Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

15'' monitor ja vana arvuti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

15'' monitor ja vana arvuti

Kas keegi oskab öelda, kas 15'' monitori ja vana lauaarvuti eest midagi võiks saada ka või mis nendega teha?

Arvuti on on vist 90 MHz, võrgukaart olemas, kõvar oli vist 700 MB või veel vähem. Peal on tal Win 98 vist. RAMi ei mäleta. St ei hakanud ära ühendama ja kontrollima, kui kellelgi huvi, vaatan täpsemalt järgi. Kasutatud pole seda ca 5-6 aastat vähemalt.

Asuvad Tartus.

Vs: 15'' monitor ja vana arvuti

Las seisab veel 10 aastat,küll siis juba tahetakse.
    otsija

Comment

Hinnavaatlus.ee-s on olemas foorum "Ära anda". Kui keegi ei taha, siis Tartus on 2 kohta, kuhu neid viiakse - keskkonnajaamad Tähe-Sepa nurgal ja Jaamamõisas. Veel mõni aeg tagasi veeti sinna 1 - 2 GHz-seidki arvuteid. Aga mine tea - tõenäoliselt praeguses majandussurutises hakatakse jälle kasutatud arvuteid ostma...

Comment

Otsija mõtles selle hoidmisega seda, et kui arvuti seismise eest raha ei küsi, võiksid 10 aasta pärast jälle müüa proovida. Ainult hind pole siis "ära anda", vaid üsna krõbe, kui mõni kollektsioneerija otsa satud.

PS. Milline flopiseade seal on, ega mitte 5,25 tolline?
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

P90 võiks olla 1994-1995-st aastast. Mul on mõni arvuti umbes 10 aastat vanem, aga millegipärast ei taha veel keegi eriti "krõbedat" raha selliste eest välja käia

Comment

Esmalt postitatud Prederik poolt
            P90 võiks olla 1994-1995-st aastast. Mul on mõni arvuti umbes 10 aastat vanem, aga millegipärast ei taha veel keegi eriti "krõbedat" raha selliste eest välja käia
            Nojah,ju siis pead pensipõlves üritama(või kui sa just selles eas juba ei ole).Muidu on silma hakanud,et Jukud pakuvad küll huvi mõningatele.
            otsija

Comment

Logi sisse

Esmalt postitatud fredpuss poolt
              Kas keegi oskab öelda, kas 15'' monitori ja vana lauaarvuti eest midagi võiks saada ka või mis nendega teha?

Müügiväärtus null. Aga linuxrouteriks paras masin netti jagama, kui teine võrkkar sisse leida.
              GSM: 5039624

Comment

Müügiväärtus on tõesti null.

Aga ruuteriks pigem ei paneks, sest:
                1. Seebikarp võtab nii palju vähem voolu, et aastaga on kulud tasa.
                2. Tagavaraosadega on probleeme - kui näiteks vint läheb, kust uus saada? Aga kui läheb prose? Jälle ehitama.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt
                  Aga ruuteriks pigem ei paneks, sest:
                  1. Seebikarp võtab nii palju vähem voolu, et aastaga on kulud tasa.
                  2. Tagavaraosadega on probleeme - kui näiteks vint läheb, kust uus saada? Aga kui läheb prose? Jälle ehitama.
                  Üldiselt olen seebikarbi-argumentidega nõus.

Aga omaehitatud linuxrouteri kasuks räägib:
                  * keskmisest seebikarbist suurem paindlikkus;
                  * võimalus pisikest mailerit, veebi või failserverit katsetada;
                  * hea põhjus käsurea ja teenuste konfi õppimiseks (pole "segavat" GUI-d
                  * töötavast asjast on iseehitajal lõppkokkuvõtteks rohkem rõõmu, kui veebiwizardiga konfitud seebikarbist.

