mul on katkine emaplaat, mis AGP 8x pesas +12V DC väljundiks(AGP pesa pin1) annab 3.51V kui arvuti on suletud. Peaks olema 0V siis kui arvuti suletud on. Kui arvuti sisse lülitada, siis on kenasti +12V nagu olema peab. Paraku aga on minu GF FX 5200 ilmselt selle tõttu nüüd hinge heitnud. Huvitav kas see +3.51V jõudis ka GPU'ni? Ning oskab ehk keegi, kes võibolla ise on mingeid sarnaseid digitaalsüsteeme loonud, sügavamlt selgitada, mis juhtuda võib kui 0V asemel pidevalt 3.51V on?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
graafikakaardile nominaalpingest erineva pinge mõju?
Collapse
X
-
Vs: graafikakaardile nominaalpingest erineva pinge mõju?
Kaua see kaart seal arvutis enne töötas, kui läbi läks?
Iseenesest ei tohiks sest midagi väga hullu olla, kui selline väike pinge peal istub. Pigem arvaks, et mingi muu asi (võibolla selle veaga seotud) põhjustas kaardi läbiminemise.
Toiteka oled üle vaadanud? Ega hoopis see emaplaadi asemel vigane ei ole?Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !
-
Väike pinge põhjustab läbimineku. Lihtsalt DC/DC moondi pole reziimis ja väljund pinge on KST mist ja kui see juhtub GPU core pinge olevat mis on üld juhul 1,8V ongi varsti asi küpse.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Esmalt postitatud Mees Metsast pooltKaua see kaart seal arvutis enne töötas, kui läbi läks?
Iseenesest ei tohiks sest midagi väga hullu olla, kui selline väike pinge peal istub. Pigem arvaks, et mingi muu asi (võibolla selle veaga seotud) põhjustas kaardi läbiminemise.
Toiteka oled üle vaadanud? Ega hoopis see emaplaadi asemel vigane ei ole?
Esmalt postitatud murphy pooltVäike pinge põhjustab läbimineku. Lihtsalt DC/DC moondi pole reziimis ja väljund pinge on KST mist ja kui see juhtub GPU core pinge olevat mis on üld juhul 1,8V ongi varsti asi küpse.
Kuna mul emaplaadil pole õnnestunud seda kohta üles leida, kus +5VSB lekib +12V ahelasse, siis ma mõtlesin relee abil +5VSB välja lülitada selleks ajaks kui arvuti on välja lülitatud ning arvuti sisse lülitamisel peaks relee end ümber lülitama sedasi, et 5VSB on ennem korras kui PSU emaplaadile Power_Good signaali saadab. Soetasin omale selle --> http://img21.imageshack.us/img21/7599/img5270p.jpg
; http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=HFKW%2F005-1ZW relee. Väljaviikude asetus on siin --> http://img186.imageshack.us/img186/1617/img5274.jpg Plaan oleks siis selline, et panna PSU 5V(punane juhe) juhtvooluks(joota pin 1 külge +5V ja pin 2 külge GND), siis pin 3 külge 5VSB(lilla juhe) ja pin 5 külge GND. Pin 4 külge mitte midagi. Siis peaks vist saavutama olukorra, kus arvuti välja lülitamisel kaob pinge +5V ahelast ja seeläbi ka relee mähiselt, mis omakorda tekitab relees ühenduse pin 3&4 vahel ning seega kaob emaplaadilt probleemiks olev +5VSB vool. Nüüd kui arvuti sisse lülitada, siis juba mingi 3-4V pealt(sest üldiselt vist releed lülituvad ümber nominaalpingest varem) peaks relee ümber lülituma pin 3&5 peale ning looma +5VSB ühenduse ennem kui PSU jõuab Power_Good signaali välja saata? Kas igaks juhuks peaks mingi kaitseahela kah tegema? Või mingi viivituse kondensaatorite abil? Või on sellel plaanil üldse lootust töötada?
Comment
-
kui miski juba mitmendat korda hakkab komponente ära küpsetama, siis viga emmes suure tõenäosusega, mõnes kondes vb.
minu soovitus on olemasolev sisu maha ärida ja töötav ja kindel komplekt sebida...Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Comment
-
Esmalt postitatud tartu pets pooltkui miski juba mitmendat korda hakkab komponente ära küpsetama, siis viga emmes suure tõenäosusega, mõnes kondes vb.
minu soovitus on olemasolev sisu maha ärida ja töötav ja kindel komplekt sebida...Jäin veel seda mõtlema, et kas mingis etapis pinge rakendumisel/kadumisel relee mähisele ei teki lühiajalisi hüppeliselt suuri pingeid? Tuleks nende vastu mingi kaitseahel luua?
