Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Videokaardil nõrk jahutus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Videokaardil nõrk jahutus.

Nii, arvuti on käinud kuskil mitu kuud järjest (võib nii öelda). Mängin mänge suht tihti jne. Ja täna öösel kui sai 2-3 tundi trackmaniat. Mäng on suhteliselt tänapäevaline. Igatahes, kuskil 30fps stabiilsega sai mängitud. Mängisin ja mängisin ja siis järsku peale 2-3 tundi hakkas asi kuidagi kahtlaseks minema, hakkas jõnkse sisse viskama. Kuna arvuti lauapeal külili hetkel ja lahtiselt, siis katsusin videokaarti ja see oli tõesti suht kuum. Tahtsin välja lülitama hakata ja siis viskas kogu kupatuse kotti ja viskas väikse pahvaka suitsu välja. Võtsin ruttu fööni ja föönitasin sisu natuke (föönil külma õhu värk ka küljes). Niikaua lasin kuni tundsin et enam vist väga kuum ei ole. Lülitasin sisse ja safe modiga. Avasin 'speedfan'i ja uskuge või mitte, temperatuur videokaardil näitas 92C, kohe väga kõvasti üle kriitilise. Föönitasin natuke aega veel ja temperatuur hakkas langema iseenesest. Läksin kohvi tegema ja tulin tagasi ja jälle asi kottis. Lasin siis niikaua seista kuni videokaart toatemperatuurile langes (käega soojust ei tundnud). Ja siis oli ok ja nüüd kirjutan kirja.

Minu küsimus on selles, et kuna mul videokaardil on passiv (Silent Pipe 2) jahutus, et kas passiivile võib panna külge mõnda venti. Ühel pool on radikas ja teisel pool oleks täpselt nagu koht kuhu saaks väikse vendika panna. Sellepärast küsin, et kuskil ma vist nägin et passiivile ei tohi venti panna. Ja üldse, et miks asi nii kuumaks sai minna, midagi ülekiirendatud pole ja arvuti on suht puhas ka seest (tolmust jne). Esimene kord elus kus ma näen et videokaart nii kuumaks läks ... Aga seegi hea et endiselt töötab asi ilusti nagu peab.

Kaart: Gigabyte nVidia Geforce 8600GT 512 (Pildil PCI versioon, aga mul sama ainult et AGP)

Edit: Pildil on karbi peal täiesti õieti öeldud ... "Ultra Durable"
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Vs: Videokaardil nõrk jahutus.

Võid vendi panna küll.
    Aga kui juba see maagiline suits välja tuli, siis on midagi ka läbi põlenud.

Comment

Ei tea, siiamaani töötab ilusti ... Väljaarvatud see, et kaks korda on juba pilt kinni jäänud. Muusika ja muud asjad jäid mängima, aga pilt jäi kinni. Kaart läheb natuke kuumaks ka kergemini, Media Centeriga peale käsnakalle vaatamist oli kaart käele suht kuum isegi.
      Estonian SPL & Sound
      @gargru

Comment

Miks ei tohi??.Ma toppisin oma mingile vanale 64 megasele juustule peale vendi(aastaid tagasi) ja ei ole häda kedagi.Radikas oli ainult suurem ja seetõttu tuli üks priske konde teisele poole plaati joota.
        otsija

Comment

Aga kui näiteks panna sellest toite otsast mis HDD/CD/DVD'le läheb? Värve täpselt ei tea, aga kui võib siis võiks mainida või otsin ise

2 venti on olemas, üks on pmst täpselt sama suur nagu seal üks koht on kuhu saab panna (kruviaugud klapivad) ja teine on ühe vana arvuti toiteplokist. Mõlemad 12v ja kannatasid kuni 18v kui kunagi lolli sai mängitud.

Edit: Seal kus kruviaugud on, seal ma arvan et on videokaardi "kiip" ja kui ongi siis oleks täitsa hea kui sinna saaks ühe. Ja muidu ma ei saa üldse aru, et miks jahutust niimodi napib. Arvutis endas on kokku 7 venti ja 2 radikat. Videokaardi peale ei puhu ükski. Et vb tulekski panna. Kunagi üleliigse raha eest peab ikka vesijahutuse ostma. Vesijahutus tõmbab näiteks 80C pealt 40C peale (tõestatud ja umbkaudne näide)
          viimati muutis kasutaja Garol; 22 m 2009, 10:47.
          Estonian SPL & Sound
          @gargru

