Tahaks koju failserverit. Kui väikseks on lootust saada voolutarve (eriti ooteasendis) mingil failijagamise kastil? Ooteasendist peaks välja tulema kui tema poole pöördutakse. Emaplaat, prose, mälu, toide, paar sata ketast raidi.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Kodune failserver
Collapse
X
-
Vs: Kodune failserver
Ei tea kas need võrgukettad ikka parim lahendus on, eriti siis kui kodus on erinevate võrgukiirustega masinaid.
Omal neid paar tükki prooviks olnud ja ei saa nad korralikult hakkama just erinevate võrgukiiruste masinatega. Näiteks Buffalo 1000 Mbps ketas ja arvuti 100 Mbps ei toimi korralikult. Netgear nas ei saanud jälle wifi-ga arvutiga läbi.
Aga muidugi eks siis peab täpselt teadma mis ruutereid ja switch-e kasutada, et koostöö sujuks.
Varjant veel teha arvuti baasil. Millega selliseid probleeme ei teki.
Comment
-
Võrgukettal ilmselt ei ole võimalik kasutajaõigusi sättida. Vaja oleks ikka niimoodi, et lapsetoa arvutist saab lastefilme vaadata ja täiskasvanud täiskasvanute omi. Lapsed saavad näiteks pilte vaadata, mina saan ka kustutada jne.
Ise kujutan ette mingit arvutibaasil asja aga voolutarbe tahaks ooteasendis saada madalaks... mingi 10-20W?? kas see võib võimalik olla?
Comment
-
Esmalt postitatud RiisPeet pooltVõrgukettal ilmselt ei ole võimalik kasutajaõigusi sättida. Vaja oleks ikka niimoodi, et lapsetoa arvutist saab lastefilme vaadata ja täiskasvanud täiskasvanute omi. Lapsed saavad näiteks pilte vaadata, mina saan ka kustutada jne.
Ise kujutan ette mingit arvutibaasil asja aga voolutarbe tahaks ooteasendis saada madalaks... mingi 10-20W?? kas see võib võimalik olla?
Aga voolutarbimisse ma süvenenud ei ole, kõvakettad lülitab mõne aja pärast ise välja kui ei kasuta, mõnel saab seda aega sättida aga vent töötab kogu aeg.
Comment
-
mul vana Buffalo. kasutajaõiguste erinevus on ainult ftp kasutajatale. 100Mbit/s liidese otsas toimivad nii 10, 100, kui ka 1000Mbit/s ühendused korralikult.
vent on enamasti ise reguleeruv või lülituv, seega pole ka see eriti hull. kahe kettaga võrguketas võtab umbes sama palju voolu, kui arvuti ilma ketastetta
Comment
-
Mul tegeles selle tööga IBM T23 kuni ostsin Buffalo võrguketta. T23 täitis samal ajal ka printserveri funktsiooni ja oli vajadusel internetimasinaks.
Ilma ekraanita võttis niisama seistes voolu <10W, kui midagi tegema pidi siis ~20W
Võrguketas võtab paberite järgi maksimaalselt <15W kui täiskoormusel töötab. Lisaks võtab see vähem ruumi ja on mahukama kettaga.
Comment
-
Ja jaa, need pakutavad on vist päris toimivad, aga näiteks selline võrguketas mis sambaga jagab ja sisaldab mirror raidi tundub et maksab 5-6k kandis. Vaja odavamat lahendust. Milline on lihtne lahendus voolutarbe mõõtmiseks näiteks nädala jooksul? Ampermeeter vahele? näitab hetke tarvet.
Comment
-
http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...emootja-pm-300 ajab asja ära, näitab ilusti palju raha läheb jne.
Enamlevinud ketas USB karbiga võtab ~10W
WD green ketas aga ~6W
Jämedalt arvutatuna on pidev 1W = 1EEK/kuu
Näiteks siis EEEPC + 2TB WD Green väline ketas tuleb ~28EEK/kuuEE orjusest vaba!
Comment
-
Üks alternatiive oleks muretseda USB pesadega ruuter (näiteks koos wifi-ga). Näiteks selline: http://uk.asus.com/products.aspx?l1=...12&modelmenu=1
Endal kogemused ASUS vastava ruuteriga. Ühte USB pessa on hetkel ühendatud printer, mida saan kasutada võrguprinterina. Teise USB pessa saab ühendada kas mälupulga või välise kõvaketta ja nii saab luua koduse failiserveri. Asus-e kraam mikromaailma vahendusel Eestis reaalselt saadaval ka.20+ aastat elfafoorumis
Comment
Comment