Comment
-
suure tõenäosusega viga sinu haruldases MSI emmes...emaplaat jääb ikkagi emaplaadiks, ükskõik kui harudlane ta ka poleks
ja kui lekitab ka kinni olles voolu, siis tegu tõsisema veaga, mis pikka elu ei ennusta...
minu soovitus vaid, ära pahaseks saaFools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts
Comment
-
Esmalt postitatud tartu pets pooltsuure tõenäosusega viga sinu haruldases MSI emmes...emaplaat jääb ikkagi emaplaadiks, ükskõik kui harudlane ta ka poleks
ja kui lekitab ka kinni olles voolu, siis tegu tõsisema veaga, mis pikka elu ei ennusta...
minu soovitus vaid, ära pahaseks saaMa olen ise samuti tehtud testide põhjal veendunud, et asi on emaplaadis, kuid ma katsuks seda masinat siis vähemalt nii pikalt korralikult töötavana elus hoida kui kannatab. Sellepärast ootakski kommentaare sellele eespool välja käidud relee mõttele. Et kas see töötaks?
Comment
-
miks seda 5VSB pinget releega tüürima pead? proovi sellele ahelale lihtsalt 5V ahelast paralleelselt toide võtta. või kui tahad kommuteerida tõesti seda 5VSB ahelat, siis tee seda transiga. maa on neil ahelail nagunii ühine, seega pole seda galavaanilist eraldust vaja, mida relee pakub
Comment
-
Esmalt postitatud m4rtin poolt+12V DC väljundiks(AGP pesa pin1) annab 3.51
Selle riista sisetakistus on suur ja see pinge võib olla mingi konde laeng.
Katsu seda pinget koormat mõne sobiva takisti või analoogriistaga.
nt 10 koomiga.
Vaata mis juhtub.
Ja siis võiks otsida selle koha kust ta tuleb.
Ahel mis kannatab 4 korda kõrgemat pinget tavaliselt madalamast pingest ei põle.
Aga mis oli Sinu eelmine suurem ümberehitus seal arvutis?
Millal see toimus?
Comment
-
AR
Väike pinge põhjustab läbimineku. Lihtsalt DC/DC muundi pole reziimis ja väljund pinge on KST mis ja kui see juhtub GPU core pinge olevat mis on üld juhul 1,8V ongi varsti asi küpse.
Seda on vähemalt 2x tõestatud.
KST=Kurat Seda TeabModelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Esmalt postitatud reuter pooltmiks seda 5VSB pinget releega tüürima pead? proovi sellele ahelale lihtsalt 5V ahelast paralleelselt toide võtta. või kui tahad kommuteerida tõesti seda 5VSB ahelat, siis tee seda transiga. maa on neil ahelail nagunii ühine, seega pole seda galavaanilist eraldust vaja, mida relee pakub
...juhtub see, et arvuti sisse lülitades(tehes seda mõistagi Power_ON ja GND lühistades) hakkab arvuti ennast kiiresti sisse/välja lülitama. Kuskil 1 või 2 korda sekundis. Mis seda põhjustab, ma ei teagi...nagu pidevalt resetiks ennast
Samas relee on mul juba olemas. Et releega töötab ju tegelikult antud juhul sama hästi kui transistoriga?
Kogu selle lülitiga(olgu siis selleks transistor või relee) juhtimise mõte on see, et +5VSB jõukas vahetult ennem(või siis vähemalt võimalikult ruttu) nominaalpingeni(ehk siis 5V'ni) kui PSU jõuab välja saata Power_Good signaali. See minu relee peaks selle tabeli põhjal: http://img9.imageshack.us/img9/2572/picpj.png (kuigi mul on 5V relee mitte 6V) 23C juures juba 3.6V juures ümber lülituma. Aga muidugi võib ka sootuks mingit muud lahendust välja pakkuda selle saavutamiseks, et 5VSB lülituks vahetult ennem Power_Good saabumist sisse ning arvuti välja lülitumisega lülituks ka 5VSB välja.
Esmalt postitatud A.R. poolt3.51 viitab digiriistaga mõõtmisele.
Selle riista sisetakistus on suur ja see pinge võib olla mingi konde laeng.
Katsu seda pinget koormat mõne sobiva takisti või analoogriistaga.
nt 10 koomiga.
Vaata mis juhtub.
Ja siis võiks otsida selle koha kust ta tuleb.
Ahel mis kannatab 4 korda kõrgemat pinget tavaliselt madalamast pingest ei põle.
