja et usb standard ütleb et 1m max...
      USB 1.1 kaabel võib olla kuni 3m, USB 2.0 kuni 5m

PS. ahelas on lubatud kuni 5 järjestikust hubi, mis teeb teoreetiliseks lubatud maksimumkauguseks 30 meetrit.

Comment

Esitan ühe küsimuse siia, mis on natuke teisel teemal kui eelnevad.

Ostsin 24-IN-1 USB kaardilugeja ja sellega on omapärased probleemid. Peaks vist veel mainima, et antud mudelil on otse seadme küljest tuleva juhtme pikkus olematu, kaasas oli ~40cm pikendusjuhe, mis vajadusel sinna otsa käib.

Probleem on selles, et SD kaarti loeb seade nii pikendusjuhtmega kui ilma, aga CF kaarti loeb ainult siis, kui otse arvutiga ühendan. Kui CF kaart on pikendusega, siis tuleb kiri "The request could not be performed because of an I/O device error.", kui püüda eemaldatava ketta kausta minna. Pärast pikemalt ühendatud olemist on "Autoplay" dialoog korraks ette tulnud, kiirelt kadunud ja seejärel ei saa ikkagi mälukaardi andmetele ligi. Nii lühike pikendusjuhe ei tohiks probleemiks osutuda? Kui otse ühendada, siis töötavad nii CF kui SD, nagu eelpool mainitud, aga mõlemat korraga sisse panna ei saa, sest siis ei saa kummagi andmetele ligi. Proovitud on arvuti kõikide USB portidega, mingisugust vahet ei ole. Arvutiks on Lenovo T60.

Kas USB port ei suuda seadet korralikult toitega varustada või peaks kaardilugeja tagasi poodi viima?

Comment

Esmalt postitatud madisx poolt
          Ostsin 24-IN-1 USB kaardilugeja ja sellega on omapärased probleemid. Peaks vist veel mainima, et antud mudelil on otse seadme küljest tuleva juhtme pikkus olematu, kaasas oli ~40cm pikendusjuhe, mis vajadusel sinna otsa käib.

Probleem on selles, et SD kaarti loeb seade nii pikendusjuhtmega kui ilma, aga CF kaarti loeb ainult siis, kui otse arvutiga ühendan. Kui CF kaart on pikendusega, siis tuleb kiri "The request could not be performed because of an I/O device error.", kui püüda eemaldatava ketta kausta minna. Pärast pikemalt ühendatud olemist on "Autoplay" dialoog korraks ette tulnud, kiirelt kadunud ja seejärel ei saa ikkagi mälukaardi andmetele ligi. Nii lühike pikendusjuhe ei tohiks probleemiks osutuda?
          Ma imestan inimeste silmaklappide üle - pikendusjuhtmeta töötab, -juhtmega ei tööta... ja selle peale teed järelduse, et "juhe ei tohiks probleemiks osutuda".
          Juhe võib probleemiks osutuda küll. Mul on olnud näiteks USB juhtmeid, millega näiteks ei lähe 2.5" USB kõvakettad käima. On siis selle põhjuseks liigne soonte takistus või räiged vead kohe initsialiseerimisel, ei tea.

Esmalt postitatud madisx poolt
          Kui otse ühendada, siis töötavad nii CF kui SD, nagu eelpool mainitud, aga mõlemat korraga sisse panna ei saa, sest siis ei saa kummagi andmetele ligi. Proovitud on arvuti kõikide USB portidega, mingisugust vahet ei ole. Arvutiks on Lenovo T60.
          Mina viiks sellise vidina poodi tagasi. Kuna tegu ju lapakaga, siis pole probleemi ka masin poodi kaasa võtta. Prooviks seda lugejat teise masina taga, mingit muud lugejat oma masina taga.

Comment

Esmalt postitatud vtl poolt
            PPS. MacBook Air-i väline superdrive pidi kirjutamisel 1.5A voolu tahtma ja see on ilmselt ka üks põhjuseid, miks asi mittestandardse kontrolleriga tehtud on, et teiste masinate taga kasutada ei saaks.
            Eile oli mul ühe autoelektrikuga eMug-i foorumis vaidlus MB Air-i SuperDrive voolutarbe teemadel ja õhtu lõpuks mõõtsin oma SD voolutarbe ära. Kui plaat sisestati ja spinup tehti, viskas voolutarbe 1.2A peale, seekimisel läksid piigid kuni 1.5A välja.

viimati muutis kasutaja vtl; 17 m 2009, 13:44.

Comment

Lihtne ja loogiline ju, miniatuursesse seadmesse konded ei mahu

Comment

USBist toitmine on küsitav jah, mõne arvutiga toimib, mõnega mitte.
                tegin kunagi "puu" USB HUBidest , kus kuni 60 USB seadet taga, iga seade omas ka iseseisvaks tööks akut ning üritasin siis USBist neid akusid ka laadida. kokku läks 11 7pordlist HUBi. Lõppes see asi ikkagi väliste toiteplokkidega, ettenägelikult oli seadmesse ka adapteripesa lisatud. Nõmedaks tegi värgi see et mõne arvutiga asi töötas, aga seal kuhu üles läks, resettis mõnikord ( harva küll aga ikkagi) seadme ühendamine arvuti, kuigi seade ei läinud ju otse arvuti USB porti, kõik olid üle HUBi. Kui laadimisefunktsiooni välja lõikasin enam resetti ei esine.
                USB HUBide toitekad olid just 3,5A.

Comment

Working...
                X