Comment

lisaksin siia oma kogemuse ka nende "Ultra Durable" heatpipe jahutusega kaartide kohta.
            ise soetasin hiljuti GF900GT Ultra Durable2.
            ja gtaIV peal mingi 10min jooksul kukub FPS kolinal kuskile 5-8fps peale iseenesest justkui (tegelt graafikakaart klokib end alla ülekuumenemise tagajärjel vististi).
            ja kui panen suure puhuri max pööretel videokaardi ribide vahele puhuma ja siis mõne sek jooksul norm fps (üle 20) taastub ja edasi senikaua kuni puhur töötab on kõik ok.

need uuema aja kaartide heatpipe jahutid, tundub et sobivad vaid windowsi taustapildi jooksutamiseks või siis peaks hästi suur ja seest tühi fulltower kastis olema ja korraliku läbipuhumisega eest ja tagant.

niipalju siis sellest silent tehnoloogiast tolku ongi...

Comment

Aga kui mina sain IV, siis mina mängisin 6-7 tundi jutti seda (üle veerandi mängu sai tehtud) ja midagi ei juhtunud. Stabiilne 30-35fps koguaeg 1280x1024@75Hz.

Edit: Võimalik, et 9600 on midagi sarnast nagu 9200 (Täielik saast). Aga eriti ei usu, kuna 9200 pidavat olema ainuke mudel 9k seeriast mis olevat odav kiiraretis.

Edit: Niiet, inimesed kes te loete hetkel siin ... Eelistage ikka vendiga videokaarte
              Estonian SPL & Sound
              @gargru

Comment

Ka siis kui mänge ei taha mängida neljandik ööpäevast? Pole nagu asjalik soovitus, kasutajaid on ju erinevaid.
                Vaikne 12cm vent õiges kohas teeb ka passiivse jahutusega kaardi elu kergemaks ning hoiab ühtlasi ka kasti õhu liikumises.
                Mida need seitse venti siis teevad kui üksi ei liiguta video läheduses õhku? Saaksin 2-3 vendiga (+toites olev) hakkama nii et kõik oleks 35C joonel. Olen teinud Gigabyte NV8500GT passiivsega.
                viimati muutis kasutaja OSX; 22 m 2009, 11:32.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Mnjaa, aga kahjuks minu 7 venti ja 2 radikat ei jahuta. Radikad küll ei loe, aga siiski. 7 venti suures ATX tornis, kusjuures ma ei näegi eriti mõtet nendel kõikidel ventidel. Seal kus tavalistel arvutitel on toitekas, seal mul on 3 venti ...
                  Estonian SPL & Sound
                  @gargru

Comment

Pane siis asjad õigeti, liigsed eemalda. Ja mis toite asemel siis on - et seal 3 venti peab uugama?
                    Konfutsius

Comment

Juhiks tähelepanu ka sellele, et arvutikorpus pole mõeldud vales asendis lahtiselt töötama. Eriti suure soojuseraldusega masinad.

Näiteks serveritel on teinekord sellised hoiatussildid sees. Desktoppidel vist ei ole?

Veel võib millegi katsumisel asja staatikaga õhtale saada.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
                        Ja mis toite asemel siis on - et seal 3 venti peab uugama?
                        Seal kus tavaliselt toiteplokk asub, seal on 3 venti. kõik puhuvad sisse. Toiteplokk on ise aga ees all nurgas koos kahe vendiga. Üks tõmbab sisse ja teine puhub korpuse alt ja külgedelt välja.
                        Estonian SPL & Sound
                        @gargru

Comment

Kas sellest setupist pilte ei saaks?

Comment

Ikka saab, aga pole digikat käepärast. Telefoniga ei viitsi üldse üritamagi hakata kuna sellega ei saa mingit pilti, ainult udukogu ja tume plekk. Üritan millalgi digika sebida.
                            Estonian SPL & Sound
                            @gargru

Comment

Esmalt postitatud Garol poolt
                              Seal kus tavaliselt toiteplokk asub, seal on 3 venti. kõik puhuvad sisse. Toiteplokk on ise aga ees all nurgas koos kahe vendiga. Üks tõmbab sisse ja teine puhub korpuse alt ja külgedelt välja.
                              Kas toide võtab õhu kasti seest või väljast?
                              Kas pudelisse puhumise effekti nende kolme ventikaga ei teki? Kasti õhk kuskilt välja ka ikka tõmmatakse?
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X