Aga mis oli Sinu eelmine suurem ümberehitus seal arvutis?
Millal see toimus?
Comment
-
kui sa tahad seda 5VSB enne toite jõudmist arvutisse, siis oleks sil vaja kommuteerida seda 5V ahelat käsitsi ja siis toite saabumisel jääb relee või transs seda hoidma. välja lülitades kaob releel/transil toide ja asi lülitub välja. lahenduseks oleks nt 2 nuppu, millest esimene on vähemalt kahe kontaktipaariga: tavaoleksus on lahutatud power on ja 5VSB ahel. nupu vajutamisel saabub emaplaadile 5VSB ja power on nupule tekib võimalus masinat käivitada. kui nüüd seda teist nuppu vajutada, siis masin käivitub, 5V ahelast saabub releele toide ja lülitab relee kontaktid kokku, mis on esimese nupu kontaktidega rööpi. kui masin välja lülida, siis lahkub ka relee toide ja kaon 5VSB
Comment
-
Esmalt postitatud m4rtin poolthakkab arvuti ennast kiiresti sisse/välja lülitama. Kuskil 1 või 2 korda sekundis. Mis seda põhjustab, ma ei teagi...nagu pidevalt resetiks ennast
Toitsime teda üle võimsa stabilisaatori. Ja oli samasugune plõgin.
Lahendus:
Sisselülitamise hetkel kukkus hetkeks stabilisaatori pinge.
Arvuti pingekontroll avastas, et pinge on madal ja lülitus välja.
Stabilisaatoril kadus koormus ja pinge tõusis.
Arvuti leidis sobiva toitepinge ja lülitus sisse.
Goto Lahendus
Kas siin ei või olla sama lahendus?
Kas sellest pingevärgist skeemi ka on?
Comment
-
esmalt seda, et ma tegin releega katse ära. Peale jootmistöid nägi asi välja selline:
Relee mähise klemmidele on joodetud kaitseks diood, juhtvooluks on 5V(punane juhe) ning lülitatakse sisse/välja 5VSB. Power_ON ja GND vahel on lüliti, et arvuti tööle panna. Ühesõnaga kõik on sedasi nagu eespool plaanis selgitasin.
Selle releega süsteemi puhul olid pinged sellised:
"PSU ON" tulbas on näha, et vaatamata sellele, et PSU on lülitist sisse lülitatud, siis 5VSB tänu releele emaplaadini ei jõua. Lisaks veel seda, et "PSU ON/Power Good"(PSU sisse lülitatud ja arvuti sisse lülitatud) tulbas on näha, et kõik pinged on sellised nagu nad olema peavad. Arvuti läks peale Power ON ja GND vahel oleva lüliti lülitamist justkui tööle ja klaviatuuril läksid kõik tuled hetkeks põlema ning mingit veakoodi ei piiksunud, kuid monitori pilti ei tule! Täpselt sama moodi nagu siis kui 5VSB lihtsalt katki lõigata.
Järelikult siis selle relee süsteemi puhul jõudis ikkagi Power_Good ennem PSU'st emaplaadini kui 5VSB pinge normaalsele tasemele jõudis kerkida. Või on kellegi mõni alternatiivne selgitus? Ning muidugi see on siiani arusaamatu, mis seos 5VSB ja graafikakaardi vahel on...
Esmalt postitatud reuter pooltkui sa tahad seda 5VSB enne toite jõudmist arvutisse, siis oleks sil vaja kommuteerida seda 5V ahelat käsitsi ja siis toite saabumisel jääb relee või transs seda hoidma. välja lülitades kaob releel/transil toide ja asi lülitub välja. lahenduseks oleks nt 2 nuppu, millest esimene on vähemalt kahe kontaktipaariga: tavaoleksus on lahutatud power on ja 5VSB ahel. nupu vajutamisel saabub emaplaadile 5VSB ja power on nupule tekib võimalus masinat käivitada. kui nüüd seda teist nuppu vajutada, siis masin käivitub, 5V ahelast saabub releele toide ja lülitab relee kontaktid kokku, mis on esimese nupu kontaktidega rööpi. kui masin välja lülida, siis lahkub ka relee toide ja kaon 5VSB
Ma ise mõtlesin aga seda, et mis oleks kui jätaks selle
lahenduse, kuid paneks halli kaabli(Power_Good) vahele mingi kondensaatori, mis tekitaks selle 1-2s pikkuse viite 5VSB ja Power_Good vahel. Oleks see mõistlik idee? Annaks seda üldse elektrolüütkondensaatoriga teha?viimati muutis kasutaja m4rtin; 29 April 2009, 07:14.
Comment
Comment