Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Töötava arvuti paritatsioonide muutmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Töötava arvuti paritatsioonide muutmine

Ohjah.
    Omal ajal sai arvuti 40 gigane ketas jaotatud sedasi, et süsteem 8 ja ülejäänud 32. Eesmärk oli siis datat võimaliku winni p..eminemise eest säästa.
    Nüüd aga aeg edasi läinud, service packid jms asjad selga istutatud ja C kettal on vaba ruumi 500 mega. Kõikvõimalikud lisafolderid (dokumendid, desktop jms) olen viinud D peale. Ühesõnaga jama käes.

Nüüd siis küsimus.
    Kui ma teen C kettast programmiga partition saving

koopia juurdepoogitud kettale, samuti tühjendan sinna D ketta. Siis teen sellele kettale ühe paritatsiooni , füüsiliselt lasen selga vana image ja panen D-kettaks füüsiliselt teise ketta.
    Kas hakkab tööle.
    Winni ei taha üle installida. Töötab korralikult
    .
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Vs: Töötava arvuti paritatsioonide muutmine

1. Võiks veel üle kontrollida, kui palju võtab Documents and settings. Sealt ja Program Files'ist võiks saada paar giga ruumi juurde, dokumendid või mõned programmid D-le installida (D:\Program Files\...).

SpaceMonger on tore programm, millega kettakasutust saab uurida.

2. Järgmine lahendus on ära kopeerida D-ketas kõige täiega uuele kettale ja siis C-part suurendada 40 G-ni. Partitsiooni suurendamiseks sobivad mõned tasuta asjad ja paljud tasulised asjad (info saab google-st 'partition resize free'). Olen kasutanud näiteks seda http://www.ghacks.net/2008/05/21/fre...ecial-edition/

Enne partitsiooni suurendamist peaks muidugi sellest koopia tegema

Comment

Tegin just hiljuti ühele arvutile sama asja, D ketta andmed kopeerisin välisele kettale, kustusasin D ketta parti ära, tegin C parti suuremaks ja hiljem tegin väiksema D parti.
      Kasutasin sellist asja nagu hirens boot cd, aega läks vast 10min.

Comment

tee teisele partitsioonile soovitud kogus vaba ruumi ja siis "nihuta" seda partitsioonide vahet edasi. Partition Magic seda võimaldab ja mitmed muud kah, ma ei ole kindel, kas kõik. aega läheb muidugi omajagu ja masinal võiks selleks ajaks UPS taga olla, et vähendada tõenäosust murphy seaduste toimimiseks...
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Partition Magic-ga on natuke ohtlik partitsiooni "piiri" nihutada, kui ühel neist asub Win ise. Loomulikult võib kõik tõrgeteta sujuda, aga mul näiteks õnnestus üks ketas teha niimoodi mittebuutivaks. Tuli kõik partitsioonid ikkagi kustutada, luua uued ja Win uuesti peale.
          Võis ka olla mingi hetkeline ja märkamatu voolukatkestus, tont seda teab, aga Win partitsiooni muutmisest oli hoiatussõnu lugeda mitmelt poolt.

Comment

See Partition Magic töötab alati, ainuke et sellel kettal ei tohi olla kunagi olnud pingviini(vahepeal formaati matta), tulemuseks on vigased partitsioonid, põhjus pingviin solgib miskit ära seal. Mul seni 2 ebaõnnestunud, mõlemal juhul oli pingviiniga mõni partitsioon(FAT32) tehtud.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

mina lasin endal 20GB kettal teise partitsiooni minema ja siis nihutasin oma 4GB 7GB peale. suuremat ei lubanud, kuna hakkas miskit ohkima. parem ikka, kui 4GB ja süsteem tuleks nagunii vrasti üle lasta. 5 min deskini on ikka masendav küll.
              kui partitsioonid nahka peaks keerama, siis taastamiseks on päris hea Partition Doctor, aga see maksab. vististi Super fdisk aitas mind 2a tagasi. viimati tegutsesin juba selle arstiga, kuna selle temo täitsa meeldis. kui rohkem sel teemal huvi, siis saab oma varud üle vaadata ja meelde tuletada, mida ma katsetasin. osad vabavara ja teised demod. ise otsisin lahendust pea 2 nädalat...

