Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti mis asendaks midi-juhitavad süntesaatorit/sämplerit.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Arvuti mis asendaks midi-juhitavad süntesaatorit/sämplerit.

Päris koomiline, kuidas tõsised tehnikafriigid teema rappa ajanud

Samas, ootaks teemaalgatajalt täpsemat selgitust, milles üldse asja point? Kas tahad masinat laval mängimiseks kasutada, stuudios salvestada või niisama lustida? Softsündid pole just eriti vana-ja-väikese-arvutisõbralikud.
    Ma saan aru, et põhiprobleem on aparaadi ilma monitori-hiire-klaviatuurita kasutamine (mitte räkki kinnitamine )?
    Miks w2k? XP-st leidub mitmesuguseid ärakohitsetud (mitteametlikke) versioone, mis enamiku musasoftiga hästi koos toimivad.
    Et siis olekski vaja valida üks lemmiksekvensser, mis VST pluginaid jooksutaks, konffida see nii ära, et koos OS-iga stardiks mingi tühi projekt, kus siis vajalikud sündid sisse laetud. MIDIkanalid-värgid paigas ja muudkui annad klaverile pihta.
    Helikaardile pole ju muid nõudmisi kui MIDI in ja digi out, kui ei taha sealt kohe heal tasemel analoogi kätte saada.

Comment

Ei oska kommenteerida mis sodi seal veel jooksutatakse et PC lahjaks jääb, GH628 sees polnud ometi 2Ghz prose, midi mängis omenti. Ok tõsi ressursi läheb vaja kui see olematu kvaliteediga formaat teha 1Mbps formaati, no siis jh ressursi vaja. Ei tea mu arust kvaliteeti juurde ei tule kui võtame 64kbps mp3 faili ja teeme sellest 5G suuruse WAV faili.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

@Petz
        Tänan asjaliku küsimuse eest.
        Point oleks esialgu niisama katsetada ja prooviruumis kasutada. Lavale ei julgeks enne minna, kui asja töökindluses veenudnud olen. Stuudio jaoks on mul palju paremad asjad olemas. Nagu ma esimeses postituses mainisin, olen siiani kasutanud läpakat, välist helikaarti, ja korralike softi sünte- tulemus on väga hea. Kuid, igakord prooviruumi minnes ei viitsi läpakat üles seada, kaarte ühendada/konfida ja siis veel programme avama hakata. Lihtsam oleks minna kohale ja lükata PC kastil power nupp sisse ning mõne hetke pärast võiks sealt juba häält tulla.
        Mis korpusesse puutub, siis racki variant oleks muidugi ilusam ja kompaktsem. Monitori vajalikkus on hetkel veel lahtine. Esialgu peaks ta kindlasti igaksjuhuks olemas olema, kuni asjad sisse harjuvad. Mul on hetkel plaanis ära katsetada üks Linuxi-põhine sünt. Kui see toimib, siis on softi mured murtud. Vastasel juhul kaaluks tõesti Vista't. Helikaart on viimane ja kõige väiksem mure- neid ikka leidub.

@murphy, MIDI ei ole kõrvaga kuulatav heli vaid 7bitine 1-de ja 0-de jada, mis sisaldab informatsiooni selle kohta, kuidas midi-juhitud instrument peaks käituma. Samamoodi ei ole mid lõpuga fail, audio fail. Tõsi küll midi faili suudavad paljud meedia-pleierid maha mängida, kuid soundi valik on piiratud GM instrumentide valikuga (ligi 200 soundi, kui ma ei eksi). Need on sellised default soundid, mis istuvad paljude helikaartide sees ning ei nõua praktiliselt üldse ressurssi. Ma ise kuulasin ka vanasti P166-ga midi faile. Paraku on aeg edasi läinud ja soundid paremaks. Saksofon ei prääksu enam nagu telekamängus, vaid teeb juba päris pilli häält. Korralikel sämpleritel on kaasas sämplipangad, mis ulatuvad 10-tesse Gb-desse, ning neid sämpleid peab arvuti sekundi murdosa vältel suutma käivitada. Sama lugu on igasuguste süntidega. Korralik FM modulaator nõuab arvutilt päris palju, kuna heli genereeritakse kohapeal valmis. Lisaks omavad nad veel effekte nagu reverb, delay, jne mis kõik koormavad arvutit.

Comment

Teema on jälle täis pasandatud, murphy sa oled lihtsalt loll ei tunne asja.

Põhjused, miks soundiarvuti peab olema kiire:

1) Viited. Ideaalis ei ole protsessimissoftil viidet, reaalselt peab see jääma märkamatuks ja seetõttu peavad filtrid etc kiirelt tegutsema.
          2) Effektid ja virtuaalsünt. Virtuaalsünt peab sisemiselt vähemalt 24 bit dünaamikaga olema, sämplimisrate vähemalt 96k, vastasel juhul ei ole juttugi analoogsõndi emuleerimisest. Ja kuna analoogsündil on erinevaid blokke päris palju, kümneid kui mitte sadu, siis on jällegi vaja vihaselt ressurssi. Tutvuge selle softiga, mida Autechre kasutab, siis on pilt selgem - arvuti on alati lahja.
          3) aitab kahest küll.

Comment

Working...
          X