Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MS-i pervertsus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MS-i pervertsus

Väike lugu sellest kui perverssne ja tebiilne võib 1 ajuhiiglases microsoft olla.
    On selline asi nagu system restore, kõik on kena, ütleb ilusti et ei kustuta su dokumente ja vajalikke asju ära. Mul oli vaja ksutada seda, aga ms on arvamusel et kõik failid mis on vahepeal loodud tuleb seest tühjaks kustutada, seega läks kaduma suur huk eagle projekte, C koodimist jne. Hea meelega lööks kirve sellele tegelasele pähe kes selle asja kirjutaks. Kõige magusam osa on aga et kui undo teed ega siis failide sisu tagasi ei ilmu. Ikka VÄGA VÄGA tigedaks teeb selline asi.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Vs: MS-i pervertsus

No aga ta vähemalt näitab vahel ka muid värve peale sinise ja musta ekraanil - järelikult töötab...

Võibolla mõtled Leopardi ja TimeMachine peale kui need failid leiba lauale toovad?
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

pigem pingviin ja autoarchive, mac on pointless kui ma oma compilereid ja vajalikke asju seal jooksutada ei saa (enamus win jaoks).
      Point selles et seal oli kuu tööd, osad asjad olid tasulised, osad oma hobi asjad, aga seda tööd oli seal PALJU ja põhi probleem on et mul mõnele valmis asjale dock kirjutada aga PCB faile pole enam.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Faile on võimalik taastada. Ja üldiselt system restore ei kustuta faile.

Netis inffi küll kuidas asja päästa annab

http://en.kioskea.net/forum/affich-3...system-restore

Samuti olemas igasugu data recovery tarkvara, mis imesid teeb.

EDIT: Ütlesid, et "tuleb seest tühjaks kustutada". Mida see tähendab?
        Failid on olemas, aga 0 suurusega?

Ma siiski prooviks mõnda data-recoveryt, kaotada pole ju midagi enam vist.

Comment

Backup teisele kettale on võimatu luksus ?

Comment

Rahu murphy, kadunud ei ole kuhugi midagi ja kõike annab taastada praktiliselt 100% ulatuses, vajalikku programmi on lihtsalt vaja. See väide, et appi ma kustutasin kogemata faili ära või vormindasin kõvaketta ning kirjutasin windooza üle vms. ja nüüd on kõik jäädavalt kadunud on tava arvutikasutajate seas liikuv müüt, mitte tegelikkus. Mõnede väidete kohaselt pidi maagiline piir olema seal 30 või veidi enam kõvaketta vormindamis korra juures, millest edasi enam praktiliselt midagi tervikuna taastada ei andvat. Pole sellist olukorda pidanud lahendama aga selliseid juhtumeid on olnud küllalt, kui klient tahab päästa "kadunud" andmeid format C läbi teinud kõvakettalt ja sellisteks olukordadeks on ravimid olemas. Enamik neid programme on WindoWsi baasil Live CD`ena, üks parimaid on venehäkkerite INFR@CD PE. Murphy, ma pean sul seal ikka külas ära käima ja ära unusta inverterit seniks üle vaadata...

Comment

Kasutan projektide puhul Mercurial-i; see on versioonikontrolli süsteem, aga kuna mul põhirepositoorium on linna teises otsas olevas serveris, siis toimib ka backup-ina.

Senimaani pole midagi kaduma läinud.