Comment

Mind on G-parted cd sel puhul aidanud, korduvalt.
                Olen küll Win`idest tagavarad teinud, aga pole tarvis läinud.

Comment

Lihtsalt infoks.

Kui juhuslikult vajalik DATA ehk andmed kaduma lähevad, siis
                  File Scavenger saab asjade taastamisega ilusti hakkama.
                  Isegi peale partitsioonide tegemist, kustutamist, pidevaid formatte jne.

Ise taastasin selle proge abiga oma 200GB inffi, mis kaduma läks ühe lolli vea pärast. Kõik andmed leidis üles, taastas ja kõik failid on korras nagu muiste.

See proge on seda hinda väärt.

Comment

partitsioonide tegemine ja kustutamine ei mõjuta failide olemasolu. seda ei tee ka formaatimine. küll aga väheneb failide taastamise võimalus kettale kirjutamisega. lollide vigade tõttu läheb nii palju infi kaduma, kui ketas või partitsioonid peeti keerata. mul keeras vana IBM 160GB Seagatel tabeli segi. sellise mahu taastamine oleks nõudnud omajagu aega ja vaba ruumi, mida aga mul kahjuks polnud. tabeli taastamine võtab mõne minuti ja 0 baiti ruumi...

Comment

Mul oli vaja kettalt Pingviin maha võtta ja win tööle jätta (müüsin arvuti ära, seepärast pingviin maha). Kasutasin esimesena netist leitud vabavaralist programmi: Easeus partition manageri. Kõik toimis kenasti, vaid Lilo-st lahti saamiseks tuli teha fdisk -mbr. fdiski leidisn ühelt CD-lt. Enne toimetama asumist peaks proovima kas antud fdiski versioon antud masinas ikka töötab ning soovitavalt tegema booditava ketta, kus too fdisk peal on.
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Parimaks partitsioonidega mässamiseks ja ketaste duubeldamise softiks olen enda jaoks leidnud Acronis True Image. Prooviversiooniga saad vabalt kõik asjad aetud.
                        Partition Magic, Norton Ghost jms. on ka proovitud ja välja praagitud. Töötavad, aga mõlemil olid omad "kiiksud" mis Acronisel puudusid.

P.S. Windowsi ümbertõstmisel teisele kettale on veel paar iseärasust, nimelt hoiab ta registris kirjas, milline füüsiline ketas millise kettatähisega seotud on. Selleks, et et kettatähised uue ketta puhul õieti tuvastataks, tuleb õigel hetkel paar rida registrist maha kustutada. Google abiks.

Infoks veel, et fdiski puhul on vaja selle vanamat versiooni mis teisi OS'e ei tunnista, st. fdisk /mbr puhul julmalt kõik üle kirjutab.

---
                        T

Comment

Sorri, nats teemast välja, aga..
                          Üks mõte: ise kasutan varianti, et kui mingis arvutis on süsteem läinud täielikult puusse, st on vaja win installida, siis wini suslik jätab osa andmeid alles, tee uued partitsioonid või mis iganes,, mind aitab Linux Freespire, mis käitab CD-lt, teen temaga ketta formaadi, partitsioonid näit sp2-te, ja siis installin wini. Asi algas sellest, kui me ei suutnud kustutada üht viiruslikku faili kõvakettal mitte ühegi itimehe abiga ( miski maht on aga faile ei näe- kui ei näe-ei saa kustutada )
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Endal hakkas ketas ära surema, vahetasin suurema vastu nii:
                            Easus Disk Copy'ga lasin ketta 1:1'le ümber.
                            Hiljem tuli appi Easus Partition Manager (nimelt see 1:1 copy teeb siis nt. 80GB ketta infi 120GB'sele ainult 80GB ulatuses, ülejäänud jääb vabaks!)

Comment

Norton Ghost puhul saab kloonimisel valida teguviisi. nt suuremale kettale kloonides teeb vastavalt kõik partitsioonid suuremaks, saab veel nii, et esimene jääb sama suureks ja viimane siis tehakse kogu ketta ulatuses. sai vist ka viimase osa vabaks jätta, aga kindel ei ole

Comment

Working...
                              X