Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MS-i pervertsus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: MS-i pervertsus

Esmalt postitatud murphy poolt
    sry, aga pingviini ei saa kasutada , selles virtuaal masinas vaja portidele ka ligi saada.
    Virtuaalmasinad oskavad ilusti portidele ligipääsu anda.

Backupi teen, 2x aastas.
    See tuletas mulle meelde 80-te lõpus Noorsooteatris mängitud tükki Skangpoomijad, kus oli selline lause:
    "Ma ju käin iga kuu vannis, sõltumata sellest, kas mul ON vaja vannis käia või mitte."

see võtab 1-2 päeva aega
    500GB USB ketas maksab tänapäeval tonni-pooleteise ringis ja on võimeline infot liigutama 20...40GB/s. See tähendab, et tunni ajaga jõuad Sa sinna peale ca 100GB kirjutada.
    Igapäevaselt on mõtet kasutada diferentsiaalset backuppi, mis tähendab seda, et kopeeritakse ainult muudetud failid.

blue ray seadmete jaoks pole raha.
    Vt. eelmine lõik.

Minujaoks pole MAC töö masin, see on netis surfamiseks ja muusika/video karp.
    Minu asi pole kedagi mäkiusku pöörata, samamoodi nagu pole mõtet karvamütsiga ja õliste näppudega vanapapile seletada, miks ta peaks oma harjunud Zhiguli vahetama tänapäevase mugava ja turvalise sõiduauto vastu.

Lihtsalt kommentaariks, minul sai möödunud suvel PC/Win platvormist lõplikult siiber ja kolisin kogu oma arvutipargi Maci peale ümber. Siiani ma ei ole leidnud mitte ühtegi Windowse asja, mida ma Maci peal ei saaks teha.

Näiteks sisse ehitatud vebcam ei aita kudagi progeda.
    ...Ja samamoodi võib öelda, et ta ka ei takista progemist.

Pole küll 100% kindel aga LPT pordist pole haisugi (ei tea kuhu jtag pista),
    Mul pole viimased 5 aastat ka ühelgil PC-l parallelporti olnud. Ethernet ja USB on tänase päeva kommunikatsioon. Äärmisel juhul serial-üle-USB.

LPT port on üldse selline asi, mis tänu oma idiootlikule IRQ/DMA ehitusele tänapäevase kiire masinaga ega normaalse arhitektuuriga opsüsteemiga ei sobi ja masinal korralikult hinge kinni tõmbab, seega tuleks selle kasutamist vältida ja valida vahendid, mis LPT porti ei nõua.

Pealegi, kui Sa allpool upgrademisest rääkisid, siis LPT porte ei saa tänu sellesamale IRQ/DMA probleemile lisada ega laiendada. 1..2 porti masina kohta on tõsine argument, miks paralleli otsa mitte midagi tõsiseltvõetavat ei saa ehitada.

USB on ka maci juures uus asi.
    Mind paneb alati imestama, millise enesekindlusega räägivad inimesed asju, millega nad absoluutselt kursis ei ole.
    Apple iMac G3 oli üks esimesi arvuteid, kus olid "legacy" pordid USB-ga asendatud. Aasta oli siis 1998. Märkuseks: USB 1.0 spetsifikatsioon tuli välja 1996.

Kuidaskäib MAC-i upgrade-vana kogutäiega prükkarisse ja poodi uue järgi. PC puhul ostad vajaliku jupi.

Alustame sellest, et MAC-i eluiga on lihtsalt pikem ja seda ei ole vaja upgradeda pidevalt, nagu PC-lego.

Täpsemalt siis, sõltub, mida Sa upgradeda tahad?
    Sellised tegevused, nagu ketta upgrademised või mälu lisamine käib Mac-is samamoodi nagu igas teises arvutis.

Protsessori upgrade, selleks, et mingit MÄRGATAVAT kiirusevahet saada, nõuab üldiselt terve platvormi vahetust: tavaliselt on selleks ajaks, kui upgrade aktuaalseks muutub, vahetunud turuloleva protsessori socket ja kasutatava mälu tüüp, mis tähendab, et terve emaplaat koos kogu pealoleva kolaga on vaja välja vahetada, halvemal juhul ka graafikakaart, mis uuele siinile ei sobi. (nt. 4-5a vanune AGP tippkaart on täna kasutu vanaraud)

Mina olen ainuüksi graafikasiini vahetanud järjekorras: 8-bit ISA -> 16-bit ISA -> Local Bus -> VESA Local Bus -> PCI -> AGPx1 -> AGPx2 -> AGPx4 (või oli x8?) -> PCIe... ja midagi oli vist veel vahepeal.

Vanast masinast jääks reeglina alles kest ja toiteblokk. Praktika näitab, et vana masin töötava komplektina omab rohkem likviidset väärtust, kui selle seest välja võetud plate-prose-mälu.

Üldiselt on mõistlik on kohe osta korralik masin ja siis seda aastaid kasutada. Selline lõputu upgrademine on rohkem nagu vaese arengumaa sündroom, kus pole kunagi raha osta korralikku asja ja siis üritatakse säästueelarvega kasti pidevalt kaasajastada. Lõppkokkuvõtteks kulub sellise lappimise-"hobi" peale tunduvalt rohkem raha, kui ühe korraliku masina peale, mis aastaid teenib.

Hind: Paljud väidavad ekslikult, et Mac on kallim, kui sama konfiga PC. Juhtusin mõnda aega tagasi lugema üht võrdlevat artiklit, kus komplekteeriti Mac Proga samade näitajatega ja sama kvaliteediga juppidest PC. tulemuseks oli täpselt sama hind (tegelikkusest vist isegi $5 kallim)

Aga seda maci teemat ma vaielnud juba.
    Siin polegi midagi vaielda. Iga mees valib oma tööriistad ise.
    Nagu ka selle, kas ja mitu korda aastas ta peab vajalikuks backuppi teha...
    viimati muutis kasutaja vtl; 13 m 2009, 15:26.
    GSM: 5039624

Comment

mac ja mikroe.com tööriistad,H-Jtag,Keil,GCC ja seda mac-i peal, töötavad? Mainin et neile pole mac versiooni saadaval. Enamus neis ei käi luxi peal.
      Ainuke vist on eagle mis on kõigi platvormide jaoks. Samuti pole USB video grabberi(KÖNIG) drivereid linuxi ega mac-i jaoks (ilma mikroskoobita ei saa hakkama). Samas kui proged html,php,java ja muud sellist üldist siis erilist vahet pole milline op süsteem on.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Kui ei saa (taha) uut slave vinti soetada saab kah alati oma pöhi ketas virtuaalselt kaheks teha.Sellisel juhul kogu vajalik hoida d ketta peal.Muidugi selle miinus se et tegemist siiski ühe kettaga mis töö lepingu lõpetamisel siiski failide kadu toob.
        Üldiselt ma ei hoiaks kunagi vajalike faile c kettal kusagil windowsi kaustas,alati eraldi ketas selle jaoks.

Comment

ega ma nii sooda ka pole, muidugi ketas jagatud, iga nänn egaldi partitsiooni, miskid downladid ja selline eraldi et toda ei backupiks, musa eraldi jne. System restore aga by default võtab kõik, nüüd sai siis välja klõpsitud et neid teisi kettaid ei näpi ainult system nagu asja nimi ütlebgi "system restore"
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
          X