Päris puhta platsi pealt kuni töö alustamiseni kulub umbes neli tundi.
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Oleksid võinud oma tähtsamad failid dvd-le lasta(kui mahub kogu su vajalik mant sinna ikka) ennem,kui midagi sellist ja veel esmakordselt teed.Ma isiklikult olen alati väärtusega pildid,isikliku dokustaadi jms näiteks läpakasse toppinud,ennem kui katsetama asun.Enne kubuntu peale laskmist kopeerisin igaks juhuks ümber(kuigi poleks tegelkult vaja olnud,sest mingit jama kokku ei keeranud),aga igaks juhuks.
                otsija

Comment

Elektrik õigus, fail on olemas aga suurus 0 ja sisu pole kui avada. Seal NTFS faili süsteem millel MS krüpting peal see võis ka küss olla. Peab FAT 32 tegema. Sain osad asjad kätte mälupulgalt. No niigipalju oli asjast kasu vähemalt et GCC hakkas tööle.
                  Keegi teab kas eestis on viisaka hinnaga 2,5" SATA RAID võrgu ketta kaarpe müügil?

Comment

Soovitaks ketta kas välja võtta ja slave-iks panna mõnele teisele arvutile või sama arvutiga mõnele teisele kettale op-süsteem peale lasta ja samamoodi kõne all olev ketas slave-iks sättida.

Selle ketta pealt ei soovita kindlasti mitte enam bootida ja veel vähem mingeid süsteemimuudatusi teha lootuses et saab asja uuesti korda. Seda siis põhjusel, et mitte enam midagi üle kirjutada, kui vajalikud andmed (või osa neist) veel on alles.

Kui ketas on slave-ina töötavas süsteemis, siis võib proovida igasuguste vastavate data recovery programmidega vajalikke andmeid välja õngitsema hakata (read-only). Ketta peale ei kirjuta midagi, kõik päästetud failid kirjutada mingile teisele kettale.

Seda, kas sa oma failid tagasi saad, ei oska öelda, see oleneb sellest, kui kaua see system restore su ketta kallal ragistas, mida kuhu kirjutas jne (ei oska öelda, sest pole isiklikult kunagi system restore kasutanud ja ei kavatse kasutada ka - ma loodan, heh). Kuna mainisid, et failid on olemas, aga seest tühjad, siis see teeb pisut murelikuks. Siiski, kui system restore ei "ragistanud" su ketta kallal kaua, siis on lootust, et su failide sisu on veel alles.

Üldiselt system restore jms kõiki sarnaseid süsteemimuudatusi tehes soojalt soovitan jälgida, et tähtsad andmed on eraldi kettal või üldse lahti ühendatult (välise kettaga mugav teha). Et alati kui on midagi süsteemikettaga valesti, siis andmed on alati eraldi võtta.

RAID-i kohta nii palju, et see ei päästa sind tarkvara kaudu möödapanekust. See tähendab, et raid sisuliselt kaitseb ainult kõvaketta füüsilise häire puhul. Antud juhul ma kardan, et raid ei oleks päästnud, vaid sul oleks lihtsalt 2 kõvaketta täit faile, mis oleks nulle täis.

Olenevalt sellest, kui tähtsad need failid sulle on, tasub eelpoolmainitud varianti proovida. Sisuliselt tuleks seda ketast hoida "nagu sitta pilpa peal", et mingit rohkemat kahju mitte teha.

Tuli pikk jutt, aga loodan, et sellest on abi. Kui panin milleski mööda või olin ebatäpne, siis palun teistel täpsustada/parandada. Jõudu.

Comment

Eino ma loobusin, raid seepärast et mul korra lennanud kõik asjad sygate ketta surmaga. ütleme nii et enamus asju sain tagasi seekord mälupulgalt, kadunud on miski 4-5 päeva töö ja õnneks see osa on mittetähtsad. Oleks pigem vaja FTP backup softi, laeks oma serverisse, seal tehakse iga nädal backupe ja saaks taastada ka. Aga kuna nett aeglane oleks hea kui asi vaataks kas faili on muudetud või mitte.

Comment

Nojah... veab ja veab... ja siis enam ei vea.

FTP sync'i jaoks võid võtta WinSCP.
                        Menüüst Commands -> Keep Remote Directory up to Date (Ctrl - U) peaks sulle täpselt sobima.
                        Transfer mode võib kohe always binary panna, igaks juhuks.

