Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mini-din'ide imeline maailm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mini-din'ide imeline maailm

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama algusest, kui ostsin omale Thermaltake Muse e-sata välise kõvakettakarbi. Millegipärast võtab see vidin voolu otse masinast (kaasasolevast PCI bracketist molex->6-pin mini-din kaudu). Enne ostu väga ei süvenenud sellesse - mis point on teha välist kõvaketast, mida sõbra juurde kaasa ei saa võtta?

Anyway... Hakkasin siis otsima, kas miskit sellist välist vooluadapterit on võimalik juurde osta. Thermaltake'i support keeldub mulle vastamast, isegi peale rämedat sõimu ja õiendamist. Peale tavalise "we will process your request as soon as possible" jne. ei ole neilt miskit asjalikku vastust saanud juba üle kuu aja. Mõttetud tüübid.

Vaatasin siis, et sama tootja teeb ka USB versiooni asjast, millel väline vooluadapter kaasas, selleks siis APD DA-30C01 ja millegi krdi pärast on sellel 5-pin mini-din ots, mis, niipalju kui ma aru sain, 6-pinnisesse ei istu. Ka ei leia 6-pinnise otsaga adapterit peaaegu kusagilt peale ühe koha, aga see Eestisse kaupa ei saada. Kuna mul on seda pagana adapterit ikkagi vaja, mõtlesin, et ostan selle APD oma, paar mini-din pistikut ning joodan ise vastava ülemineku valmis. Enda jubina pinout on olemas, kuigi ebastandardne - tavaliselt on 6-pin mini-din otsad paaris, sellel aga jookseb ühe 12v otsa asemel juhe hoopis HDD led pistikusse emaka küljes.

Kuna APD adapter on 12v @ 1.5A ja 5V @ 1.5A, tahtsin küsida, et kas võib olla tõenäoline, et see adapter peale vajaliku ülemineku valmissaamist selle ketta toitmisega ka hakkama saab? Selles mõttes, et molexist tuleb 12v ja 5v, aga ampritest ma küll miskit ei jaga (peale ilmselt selle, et PSU annab niipalju kui oskab ja parajasti vaja on). Kas võib olla, et välisel adapteril jääb amprite osas jõudu puudu? Karbis istub mul 1TB WD SATA ketas.

Vs: mini-din'ide imeline maailm

Kettal endal on peale kirjutatud voolutarbimised nii 12V kui ka 5V juures. Ülejäänud elektroonika ei tohiks ka väga palju tarbida.

/Pead ei anna

Comment

Noojah muidugi oli lahendus liiga lihtne, et selle peale tulla

Krt kui koju jõuan, siis kakun karbi lahti ja vaatan... Aga jah, vähemalt oli küsimisest kasu

Tänud.

Ahjah, tahtsin veel küsida, et ega keegi ei oska öelda, kas Eestist saab miskit sellist sarnast adapterit osta? Ise ei leia kuidagi...

Comment

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=42-193-09

Siin on nii emaseid kui isaseid 6pinniseid mini-DINe.
        Toidet saab igasuguse voolu ja pingega teha.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Jep, tänud, leidsin oomipoest ka sarnaseid vidinaid, aga siis hakkasin mõtlema, et dinnid maksavad, toide maksab, postituskulud maksavad ja jootmine ka teatud mõttes maksab - oma aeg ju, mis näiteks kasvõi lapse kõrvalt raisatud. Joota ma võin ainult juhtmeid klemmide külge, muid vidinaid ei jaga. Eile just krt kärsatasin omal emaplaadi ilmselt läbi, kui testriga mingeid otsi mõõtsin Kokkuvõttes on odavam see kest maha müüa ja uus osta ja nii ma ilmselt ka teen.

Tänud sellegipoolest.

Comment

Working...
          X