Voolutarve on mingil P90 kastil üllatavalt tillukene. Kui monitor välja lülitada, siis jäi masinakasti kogutarbimine kusagile 30-50W kanti. (90MHz Pentium prose ise tarbib keskmiselt ainult 3.5W, max. 9W. Võrdluseks 3.6GHz P4 Prescott tarbib 115W!)

Mul endal tiksus nelja eetriga pentiumikast kodukontori ruuterina ligi 9 aastat, enne kui ma ta välja vahetasin. Ja sedagi ainult põhjusel, et õnnestus odavalt kätte saada enterprise-klass tulemüür, mis rauas tunneleid jms. teeb.

Asendusvindi probleemist ei saa ma hästi aru. Täiesti ükskõik ju, millise vana ketta sinna sisse paned - neid vedeleb igal vähegi rauaga tegelenud itimehel lademes. Sügisel viisin just kümmekond tükki 1...3GB vinte elektroonikajäätmete vastuvõttu, sest mitte keegi neid ei tahtnud.

Comment

seebikarp paneb üsna kiirelt pildi ära, kui p2p proged asju liigutama hakkavad. 486 sai restarti 2...3x aastas ja sedagi profülaktilisel eesmärgil, Ericssoni purk ja Elion osutusid ahelas palju nõrgemaks lüliks
                    energiatarbe ja töökindluse eesmärgil võib keta asendada CF kaardiga, samas jooksevad lihtsamad asjad ka floppy pealt.
                    ma olen näind väheseid kõrbend selle ajastu pentiumeid. 486 sama teema tänapäevastel masinatel ammendub tihti raua ressurss 3...4 aastaga...
                    mul käis 486 ruuterina 5a ja vahetus teise masina vastu, kuna polnud nõus CD pealt bootima. vb läheb mingi aeg tagasi(energia tarve), sest kolin softi CF peale.
                    selline "ront" käib reeglina alakellaga ja vendivabalt. suurim miinus on suurus, aga minul jookseb see trepikoja kilbis, mis muidu pea tühi oleks(1 antenni jagur)
                    monitori pole sellisele asjale nagunii vaja: mina tegutsen üle võrgu, teine variant on KVM
                    veebi ei tee ja failiserverina jookseb eraldi võrguketas, kuna 486 ei oska suurte ketastega miskit pihta hakata
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul oli kunagi üks 75MHz taktisagedusega p1.Sellel võisid rahumeeli radika koos vendiga maha kakkuda,prose läks ainult soojaks.Vb pikapeale oleks sõrmi ka kõrvetama hakanud.Ühesõnaga minul see juust ei tarbinud niipaljutki,kui nüüd pea olematut kütmist vaadata.
                      otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                        Mul oli kunagi üks 75MHz taktisagedusega p1.Sellel võisid rahumeeli radika koos vendiga maha kakkuda,prose läks ainult soojaks.Vb pikapeale oleks sõrmi ka kõrvetama hakanud.Ühesõnaga minul see juust ei tarbinud niipaljutki,kui nüüd pea olematut kütmist vaadata.
                        Prose ei ole teatavasti ainus tarbija. Vaata, mitu amprit on peale kirjutatud nt. kõvakettale, katsu vahelduseks ka emaplaadi pingestabikaid ja loe palju kokku tuleb.

Comment

Oijahh,lugesin krussis peaga,et prose ainult 30W tarbib.Tegelikult kuskile 4-5W kanti võib jääda jah.
                          otsija

Comment

Sai kah mitmes kohas http://www.freesco.org/ ruuterit kasutatud.
                            Päris mõnus asi - kõik vajalik mahub ühele floppile.
                            Vahepeal oli seal sees 7 !!! võrgukaarti (4 ISA ja 3 PCI). Videokaart ja IO said selleks välja visatud. 1 MHz ise pentu peal jooksis nagu loom.
                            Jamasid praktiliselt ei esinenud. Hiljem (peale mind) astus selle asemele Cicso Giga ruuter.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                            X