Ideaalne oleks muidugi Rsync over SSH (näiteks nii). Teksti jaoks on muidugi ülihea version control.

Offsite online backup on muidu hea mõte Aga ärge siis sync'imist backup'ina võtke.

Tegelikult vist juba kirjutasin midagi sellel teemal.
                        Windows'ikasutaja vaatevinklist, kuna see on mul nina alla olevas kastis, aga võib ju kirjutada ka *nix'st. Täpsemalt FreeBSD'st, kus ma eelistan päris tööd teha.

Kui äkki kedagi huvitab...

Comment

Esmalt postitatud murphy poolt
                          Väike lugu sellest kui perverssne ja tebiilne võib 1 ajuhiiglases microsoft olla. On selline asi nagu system restore, kõik on kena, ütleb ilusti et ei kustuta su dokumente ja vajalikke asju ära. Mul oli vaja ksutada seda, aga ms on arvamusel et kõik failid mis on vahepeal loodud tuleb seest tühjaks kustutada, seega läks kaduma suur huk eagle projekte, C koodimist jne. Hea meelega lööks kirve sellele tegelasele pähe kes selle asja kirjutaks. Kõige magusam osa on aga et kui undo teed ega siis failide sisu tagasi ei ilmu. Ikka VÄGA VÄGA tigedaks teeb selline asi.
                          System restoret iseenesest ei puutu kasutajafaile, aga nii rätsepatel kui arstidel on selline ütlus, et "töö on tellija materjalist". Kui materjal on kehv või vigane, siis pole ka tulemusest midagi head oodata.
                          Kui näiteks (fail)süsteemis oli mingi viga, siis võib suvaline failide liigutamine olukorra hullemaks teha.

Point selles et seal oli kuu tööd, osad asjad olid tasulised, osad oma hobi asjad, aga seda tööd oli seal PALJU ja põhi probleem on et mul mõnele valmis asjale dock kirjutada aga PCB faile pole enam.
                          Vabandust küünilise suhtumise eest, aga inimene, kellel on masinas PALJU tööd, aga pole backuppi, on ise oma saatust väärt.

pigem pingviin ja autoarchive...
                          Kes keelab/keelas windowse all midagi autoarchive sarnast jooksutada.

...mac on pointless kui ma oma compilereid ja vajalikke asju seal jooksutada ei saa (enamus win jaoks).
                          Ise oled pointless
                          Kui ka natiivselt maci peal jooksvat kompilaatorit ei leia, siis pole mingi probleem win asju virtuaalmasina all jooksutada. Performance on väga hea ja keskkond stabiilne. Erinevalt MS system restorest võib virtuaalmasinast teha reaalseid ja 100% taastatavaid snapshotte, mis on erineva softi ja konfi katsetamiseks väga mugav.

Edit: PS. Debiilne kirjutatakse "D"-ga.
                          viimati muutis kasutaja vtl; 13 m 2009, 13:32.
                          GSM: 5039624

Comment

sry, aga pingviini ei saa kasutada , selles virtuaal masinas vaja portidele ka ligi saada. Backupi teen, 2x aastas. see võtab 1-2 päeva aega, blue ray seadmete jaoks pole raha. Esimene post sai jh vähe vänge aga muutma ka ei hakka.
                            Minujaoks pole MAC töö masin, see on netis surfamiseks ja muusika/video karp.
                            Näiteks sisse ehitatud vebcam ei aita kudagi progeda.
                            Pole küll 100% kindel aga LPT pordist pole haisugi (ei tea kuhu jtag pista), USB on ka maci juures uus asi. Kuidaskäib MAC-i upgrade-vana kogutäiega prükkarisse ja poodi uue järgi. PC puhul ostad vajaliku jupi.
                            Aga seda maci teemat ma vaielnud juba.

Ketas tänud linkide eest, seal oli asjalikku kraami.

Comment

Tule jumal appi. Pane massase üks vint juurde ja tee iga õhtu backuppi.

Comment

Working...
                              X