Nii, arvuti on käinud kuskil mitu kuud järjest (võib nii öelda). Mängin mänge suht tihti jne. Ja täna öösel kui sai 2-3 tundi trackmaniat. Mäng on suhteliselt tänapäevaline. Igatahes, kuskil 30fps stabiilsega sai mängitud. Mängisin ja mängisin ja siis järsku peale 2-3 tundi hakkas asi kuidagi kahtlaseks minema, hakkas jõnkse sisse viskama. Kuna arvuti lauapeal külili hetkel ja lahtiselt, siis katsusin videokaarti ja see oli tõesti suht kuum. Tahtsin välja lülitama hakata ja siis viskas kogu kupatuse kotti ja viskas väikse pahvaka suitsu välja. Võtsin ruttu fööni ja föönitasin sisu natuke (föönil külma õhu värk ka küljes). Niikaua lasin kuni tundsin et enam vist väga kuum ei ole. Lülitasin sisse ja safe modiga. Avasin 'speedfan'i ja uskuge või mitte, temperatuur videokaardil näitas 92C, kohe väga kõvasti üle kriitilise. Föönitasin natuke aega veel ja temperatuur hakkas langema iseenesest. Läksin kohvi tegema ja tulin tagasi ja jälle asi kottis. Lasin siis niikaua seista kuni videokaart toatemperatuurile langes (käega soojust ei tundnud). Ja siis oli ok ja nüüd kirjutan kirja.
Minu küsimus on selles, et kuna mul videokaardil on passiv (Silent Pipe 2) jahutus, et kas passiivile võib panna külge mõnda venti. Ühel pool on radikas ja teisel pool oleks täpselt nagu koht kuhu saaks väikse vendika panna. Sellepärast küsin, et kuskil ma vist nägin et passiivile ei tohi venti panna. Ja üldse, et miks asi nii kuumaks sai minna, midagi ülekiirendatud pole ja arvuti on suht puhas ka seest (tolmust jne). Esimene kord elus kus ma näen et videokaart nii kuumaks läks ... Aga seegi hea et endiselt töötab asi ilusti nagu peab.
Kaart: Gigabyte nVidia Geforce 8600GT 512 (Pildil PCI versioon, aga mul sama ainult et AGP)
Edit: Pildil on karbi peal täiesti õieti öeldud ... "Ultra Durable"
Minu küsimus on selles, et kuna mul videokaardil on passiv (Silent Pipe 2) jahutus, et kas passiivile võib panna külge mõnda venti. Ühel pool on radikas ja teisel pool oleks täpselt nagu koht kuhu saaks väikse vendika panna. Sellepärast küsin, et kuskil ma vist nägin et passiivile ei tohi venti panna. Ja üldse, et miks asi nii kuumaks sai minna, midagi ülekiirendatud pole ja arvuti on suht puhas ka seest (tolmust jne). Esimene kord elus kus ma näen et videokaart nii kuumaks läks ... Aga seegi hea et endiselt töötab asi ilusti nagu peab.
Kaart: Gigabyte nVidia Geforce 8600GT 512 (Pildil PCI versioon, aga mul sama ainult et AGP)
Edit: Pildil on karbi peal täiesti õieti öeldud ... "Ultra Durable"
Comment